Originally Posted by
S4mp1y0N
araştırmacıya saldırmıyorum. eleştiri yaparken örnekler sunuyoruz.
semih'in kafa toplarındaki değeri daha fazla olmalıdır diyorum, bunu örneklerle açıklayabilirim.
geçen sene gol kralı olan bu adam gollerinin yarısından fazlasını kafa ile attı.
geçmiş yıllara baktığımızda da semih'in kafa ile attığı goller var.
ben bunun eleştirisini Fenerbahçe araştırmacısı olan kişiye başka bir platformda izah etmeye çalıştım.
bana dedi ki " Semih kafa toplarında goller atıyor fakat topu ölü noktaya; yani tam köşeye yollayamıyor." ben de dedim ki; " şu şu tarihteki gollere bakarsanız topu köşeye yolladığını göreceksiniz "
daha sonra benim üsluba dikkat etmediğim gerekçesi ile tartışmaya nokta koydu, canı saolsun.
sol ayak tartışması hakkında da bir çok örnek var.
geçen seneki gençlerbirliği maçında attığı muhteşem gol,
hırvatistan maçında attığı gol,
bu sene kupa maçında ankaragücüne attığı gol..
Semih'e gol attırmanın kolay olduğundan bahsediyorsunuz fakat kesinlikle belirttiğiniz gibi değil. fiziksel özellikleri kötü. güç; 12. bence çok az. semih ayakta kalabilen, top saklayabilen bir forvet.
gerçek hayatta milli takımın 1. forveti ama fm'de çoğu kişinin oyununda ilk 11'de oynayamıyor.
Mevlüt ve Nihat ikilisi genelde as forvetler oluyor.
Tutupta italyanların Flamini'yi Gerrard gibi yapmasından örnek vermiyoruz.. abartın demiyoruz. bazı özelliklerinin hakkını vermediğinizi düşünüyorum. ben sebeplerini de yazdım. başka ne gibi bir örnek veya sebep bekliyorsunuz onu da anlamış değilim?
bir gökhan gönül gibi yeteneğimiz var; dünyanın sayılı beklerinden olacak zamanla inşallah. bunların değerlerini verelim.
emre belözoğlu var oyunda; yemin ederim 1 maç oynuyor 4 maç yatıyor. kondisyon berbattan da öte. tamam emre sakatlık problemi yaşayan bir oyuncuydu fakat görüldüğü gibi son 10 maçtır harika performans gösteriyor ve genelde 90 dakika sahada kalıyor.
bence araştırmacılar eleştirilere daha fazla kulak vermeli.
alex'in teamwork'u 10 puan birden neden düştü hala anlayabilmiş değilim. bir araştırmacı 3 ayda bir oyuncunun özelliğini 10 puan düşürüyorsa ozaman yükseltme hakkına da sahip değilmidir? veya 10 puan düşürdü ise yaptığı ilk araştırma başarısız değilmidir? alex yıllardır bildiğimiz alex. takımın beyni, hala oyun kuruyor, hala atakları olgunlaştırıyor.. c.ronaldo gibi alıp topu 3-5 kişiyi çalımlamıyor. yine ara pasları atıyor, asist yapıyor.
burda amaç sizi kötülemek değil, yardımcı olmaya çalışmak. biz gördüğümüzü söylemezsek; eksikleri, fazlaları kendimizce belirtmezsek ne anlamı kalıyor ki şu topicin?
daha nasıl bir üslup kullanmalıyım, ne gibi örnekler vermeliyim gerçekten şaşırdım...
ne diyeyim valla iyi çalışmalar.
Fenerbahçe araştırması ile galatasaray araştırması arasında fark var dersen...araştırmaya ilişkin konuşursun..
ama fenerbahçe araştırmacısı ile galatasaray araştırmacısı arasında fark var dersen o zaman araştırmaya değil kişilere söz söylemiş olursun bunun ayırımını yapman için olayı kişiselleştirme diye seni uyardım...
mesele sizin kötülemeniz değil..Forum içerisinde malesef biri iki arkadaşın bu tarz araştırmacılık yapanlara sataşması üzerine bu tarz yorumlar arttmaya başladığı için sizi uyardım hoş ben site editörü değilim ama sizlerden yaşca büyük bir kardeşinizim bazı uyarıları alınganlıkla değil sabırla karşılayın tabi takdir siizlerin ...
araştırmaların eleştirmesinden memnun olunduğunu bilmemki milyon defa yazmıştır bütün araştırmacılar ve ekip şefleri..Hem yazdıklarınız kesinlikle dikkate alınıyor..
eğer geçmişi bilseydin..eğer benim Semih için ne kadar yazı yazdığımı bilseydin gerçekten bu iş için ne kadar gayret gösterildiğini ne kadar emek harcandığını bilseydiniz biraz daha insaflı oludunuz eminim..
