Quote Originally Posted by vurdugol View Post
BJK ile henüz daha ilk transfer sezonunda olan bitenler, hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. şöyle ki:
Sivok'a 10 milyon dolar teklif eden Lille i geri çevirmedim, ancak 10 milyonu fazla bulduğum ve içim elvermediği için kafamdaki değere sattım. teklifi onların yaptığını hatırlatayım. 10 m dolar olarak yaptılar.

necip uysal yine real madrid tarafından soruldu. bedelinin takribi 4 katını isteyince real çekildi. (amacım zaten transferin gerçekleşmemesiydi)

tello 8 milyon dolar bedel ile tottenham tarafından istendi. fakat nakit bedeli fazla tuttuğum için tottenham transferden çekildi. tello "unhappy" oldu. ( tabi ben de; ama tello mutsuz olduğu için değil, transferin saçmalamasından öütürü )

ekrem dağ, kendi değerine Aston Villa tarafından istendi. ben yine gerçekçi olsun diye değerinin çok daha altına sattım.

ve son olarak: Holosko "Real Madrid" teknik direktörü Pellegrini' yi kendine hayran bırakmış. Hatta sadece o değil, Sevilla da Holosko'yu istemekteymiş.
çıkan haberler böyle.

Bütün bunlar -tekrar hatırlatayım- ilk sezonun başında ve bir tek transfer sezonunda gerçekleşti.
İspanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya gibi büyük liglerin dışında Yunanistan ve Rusya gibi Türk oyuncuların daha fazla rabet gördüğü ortahalli ligleri de açtım. Amacımsa bu transfer saçmalıklarının daha gerçekçi bir hale gelebilmesini sağlamaktı. Ancak malesef...

Maç motoru dışında özellikle oyun gerçekçiliğini transferler ve oyuncu değerleri üzerinden değerlendiren arkadaşların olduğunu bildiğim için bu bilgileri paylaşmak istedim. Ben ve benim gibi düşünenler, kaçan golleri, gerçekleşen fazla sakatlıkları vs yi genelde 2. planda tutmaktalar. Malesef, tarihinin en iyi maç motoruna sahip fm 2010 bu gibi oyuncular adına 3. patch ile de hüsrandan öteye gidemiyor.

saygılar...
Ilk transfer sezonunda butceleri kaldirirsaniz bu transferlerin azalmasini saglayabilirsiniz.