-
holosko tartışmalarını okudum da düşündüklerimi yazmak istedim.
evet bence de holosko şu an için 2. sınıf bir forvet değildir.3. sınıftır.
ama güiza da 3. sınıftır.baros'u yorum yapacak kadar izleyemedim son zamanlarda.
nedenlerine gelince holosko'nun göze çarpan en büyük yeteneği
hızı,hızlanması.e bu youla'da da var.holosko'yu farklı kılan ise youla vs. den farklı olarak son vuruşları daha iyi yapması,topla çok fazla olmasa da adam geçebilmesi, bir miktar tekniği ve zekası.bunlara sahip olan bir forvet 2.sınıf bir forvet olarak nitelendirilebilir belki ama üzülerek söylüyorum ki holosko bu potansiyelini sürekli gösterebilen bir oyuncu değil.hatta %30-40 civarında süreklilik holosko'da.ne zaman bu özelliklerini sahaya sürekli yansıtmayı başarırsa o zaman 2. sınıf bir forvet olabilir holosko.
güiza konusuna gelince.çok fazla izleme fırsatım olmadı.7-8 maçta izledim.yorum yapabileceğimi düşünüyorum.
çok iyi koşular yapan bir oyuncu.arkadan araya atılan topları çok iyi alıyor.e pozisyona da giriyor.ama arkası dönükken pek faydalı değil.ayrıca son vuruşları da pek iyi değil bana kalırsa.yanlış anlaşılmasın kötü demedim sadece abartıldığı kadar iyi değil demek istiyorum.peki nasıl gol kralı oldu bu adam ispanya'da.izlemedim ordayken.varlığından haberim yoktu 5-6 ay öncesine kadar.ama gözleyebildiğim kadarıyla özelliklerine bakarak şunu söyleyebilirim mallorca değil de barca,real gibi büyük takımlarda oynamış olsa bu başarıyı yakalayamazdı.büyük takımlarda oynayabilecek bir oyuncu değil.hele büyük takımın kendi sahasında oynadığı maçların kilidini çözebilecek bir oyuncu asla değil.çünkü rakip defans güiza'nın istediği boşlukları verecek kadar açılmıyor.bu yüzdendir ki güiza fenerbahçe ile çıktığı avrupa kupası maçlarında daha başarılı türkiye'ye oranla.güiza özellikleri itibariyle en fazla fenerbahçe gibi bir takım için sıradan bir oyuncu olabilir bana göre.veya avrupa liglerinin orta ve daha çok ortanın altı düzeydeki takımlarında yıldız.bence bu tür bir oyuncu da 2.sınıf değil 3.sınıftır bu yüzden.
Mesaj Yetkileri