Sayfa 7 / 15 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 427 sonuç

Konu: [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Semih bundan böyle ilk onbir oynayacak, yanında Kezman ile. Bakalım göreceğiz Semih bu bahsedilen seviyeye gelebilecek mi... Bence gelecek, hepimizi de mahcup edecek. 15-16 değerleri hakettiğini de gösterecek.
    Temenni etmek baska sey Egemen, gercekler baska. Bizim isimiz temenni degil, gercekleri gormeye calismak ve uygulamak. Unutmayalim.

Butun bu forvetler icin onemli ozelliklerin 15-16 seviyesinde olan oyuncular 160+ CA sahibi oyuncular.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Semih cok iyi bir bitirici degil,
    ve cesur oldugu icin de ayagini, kafasini veya vucudunu gol atmak icin feda eden bir yapiya sahip bir oyuncu. Karambol golcusu denir bu tip oyunculara. vucudunu feda ederek oynadigi icin etkili gorunur mesela bir Nobre gibi.

Bu ozelliklere sahip olan bir Semih, ortalama hiz/hizlanma ve cesaret ile beraber Turkiye'de oynayan en iyi forvet oyuncusu olur ki Semih hic bir zaman bu seviyeye gelebilecek bir oyuncu degil.

.
    bunlar dışındakiler mantıklı geldi nobre ile semihi bir birine benzetmen komik geldi türk forvetler arasında ne zaman nerede duracağını en iyi bilen adam bana göre semih şentürktür
    ikincisi güçsüz çelimsiz ve çok cesur olmadığını düşünüyorum senin aksine ancak bulduğu pozisyonları gole çeviriyor asla karombol golcüsü değil aksine boş pozisyon golcüsü
    soğukkanlılığını ve bitiriciliğini anımsatacak bir golü geldi aklıma galatasarayın şampiyon olduğu yıl 32. hafta da fenerbahçe trabzonsporu 3-2 yenmişti fenerbahçenin üçüncü golü ise bir ara pası semih kaleciyle karşı karşıya çok kritik bir pozisyon maçın kopma noktası ve kalecinin kenarından enfes bir plase işte bu gol semihi anlatır soğukkanlılık 16-17 bitiricilik 16-17 kafa 13 kararlar 16
    güç 8 denge 12 dayanıklılık 7 hız hızlanma 10 BU BANA GÖRE HAKARET EMEZSEN SEVİNİRİM PERPUTEA
    Fikirlerim burada

extensor'a katılıyorum. Semih karambol golcüsü değildir asla. Nobre'den farklıdır. Bitiriciliği son derece güçlü. Kezman'ın bitiriciliği 18 ise Semih'in 20 olmalı Ya Kezman'ın değeri düşürülmeli ya da Semih'inki arttırılmalı.

Kezman karşı karşıya birçok pozisyon harcıyor ama Semih birebirde affetmiyor. Nitekim attığı gollere bakarsak, Türkiye Kupası olsun, lig olsun, klasını konuşturmuştur.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kezman'ın bitiriciliği 15
    Semih'in ise 12 olabilir.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Aslında dün biraz diğer oyuncuları da araştırdım da biraz haklısınız Semih'in finishing'i 13-14 civarı normal ama en azından off the ball 16 olmalı ve CA'sı biraz yükesltilmeli 140 civarı iyi normal bir Anadolu takımında sezonda 15 gol atabilecek kapasitede Tümer'in keyfe keder olduğu düşünülünce doğrudur Determination 15 olmalı yine de (en az) ve Genel olarak Mentality özellikleri yükseltilmeli. Kemal Sol Ayaklı değil Sağ Ayaklı onu yanlış yazmışım zaten oyunda sol ayaklı yazıyor ki benim itirazım onaydı... Deniz'in acceleration(hızlanması) 15, balance 16 civarı olmalı.. Yani Önder'in 13 ise Deniz'in bu özellikleri normal ve Positional Rating'te Deniz'in best rating'i DM pozisyonunda olmalı.

Lugano'nun aggression özelliği en az 17 olmalı...
    Lugano'nun Dirtyness özelliği de baya artırılmalı...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by errqud_gfb View Post
    Aslında dün biraz diğer oyuncuları da araştırdım da biraz haklısınız Semih'in finishing'i 13-14 civarı normal ama en azından off the ball 16 olmalı ve CA'sı biraz yükesltilmeli 140 civarı iyi normal bir Anadolu takımında sezonda 15 gol atabilecek kapasitede
    140 ve ustu CA Turkiye'de oynayan en iyi 15-20 oyuncuya ayirilmistir. Semih'in bu seviyede olmadigini da herhalde takdir edersiniz.

Tümer'in keyfe keder olduğu düşünülünce doğrudur Determination 15 olmalı yine de (en az) ve Genel olarak Mentality özellikleri yükseltilmeli.
    Tumer'de pek bir yukseltme sozkonusu degil ancak Turkiye liglerinin genelinde bir dusus olacagi icin ve Tumer hemen hemen ayni seviyeyi koruyacagi icin yukseltme yapmadan performansinda artis gozlemlemeniz mumkun olacaktir (en azindan Turkiye liglerinde)

140 ve ustu CA Turkiye'de oynayan en iyi 15-20 oyuncuya ayirilmistir. Semih'in bu seviyede olmadigini da herhalde takdir edersiniz.
    Kratochvil 130, Bilal Kısa 140, Sinan Kaloğlu 135, Gökhan Ünal 145, Umut Bulut 135 civarında CA ları varken Semih'in de CA'sı en az 140 olmalı PA'sı da 145 civarı olmalıdır. Ama bu özellikler verilmese de vermeyen kişi haklıdır çünkü bu zamana kadar Semih'in uzun süreli performansını izleyemedik.

Nesil
    2003

Kratochvil 130, Bilal Kısa 140, Sinan Kaloğlu 135, Gökhan Ünal 145, Umut Bulut 135 civarında CA ları varken Semih'in de CA'sı en az 140 olmalı PA'sı da 145 civarı olmalıdır. Ama bu özellikler verilmese de vermeyen kişi haklıdır çünkü bu zamana kadar Semih'in uzun süreli performansını izleyemedik.
    Bu soyledigin oyuncularin bir kisminin CA'lari dustu. Ayrica Semih'i cok da abartmamak lazim. Bir Gokhan Unal, bir Kraotchvil gibi ligimizin mevkisine gore en iyi oyunculari arasinda olan oyuncular arasinda degil Semih. Ayni zamanda bir Aurelio veya bir Edu kalietesinde demis oluyorsun CA'si 140 dedigin zaman.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Omer' e katılıyorum. Erggud isimli arkadaşmız semih'e 140 ca verelim derse kendisiyle burada konuşma hevesimiz de düşer. Kendisine FM konusunda iyi bir eğitim verilmeli. Kafaya göre ca değerleri vermek hiçbirimizin insiyatifinde değil. Herşeyin bir matematiği olduğu gibi fm' nin de matematiği var. Semih gibi bir oyuncu için 120-125 ca bence uygundur. Sinan Kaloglu' nun ca' sı 135 civarı demişsin hangi update te veya orjinal datada mı böyle bir şey yok.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Omer' e katılıyorum. Erggud isimli arkadaşmız semih'e 140 ca verelim derse kendisiyle burada konuşma hevesimiz de düşer. Kendisine FM konusunda iyi bir eğitim verilmeli. Kafaya göre ca değerleri vermek hiçbirimizin insiyatifinde değil. Herşeyin bir matematiği olduğu gibi fm' nin de matematiği var. Semih gibi bir oyuncu için 120-125 ca bence uygundur. Sinan Kaloglu' nun ca' sı 135 civarı demişsin hangi update te veya orjinal datada mı böyle bir şey yok.

Bu 7.0.2 versiyonlu olanıdır.
    Semih'in CA'sı artmalıdır 140 benim düşüncem ama yükselltimeli en az 130 ki sonradan oyuna girip oyunun gidşatını ve sonucunu değiştirebilen nadir oyunculardan. Böyle bir özelliğe sahip oyuncuyu bu kadar niye kötülüyorsunuz ki? Ayrıca eğitim vs. demişsin bu açıkçası sana yakışmamış üzüldüm doğrusu. Netice de bende evde FM oynuyorum maç seyrediyorum maça gidiyorum vs. profesyonel futbolcu falan değilim ki bu işin bir eğitimi var mıdır onu da bilmiyorum. Bu zaten benim görüşüm. Ne kadar değer verirsin o sana kalmış. Semih konusyla ilgili son mesajımdır bu. Uzatmanın alemi yoktur. Bu arada sakın sana kızdığımı falan düşünme...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

roberto carlos geldiği günden bu güne yaklaşık 8-9 maça çıktı sol bekte durmuyor İBB maçı ilk gol soldan orta ikinci gol boşalttığı alan rize maçı yedikleri gol ve izlediğim çogu maçta ml gibi oynuyor ,
    ama ziconun muazzam dizilişininde etkisi var
    4 lü savunma 2 dm bir amr bir amc bir fr bir fc
    aml yokkkk
    sisteme bakın sal carlosu koşsun olur tabi adam 34-35 yaşında
    Fikirlerim burada

Benim hoşuma gitmeyen durum Kezman'ın gerçek gücünün oyuna yansımaması.Özellikleri çok kötü görünüyor.Serdar üzerinde çalışılması gerekir.

Lightbulb

FM 2008'de Fenerbahçe'deki oyuncuların CA'ları nasıl olacak biliyor musunuz? Mesela Appiah'ın Kezman'ın Alex'in CA'ları düşecek mi? Ayrıca ,bir de, Roberto Carlos'un CA'sı ne olacak? Real Madrid'ten Fener'e gitti ve gözden uzak kaldı diye düşebilir mi? Anelka'yı çok düşürmemişlerdi mesela, bu konuda bilgisi olan var mı? Jesus FB, Perpetua ya da Elhadji'nin bu konuda bilgisi vardır heraldegerçekten çok merak ediyorum da...

Nesil
    2003

Bu 7.0.2 versiyonlu olanıdır.
    Semih'in CA'sı artmalıdır 140 benim düşüncem ama yükselltimeli en az 130 ki sonradan oyuna girip oyunun gidşatını ve sonucunu değiştirebilen nadir oyunculardan. Böyle bir özelliğe sahip oyuncuyu bu kadar niye kötülüyorsunuz ki? Ayrıca eğitim vs. demişsin bu açıkçası sana yakışmamış üzüldüm doğrusu. Netice de bende evde FM oynuyorum maç seyrediyorum maça gidiyorum vs. profesyonel futbolcu falan değilim ki bu işin bir eğitimi var mıdır onu da bilmiyorum. Bu zaten benim görüşüm. Ne kadar değer verirsin o sana kalmış. Semih konusyla ilgili son mesajımdır bu. Uzatmanın alemi yoktur. Bu arada sakın sana kızdığımı falan düşünme...
    Evet 7.0.2'de bir cok oyuncunun CA'si olmasi gerektiginden yukarida idi ancak FM 2008 icin bunlarin uzerinde duruldu.

Quote Originally Posted by Ugurcan_67 View Post
    Benim hoşuma gitmeyen durum Kezman'ın gerçek gücünün oyuna yansımaması.Özellikleri çok kötü görünüyor.Serdar üzerinde çalışılması gerekir.
    Ben sahsen Kezman'i her izledigimde oyunda fazla iyi oldugunu dusunuyorum. Ozellikle fiziksel ve zihinsel ozelliklerinin.

FM 2008'de Fenerbahçe'deki oyuncuların CA'ları nasıl olacak biliyor musunuz? Mesela Appiah'ın Kezman'ın Alex'in CA'ları düşecek mi? Ayrıca ,bir de, Roberto Carlos'un CA'sı ne olacak? Real Madrid'ten Fener'e gitti ve gözden uzak kaldı diye düşebilir mi? Anelka'yı çok düşürmemişlerdi mesela, bu konuda bilgisi olan var mı? Jesus FB, Perpetua ya da Elhadji'nin bu konuda bilgisi vardır heraldegerçekten çok merak ediyorum da...
    Roberto Carlos ve Appiah'da pek degisiklik olmayacak saniyorum. Kezman ve Alex'de biraz dusme var.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yalzın işin ilginç yanı alex geçen yıl bir orta saha olmasına ragmen gol kralı oldu bu sene özelliklerinin düşürülmesi pek doğru gelmiyor bana (uzun şut hariç)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    yalzın işin ilginç yanı alex geçen yıl bir orta saha olmasına ragmen gol kralı oldu bu sene özelliklerinin düşürülmesi pek doğru gelmiyor bana (uzun şut hariç)
    Dusenler genelde fiziksel ozellikler zaten ve bu konuda da herhalde hic kimse itiraz etmez.

Dusenler genelde fiziksel ozellikler zaten ve bu konuda da herhalde hic kimse itiraz etmez.
    Evet Alex'i fazla çalışkan ve hızlı yapmışlar yaw Ama pace'i 9 falan da olmaz heralde, inşallah olmaz yani....

Nesil
    2006
    Yer
    -

Evet Alex'i fazla çalışkan ve hızlı yapmışlar yaw Ama pace'i 9 falan da olmaz heralde, inşallah olmaz yani....
    9 Olursa FM oynamam.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

9 olmaz tabii ki 12 falan olur heralde..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ya arkadaşlar tepkinize anlam veremiyorum.

Belki bu konuda haklı olabilirsiniz ama siz oyunu oynayın diye abartalım mı oyuncuların özelliklerini ?

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by canavar20 View Post
    9 Olursa FM oynamam.
    İşe bak 9 olursa FM oynamam!Millet senin isteklerine göre oyuncu özellikleri düzenlemiyor burda

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Bu sene ki oyuncu özellikler geçen seneye göre çok daha iyi olacak. 2008 çıktıgında göreceksiniz. Alex' te de gerekli düşüşler yapıldı, ve son derece gerçek oldu. Burada gereksiz tartışmanıza gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

özellikle lig a %100 değişecek herhalde ve bu sene milat olacak
    yanlız bişey soracağım
    senin gibi, midfielder gibi lig a nanyakları geçen sene nerdeydi foruma bu senemi katıldınız?
    ha bide trabzonspor hariç bitün süper lig takımlarıda çok gerçekçi olacaktır
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Sinan,

Erol'un yerine ben cevap vereyim.Dediğin gibi Bu sene LİG A için oldukça sayımız arttı araştırmacı olarak ( ben de dahil )...

Bundan sonraki seneler LİG A yeni adıyla TFF 1.LİG , Süper Lig'den neredeyse daha gerçekci olacak

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Konumuzun ismi neydi?
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Kezmanin kafa vurusu bence 8-9 olmali. pace 13 strength 12

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

özellikle lig a %100 değişecek herhalde ve bu sene milat olacak
    yanlız bişey soracağım
    senin gibi, midfielder gibi lig a nanyakları geçen sene nerdeydi foruma bu senemi katıldınız?
    ha bide trabzonspor hariç bitün süper lig takımlarıda çok gerçekçi olacaktır
    Ben buralardaydım ama Lig A dosyaları buralarda değildi. Bu sorunun yeri burası olmadığı gibi cevabının da yeri burası değil ama araştırma takımyla ilgili bir soru olduğu için bilgilendirme gereği duydum. Teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Kezmanin kafa vurusu bence 8-9 olmali. pace 13 strength 12
    kezmanın kafası 12-13 olabilir ancak zıplama 8-9 olmalı güç 1-5 arası dayanıklılık 1-5 arası olmalı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kezmanın kafası 12-13 olabilir ancak zıplama 8-9 olmalı güç 1-5 arası dayanıklılık 1-5 arası olmalı
    Tamam Kezman berbat ama bu kadarda kötü değil yani.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O kadar da değil yahu sonuçta ayaktda duruyor ara sıra

Sayfa 7 / 15 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri