Maça Çekler öyle bir başladıki noluyoruz dedim.Kafamda çekişmeli,başabaş,karşılıklı ataklar şeklinde geçen bir maç hayal ediyordum milli takımımız beni bu konuda yine yanıltmadı.Dikkat ettim Çeklerin kalesine ilk defa 7.dakikada gitmeye kalkıştık? İlk şut 15 lerdemiydi neydi.Çekler oyunun hakimiydi.Ve atakları genelde onlar yapıyordu hep.Bizde Volkan'ın degajlarıyan pozisyona bulmaya çalışıyorduk? Defans zaten top yapamıyor.Birde Çekler önde basınca adam gibi hücum edemedik.Topu ileriye taşıdığımızda topu tutamıyorduk ileride..Çek Cumhuriyeti golden önce Sionko ile tam tehlikeli bir pozisyon bulacaktı ki Volkan ondan önce davrandı ve topa sahip oldu.Bu gol tehlikesinin habercisiydi.Ve nitekim gol geldide.Kaçınılmazdı zaten.Koller ceza sahasında kendisinden baya küçük olan Emre'nin üstünden çok güzel yere gönderdi topu.Volkan'ın yapabileceği pek bir şey yoktu.İlk yarı bittiğinde bizi umutlandıracak bir oyun yoktu sahada ama İsviçre maçındada aynısının olması bizim yinede umutlu kalmamızı sağlıyordu..

2.yarıya ilk yarıdakinin aksine daha iyi başladık ve ileride pozisyon aramaya devam başladık.Çekleri zorlamaya başladık bu sefer.Ama kalemizde gördüğümüz gol bir çok kişi gibi benimde umutlarımı tamamen bitirdi.Hele birde Polak'ın direkten dönen topu var ki dedim tamam bitti bu iş.Buraya kadarmış.Sonrasında Arda'nın golü ile umutları yeniden tazeledik.Son dakikalara 1 gol atarsak en azından penaltılara gideriz umutlarıyla girdik.Ve Cech'in hatasıyla golü bulduk.Açıkcası Cech o hatayı yapmasa bu maçı belki çeviremezdik.2-0 dan maçı çevirmiş olmanın mutluluğunu yaşarken dağılan Çek savunmasının boşluğundan yararlanan Nihat skoru 3-2 ye getirdiğinde daha bi mutlu olduk..Son dakikalarda Volkan'ın gereksiz kırmızı kart görmesi bize acaba dedirttiysede Allah'tan kaleye tehlikeli bir şut gelmedi ve inanılmaz bir dönüşle maçı kazandık..

Karel Brückner'in özellikle 2.golden sonra Baros gibi etkili bir adamı almamasıda yine bizim işimize yaradı.Ben çeyrek finale çıkmamızın birazda İlahi güç tarafından istendiğini düşünüyorum.İsviçre maçında Hakan'ın boş kaleye atamaması,son dakikada Arda'nın golü.Bu maçta Polak'ın topunun direkten dönmesi,Dünyanın en iyilerinden Cech'in topu elinden kaçırması..

Grupta İsviçre maçı haricinde ilk yarılara hiç iyi başlayamadık.İsviçre maçındada fazla uzun sürmedi etkimiz ilk yarıda.2.yarıda toparlandık yine.Portekiz maçında keza öyle.O maçta ilk yarıda gol yesek belki 2.yarı daha iyi başlardık. Çek Cumhuriyeti maçındada ilk yarı iyi başlamadık.2.yarı toplandık.Selman abinin dediği gibi çekirge 1 sıçrar,2 sıçrar..Artık bu oyunumuzu oyunun tamamına yaymamız lazım.Yoksa ilerleyen maçlarda işimiz zor..

Hakem hakkındada diyeceklerim var.Maçın başında 2 dm mize gösterdiği sarı kartla adeta kitledi bizi.Böylesine bir maçta maçın başında böyle bir tutum sergilemesi yanlıştı ki Topal'ın kart gördüğü pozisyonun aynı Aurellio'ya yapıldığında faul bile çalmadı.. Tamam pozisyonlar sarılık olabilir ama maçın iplerini elinde tutabilmek için maçın başında müsamaha gösterebilirdi. Misal geçen Hollanda-Fransa maçıydı herhalde.Hakem sarı kart çıkaracaktı fransalı oyuncuya ama oyuncunun sarı kartlı olduğunu aklına gelince vazgeçmişti..

Neyse böylesine mucizevi bir galibiyet çok iyi oldu.Eğer Hırvatistan karşısında iyi oynumuzu genele yayarsak yarı finale çıkabiliriz.Allah yardımcımız olsun..