Şimdi sadece türkiye bank asya için ne yapıyorum..Cumartesi ilk maçı izliyorum pazar maç izliyorum..p.tesi izliyorum...Salı günü de tüm maçlar hakkındaki özetleri izliyorum..Yani haftada 4 günüm bu işi takiple geçiyor...Şikayetim yok memnuniyetle yapıyorum..ama bu arada benim gibi bu işe gönül veren arkadaşlarıma haksız ve kişisel eleştiriler yapılınca dayanamıyorum ve cevap veriyorum...
Belki yanlış yapıyorum..belki cengiz bile mutlu değildir onun adına işe karışmamdan ama kusura bakmasın oda hangi fedakarlıklarla bu işi yaptığını biliyorum ...birazda (mesleki huy ) savunmaya geçmeden edemiyorum doğru olduğunu bildiği şeyi...
...........................................
fenerbahçeye geçersek...
Semih Şentürkün headingi 16 arkadaşlar bu değerler sizlerimi az geliyor banamı fazla anlamıyorum..
bakın dünyanın en iyi topa kafa vuranı 20...
dünyada bu konuda önemli bir yerde olanlar 17-18-19 gibi değerler alıyor...
Semih içinde bu değer 16 ki bu değer iyi bir dğer..
Şimdi verdiğniz örneklerle şu rada şu golü attı..bu maçta bu golü attı..kardeşlerim Semihin gelişimi üzerine geçen sene 6 ay çalıştım...bende biliyorum attığı golleri sanmayınki gözümüzden kaçıyor..ama işte o golleri attığı için 16 aldı..
zaten bu kafa vuruşlarını yapmamış olsa yapamamış olsa alacağı değer belki 11 idi belki 12...
yani Aynı arda tartışmasında olduğu gibi sankiadama kafa vuruşları 10 verilmiş gibi muamele yapmayın...16 az bir değer değilki...
Sol ayak kullanmasına gelince Gençlerbirliği maçındaki golde sevincimden bi tarafımı incitecektim elbette hatırlıyorum avrupa şampiyonasında son saniye golünde ise bağırışlarım caddelerde yankılandı..yani öyle bir izlenim yarattınız ki şu maçta atılan golü hatırlatırım...tamam hatırlat çok güzel...
ama siz bu maçları içerken biz de bulaşık yıkamıyorduk..bizde izledik..
bakın sürekli gelir gider bir trant var...
bu trentte sanki türkiyenin kıbrıs meselesi gibi türrban meselesi gibi hiç çözülmeyecekmiş gibi geliyor bana o da şu...
Bir oyuncu bir kaç maç kıpırdandımı......müthiş bir adamda bizler hiç futbolu bilmiyoruz adamı mahfetmişiz...
bir oyuncu da yarım sezon çuvalladımı ....rezil bir oyuncuda bizler abartmışız..
Şimdi FM de yine söylüyorum ..Semih sakatlıklar olmadıysa 15-20 gol arası atarda atar...ama arkadaşım eğer oyuncuyu kullanmasını bilmekte lazım tabii...
yinede diyorum Semih gol atamıyor diyen adama eğer hala itiraz ediyorlarsa artık kanıtlarımı göstereceğim..Kaç defa ben bu adamı gol kralı yaptım ...
hatta Fernerbahçe ile oynamayın bir sezonu tatilde geçirin gene Semih 15 golden aşağı düşmez..
ancak yine diyorum bunlar ortalamalar dahilinde...
Size bir örnek vereyim...Ben bir oyunumda bir Sezon huntelaara tam 45 gol attırdım...
bir başka oyunumda bir sezonda 4 gol attı ..
bu tarz değişkenlikler olacaktır..Olmasa zaten matamatik gibi sürekli aynı sonucu alırsanız bu oyunun tadı çıkmaz....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Originally Posted by
makalele81
Napayım ABOO senin için Türkçe'yi en ağdalı şekliylemi kullanayım.Cevap vermek isteyebilirsin buda senin seçimindir.Ben nasıl konuşacağımı iyi biliyorum,üslubumdada birşey yok.Hakaretmi var,küfür mü var,dalgamı var?
Neyse söylediğim gibi muhattap olmamakta bir seçimdir,neden diye sormam.Kolay gelsin.
makalele terbiyeli ol ceza almayı göze alırım ama bu tarz konuşmana katlanamam...
ayrıca araştırma bölümü burası ..konu dışı konuşacaksan özel mesaj at ..
Last edited by OMANA : 17.Mart.2009 at 18:11
Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali