Quote Originally Posted by indie View Post
Futbolun bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. Bahsedilen dalgalanmalar kondüsyon ile ilgilidir. Futbol mentalitesi, oyuncuların yetenekleri, hatta moral ve motivasyonları sezonun ne vakit açıldığına göre değişmez. Beşiktaş mesela sezon başında da şimdiki kadar koşuyordu, ancak gol atamıyordu. Galatasaray sezon başında da gol pozisyonu veriyordu, ancak bu kadar yemiyordu, Baroş sayesinde yediğinin fazlasını atıyordu. Aynı durum Fenerbahçe için de geçerli. Sakatlık ve cezalar son dönemde Galatasaray ve Fenerbahçenin kadrolarını bozarken Beşiktaşın kadrosunu sene başından beri hoca bozuyordu, şimdi oturdu. Sakat ve cezalılar iyileşince Gs ve Fbnin formunun artmasını beklemek normal, ancak hoca Bjknin kadrosunu bilerek bozmazsa oradan düşüş beklemek için hiçbir sebep yok.
Bunların hepsi form düzeyi ile alakalı. Kondisyonlar azalınca sakatlıklar artar, üstüne cezalılar gelir ve form düzeyi düşer. Ama Beşiktaş Kondisyonu rakiplerine göre geç toplayınca düzeldi. Tabii buna bide taktiksel değişikliklerde sebep oldu. Ama ben genel olarak basit bir yorum yaptım.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetti bu form düzeyi ile alakalı. Bakın bu hafta ikisininde Avrupa'da çok önemli maçları var ve ikiside çok değişik bir futbol oynayacaklar. Belki bu galibiyet ile tekrar toparlanacaklar.