138 ve ustu CA'li ve naturel ML oynayan 23 oyuncu var veritabaninda.
6 tanesi Ispanya'da.
5 tantesi Ingiltere'de.
3 tanesi Italya'da.
2 tanesi Fransa'da.
2 tanesi Almanya'da.
1 tanesi Meksika'da oynuyor.
1 tanesi Potekiz'de.
1 tanesi Hollanda'da.
1 tanesi Katar'da.
1 tanesi Turkiye'de.
AML oynayan ve ayni kriterlerde olan 70 oyuncu var. Ama tabii 442 icin ML, AML'den daha dogru bir oyuncu.
Yani veritabanina gore Tello kolay bulunan tipte bir oyuncu degil. Ote yandan, Tello naturel WBL olsa, belki de kimse onunla ilgilenmeyecek cunku WBL'li bir dizilis kullanan cok az kulup var. En azindan Avrupa'da.
Bir sorumlu, bir suclu aramak cok agir.yani aslında net olmak gerekiyor. burada bir zaaf var ve bu zaaftan kim sorumlu?
fm türkiye yönetici ve gözlemcileri mi yoksa sigames mi? benim eveleyip gevelemeden sormak istediğim ve merak ettiğim en büyük husus budur.
bu sorularla fazlasıyla muhatab oluyorsunuzdur eminim. ancak oyuncular neyin ne olduğu konusunda şeffaf bilgi edilebilme durumunda değiller ve hatta aslında zorunda da değiller. dolayısıyla siz, "zaaf bizde değil sigames'tedir" deseniz bile sizlere inanmama güvenmeme durumunun hasıl olması kaçınılmaz.
açıkçası mesela ben, burada insanların dile getirdiği - elbette mantıklı olanlardan bahsediyorum- eleştirilerin çoğunun sigames e iletilmediğine dair kuşkular barındırıyorum. bu ve benzeri kuşkuların giderilmesi sağlanmalı diye düşünüyorum ki insanlar da eleştirileri kimlere yapmaları gerektiğini bilsinler.
tekrar teşekkürler
saygılar.
Nedeni de bu oyunun cok degiskenli olmasi. Arastirma cok iyi olsa da, oyunda cikan bir sorun buna yol acabiliyor. Oyun cok dogru olsa da arastirmada bir zaaf bunu ortaya cikartabliyor. En azindan benim bakis acim bu sekilde. Mesela Fenerbahce'de mevcut kotu gidisin nasil tek bir sorumlusu yoksa, bu durumda da tek bir sorumlu yok. Tatmin edici degil, biliyorum, ama gercek bu (en azindan Terazi burcu olan benim icin boyle).
Yukarida yazdiklarim da bununla baglantili. Tottenham'da ML ozelligi 18 ve ustu olan bir ML olmamasi arastirma hatasi olabilir. Oyunun ML degeri 16 olan bir oyuncuyu ML oynamak icin yeterli gormemesi de oyun hatasi olabilir. Tello'nun reputation degerleri fazla yuksek oldugu icin arastirma hatali olabilir. Gercekte Tello'nun Ingiltere'ye gitmesinin onune gececek Turkiye'de cok para kazanmasi oyun kodunun hatasi olabilir. Oyun basladiginda takimlarin ve menajerlerin bir hafizasinin olmamasi (yani simdiye kadar scout edilmis oyunculari olmamasi ve transferlerin daha cok reputation'a dayali olmasi) da oyunun bir eksikligi olabilir. Kisacasi tek bir sebep-sonuc iliskisi bulup, onun sorumlusunun ustune gitmek tatminkar degil.