Bu arada Zico'da gelişme var.Solda Vederson'u gördü nihayet.Kezman'a sonuna kadar sabretmedi.İyi haber bu.
So what?
Saike
Birileri Türkçe'ye çevirebilir mi?
Maçın kilit olayı zaten Vederson'du bence.
Carlos'u solda tek oynatmadı Vedersonla beraber oynatınca, birisi ileri gidince diğeri geri geldi.Bu da çok önemliydi.Lig maçında Carlos ileri gidiyordu gerisi bomboş kalıyordu.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
LA GAZZETTA nın başlığının tam net karşılığı değil ama 3aşağı 5yukarı
''Felaket İnter Avrupa da Türkiye tarafından yenildi'' gibi bişeyler olması lazım...
Fenerbahçe çok iyi oynadı, İnteri oynatmadı. Adamlar nereye geldiğini şaşırdı daha doğrusu kimse böyle bir Fenerbahçe beklemiyordu. Alın teri ile kazanılan maç her zaman başlangıçlar çok önemlidir ve bu başlangıcı biz çok iyi yaptık 3 puanı söke söke aldık. Zico bazı şeylerin farkına varmış olsa gerek Vederson gibi bir oyuncuyu gördü. Yerine göre Colin Kazım da kullanılmalı çok yetenekli maç kazandırabilecek kapasitede bir oyuncu.
Bu oyun umarım devam eder. İsteyerek sahaya ruhunu koyarak oynandığı zaman nasıl bir oyun ortaya çıkıyor herkes gördü. Böyle devam edersek gruptan rahatlıkla çıkabileceğimizi düşünüyorum. Bizim karşımızda Grubun favorisi İnter duramadı öteki takımlar hiç duramaz..
UEFA'nında Deivid İnter'in sallanmasını sağladı.![]()
gerçekten süper bir maçtı golden sonra öyle bir fırlamışımki yerimden dizimi vurdum bandajlı dolaşıyorum şuandagerçekten süperdi fenerbahçe ayrıca kezman-semih değişikliğide tam zamanında gelince ben çok şaşırdım ne olursa olsun bu gece çok güzel geçti teşekkürler fenerbahçe..
sonradan gelen edit: alexi yazmayı unutmuşum hep kötüleyecek halimiz yok dimi bugün tam istediğim gibi oynadı top yaptı çalım attı asistini çaktı inşallah avrupa kupalarında hep böyle oynarsın
"Galibiyet haklarıydı"
FC Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe'nin kendilerinden daha iyi oynadığını belirterek, ''Fenerbahçe sonuna dek galibiyeti haketti'' dedi.
Roberto Mancini, 1-0 yitirdikleri maçtan sonra, zor bir maç olacağını tahmin ettiklerini belirterek, ''Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarında Türkiye liginden farklı oynadığını biliyorduk. Taraftarlarını da arkalarına alınca çok daha iyi bir maç çıkardılar. İlk devre biraz daha dengeliydi ama kazanacak kadar çok fazla şey yapmadık'' diye konuştu.
''Tüm dezavantajlarımıza karşın daha iyi oynayabileceğimizi sanıyordum'' diyen Mancini, şunları söyledi:
''9 eksiğimiz vardı ama bu mazeret olamaz. Maç Fenerbahçe'nin hakkıydı. Fenerbahçe galibiyete iyi oyunuyla ulaştı. İlk maçlardan sonra grupta favoriyi belirlemek zor ama ilk maça galibiyetle başlamak çok önemli. Fenerbahçe bizden daha iyi ve avantajlı başladı.".
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=3hIiftwSWLs[/YOUTUBE]
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Gerçekten Allah için çok iyi oynadı.Golde mütişti.Tebrikler Fenerbahçe.diğer maçlardada böle olman dileğiyle.![]()
Fenerbahçe'nin bu maçı kazanacağını hatta beraberlik alacağını bile düşünmüyordum ama helal olsun iyi oynadı Fenerbahçe, Deivid'in golü süperdi tebrikler.
Deividin golunu mühtesemdi. Bütün Fenerli arkadaslari kutluyorum galibiyetten dolayi.
Fenerbahçe Avrupada çok farkı oynuyor.
İçimden bi ses "Bu maçı Fenerbahçe rahat kazanır" diyodu, hatta Murat abiyede söyledim, vede öyle oldu.
Dün herkez 4-4 lük oynadı,(Kezman?) Tam bi Takım oyunuydu.
İnter Eminim böyle bi fenerbahçe bekmememiştirEğer bu gazla CSKA yıda geçerse gruptan çıkar diye düşünüyorum,
İnşallah bu akşam Galatasaray ve Erciyesspor iyi sonuçlar alır![]()
Dün gece bağırmaktan sesim kısıldı.Alex'in çalımı gerçekten süperdi.CSKA maçından bir beraberlik veya galibiyet halinde %99 çıkarız diye düşünüyorum.KRALex müthişsin bea.
20alex20...
Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...
Necip Fazıl Kısakurek
Maçın geniş özeti.
http://vimeo.com/312920
Aygün Yapma gözünü sevim şu maçı izleyebileceğin kanallara girde bi bak istersen 2.yarı kaçanlara...
1--Aurelio dk 46
2--Semih
3--Lugano
4--Alex
5--Carlos
Bu kadar benim aklıma gelen napayım hafızam kuvvetli değil bu kadar ile sınırlı kaldı
Yukarıdaki cevabimi tekrarlıyorum...
Bırak kitlesin Aygün..Allah aşkına kazanan takıma helal olsun demeyi öğrenelim artık..Veya maçtan önce Beşiktaşımız Galatasarayımız İnşallah kazanır demeyi
Öyle birşey olması için Avrupa'da x yerine y ile oynamanız lazım
İnşallah İnşallah...Bunu demeyi bileceksiniz işte
Topu Yiyen adam İnter'in As oyuncusu
Evet gelelim benim yorumuma
Dün o kadar rahat oynadıkki kaçan pozisyonları değerlendirsek çok rahat 5-6 olurdu..Maç hakkında fazla yorum yapmayayım..
Ama şunu söylemek istiyorum Bu maçı kazandıktan sonra Fenerbahçeyi Tebrik eden tüm diğer takım taraftarlarına teşşekür ediyorum...
Bu arada rakibin eksik olduğunu düşünen ve söyleyen arkadaşlarada şunu söylemek isterim; Bizdede Appiah yoktu Appiah olsa 3 Tümer Yoktu Tümer olsa 5 Kemal yoktu Kemal olsa 7 olacaktı diye bi cevap versem yeter herhalde...
Yendiğimiz takım İNTER bunu unutmayalım
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Fenerbahceyi tebrik ederim ederim....
Dedigim gibi oldu Zico her zaman avrupada takımı baska oynatıyor...
Yanlız burda kimse ziconun hatasını konusmuyor tabi galip gelindi..Arkadaslar son dakikalarda Fenerbahce gol yiyebilirdi eger gol olsaydı hata kimin olacaktı ziconun...Son dakikada inter bastırıyor zico izliyor ey zico neden oyuncu degistirip oyunu sogutmuyorsun kimse bu hatayı konusmuyor..Diger maclarda böyle olursa görürsünüz zico ile bu işler gitmez oyuna müdahale 0...
İnter, İnter'dir, eksik de olsa Fenerbahçe'yi ezer. Genelde bu yorumlar yapıldı. Ama gerçekte kim kimi ezdi çok iyi gördük.
Ligdeki gibi oynamaz, takımımızdan galibiyet bekliyoruz dediğimizde belki içinden dalga geçip bize gülenler vardı. Ama bizim galibiyete olan inancımız, doğru düşündüğümüzü gösterdi.
20. dakikada topla oynamayı gösterdi. 59'a 41 Fenerbahçe üstündü. Kontrol Fenerbahçe'deydi. Oyunun 2 yönünü de çok iyi oynadılar. Alan daralttılar, pres yaptılar, mücadele ettiler, en basiti koştular. Ve bunları yapınca da kazandılar.
İnter şansına dua etsin, 4-5 tane yiyip de dönebilirdi İtalya'ya. 6 tane net pozisyona girmiş Fenerbahçe. İnter de ise bu sayı "0". Benim de hatırladığım 1 şutları var zaten.
Volkan'dan Kezman'a herkes kazanmaya inanmıştı. Volkan 1 topa çıkarken zamanlama hatası yaptı, başka da hatası yoktu. Hava toplarını çok rahat topladı.
Önder 2 isabetsiz orta ile bizleri sinirlendirdi ama genel olarak o da iyi mücadele etti.
Lugano kesin kırmızı görür, İbrahimoviç'i biçer diyen yorumlarının boş olduğunu gösterdi. Konsantrasyonu yüksekti ve hatasız oynadı. Edu ile yeri geldi orta sahaya kadar çıkıp alan daralttılar. Forvetlere hiç pozisyon vermediler. Oyunda sırıtmadılar. Fenerbahçe takım olarak savunma yaptığında onların da hata yapma olasılığı çok çok düştü.
ROBERTO CARLOS, 34'lük, bastonlu dede! Parasını alıp yatacak.Böyle yatacaksa 10 milyon dolar bile verseler helal olsun. 3 avrupa maçında da süperdi. Defansı iyi yönetiyor, gerektiğinde hücuma çıkıyor. Gol de atıyordu, daha ne olsun.
Vederson Carlos ile çok uyumluydu. İsabet ettiremese de uzaktan şut atması iyi. Gol atmak için şut çekmen gerekiyor ve 2 maçtır bunu fazlasıyla yapıyoruz. Carlos ile beraber oynadıkları müddetçe sol taraf en kuvvetli yönümüz olur.
Aurelio yine işini yaptı. Gol de atıyordu. Önceki senelerde olmayan ofansa fazla destek vermeye de başladı. Çok önemli bir oyuncu.
Deivid, ilginç bir oyuncu. İyi niyetli ama yeteneksiz diyorduk. Dün attığı golle bizleri susturdu. Sahanın en iyilerindendi.
Alex. Kaptan, komutan. Sahanın en iyisiydi bana göre. Fenerbahçe'ye geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı. Pres yaptı, boşa çıktı, paslar attı, hücumu yönetti. Ve asistini yaptı. Türkiye'deki en iyi yabancı olduğunu bizlere gösterdi. Büyük maçlarda oynamıyor denilen Alex, Fenerbahçe'nin en büyük maçında en iyi oyununu oynadı.
Bizim görmek istediğimiz Alex bu. Her maç böyle oynamaz. Büyük maçlarda oynasın yeter.
Kazanacağımızı düşünüyordum ama böyle bir oyunla kazanmayı hiç hiç düşünmememiştim. İlk yarı bittiğinde defansa çekileceğiz, İnter bastıracak, saçma da bir gol yiyeceğiz diye düşünürken, hiç beklemediğim bir şey oldu. Fenerbahçe avantajlı olmasına rağmen geriye çekilmedi. Savunma yine alanı daraltmak için ileriye çıkmıştı. Ve böyle cesur oynayınca da İnter'e 1 tane bile tehlikeli pozisyon vermeden maçı tamamladık.
Maçtan sonra futbolcuları dinledim, herşeyin farkındalar. Diğer maçlara da bu şekilde hazırlanacaklardır. Artık Bursa maçını düşünelim yorumları da vardı. Galibiyeti biz taraftarlar kutlarız, onlar işlerinin ciddiyetinin farkındalar.
3 gün sonra Bursaspor'a yenilebiliriz. O zaman eleştirimizi yaparız. Ama 2 senedir Fenerbahçe en iyi futbolunu oynadıysa ve EZER denilen İnter'i EZDİYSE abartarak, aşırıya kaçarak sevincimizi yaşarız.
Taraftar da müthişti. Lig TV'nin sesi kıstığı dün çok iyi anlaşılmıştır sanırım. Maçın ilk dakikasında o çoşku, tezahuratlar, son dakikaya kadar sürdü. En beğendim yönü ise, kuru gürültüye bağırıp, kendilerini tatmin etmeye uğraşmıyor taraftar. Rakibi, hakemi etki altına almak için de çalışıyor. Yerinde ıslıklar, doğru da olsa hakemin aleyhimize karar verdiği durumlarda hakeme tepkiler.
Kısacası dün herşeyiyle mükemmel bir Fenerbahçe vardı. Bize bu gururu, mutluluğu yaşattığın için teşekkürler Fenerbahçe. Şimdi daha çok çalışmak zamanı. Bu burada kalmasın.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Bütün takım mükemmel bir performans gösterdi(kezman hariç).Deivid'i tebrik ediyorum muhteşem bir gol attı.Daha farklı bir skorla kazanabilirdik ama şans bizden değildi.Böyle performans hem ligde hem avrupada göstersek bizi çok büyük başarılara imza atarız.Devamını diliyorum...
Övgü yağmuru
İnter'i sürklase eden Fenerbahçe, övgü yağmuruna tutuldu. Maçı RAİ adına yorumlayan İtalyan teknik adam Fabio Capello, Fenerbahçe'nin muhteşem oynadığını söyledi.
20.9.2007
Fabio Capello:Bu oyunlarını genele yayarlarsa, Fenerbahçe dünyanın sayılı takımlarından biri olur.
La Gazetta Dello Sport:
Türkler festival havasında oynadı. Alex takımını çok iyi yönetti. Saracoğlu’nda Samba havası.
Globoesporte:Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne sağ ayakla başladı. Zico, Avrupa macerasında çok iyi start aldı.
uefa.com:
Deivid’in kıvılcımı İnter’i yaktı. Fenerbahçe açılış maçında iyi bir oyun çıkardı.
‘Gruptan kolay çıkar’
İnter'i sürklase eden Fenerbahçe, övgü yağmuruna tutuldu. Maçı RAİ adına yorumlayan İtalyan teknik adam Fabio Capello, Fenerbahçe’nin muhteşem oynadığını dile getirerek, şunları söyledi: “Farklı beklentilerle gelmiştim ama üst düzey bir futbolla karşılaştım. Zico, öğrencilerine Brezilya sistemini çok iyi öğretmiş. Bu oyunlarını genele yayarlarsa, dünyanın sayılı takımları arasına girerler. Bu başarıda bireysel yıldızların futbolu da büyük bir etkendi. Fenerbahçe bu oyunu sergilerse, gruptan kolaylıkla çıkar.”
‘Alex-Deivid süper’
“Takım oyunuyla nasıl başarılı olunacağına bir kez daha şahit olduk.” Spor kanalı Eurosport’un internet sitesi, “Türk lokumu İnter için çok tatlıydı” başlığını kullanırken, “Fenerbahçe, İnter’i 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’ne süper bir başlangıç yaptı” dedi. UEFA’nın internet sitesinde ise “Deivid’in kıvılcımı, İnter’i yaktı” başlığı altında şunlar yazıldı: “Fenerbahçe açılış maçında çok iyi bir oyun çıkardı. Özellikle Alex ve Deivid’in süper oyunları, Fenerbahçe’nin galibiyetinde anahtar rol oynadı.”
‘İnter’i şok ettiler’
LA Gazetta dello Sport, “İnter Türkiye’de yıkıldı. Avrupa her zaman acı. Türkler festival havasında oynadı. Alex takımını çok iyi yönlendirdi. Şükrü Saracoğlu’nda Samba sesleri vardı.”, İnter’in sitesi, “Deivid’in golü Türkiye Şampiyonu’nu sonuca götürdü”, AFP, “Fenerbahçe, İnter’i şok etti. Brezilya efsanesi Zico’nun takımı, İnter’i yenmeyi başardı”, Brezilya sitesi Globoesporte ise, “Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne sağ ayakla başladı. Zico, Avrupa macerasına çok iyi bir başlangıç yaptı” yorumlarında bulundu.
Ziconun hatasını neden konusmuyoruz..Spiker bile bagırıyor adam degisdir diye..Allah korusun gol yeseydık görürdüm ben sizi ozaman herkez zicoyu elestirirdi hatalarıda unutmayın..
Fenerbahce Gercekten cok iyi oynadı..Biraz sanslı olsaydık maç 4-0 falan biterdi..Kezman yerine ayagını yere saglam basan bir forvet olsa cok rahat oynar fenerbahce..
Bunu hepimiz biliyoruz. Maçı izlerken yorulan Deivid, Deniz ya da Aurelio yerine birilerini almalıydı. Ama Semih değişikliğini yaptı. Yani gerektiğinde müdahale edeceğini gösterdi. Ben Kezman'dan bahsetmedim mesela, Zico'nun hatasından da bahsetmek istemiyorum.
Hatasının hepimiz farkındayız ama kötü yorumla yapmak içimizden gelmiyor bu maçta. O nedenle o konuya kimse değinmemiştir.
Lig maçlarında pek taraftarın sesi gelmiyor televizyondan. Gerçi hiçbir lig maçında dünkü gibi olmamıştır taraftar da ama yine de Lig TV belki yayına etki ettiğinden taraftarın sesini kısıyor.
Zaten Bursa maçını kazanamayız. Beraberlik bile iyidir. Bu maçta oynayan oyunculardan farlı bir takım çıkacak bence...
"YÜCE ATATÜRK"