Bu gece NBA tv.de batı konferansının iki iddialı takımı Dallas Mawerics ile Denver Nugets'ın karşılaşmasını izledim... Playofflar öncesi yer kapma savaşının iyice kızıştığı şu günlerde "iki galibiyet" değerindeki karşılaşmayı ev sahibi Dallas 109-93 'lük bir skorla kazandı...

Denver'ın en büyük taktiksel hatası daha maçın ilk dakikasından itibaren rakibinin en büyük skoreri Dirk NOWITZKI'yi ısrarla Carmelo ANTHONY ile savunmak istemesiydi... Carmelo onun savunmasında özellikle ilk bölümlerde elinden geleni yaptı ama bu arada o kadar çok yıprandı ki; ofansta birşey üretmeye dermanı kalmadı... Melo gibi bir adamın koskoca bir devreyi 5 sayıyla kapatması olacak iş mi? Bu yetmezmiş gibi ikinci yarı da Nowitzki'yi durdurma görevi Melo'nundu... Kimse ona kızmasın; bu taktiksel bir çılgınlıktı... Acaba George Karl olsaydı, bu tercihte bu denli ısrarcı olur muydu? Koçu da anlıyorum; Kenyon Martin'in yokluğunda Dirk gibi dışarıdan da oynayabilen birisini başka kimle durdurabilirdi? Ama 48 dakika boyunca da Melo'ya bu eziyet yapılmaz ki?

Dallas ise Nowitzki savunmasında yeterince yıpranan Melo'yu en iyi savunmacısıyla Shown MARION'la müdafaa etti ve doğrusu Matrix işini mükemmel yaptı... Oyunun son periyodunda Nowitzki'nin dümenin başına geçtiği ana kadar olan bölümü saymazsak Marion bence Dallas'ın en etkili ismiydi... Savunmada Melo'yu bitirmekle kalmadı; ilk üç periyot takımının en skoreriydi.. Uzun süredir böyle iki yönlü bir Matrix izlememiştim...

Nowitzki kariyerinin ikinci triple-double'ına imza attı... Son dakikalarda bir asiste ihtiyacı vardı... Eğer Terry o son pası asiste çeviremeseydi, maçın başlarında Dirk'ün Haywood'a bir şut feykinden sonra verdiği nefis bir pas vardı... Onu kaçırdığı için Haywood'a çok kızacaktım... Neyse ki; triple-double'ı sonunda tamamladı...

Bir parargrafta Jason Kidd'e açacağım... Bir oyuncunun varlığı bu kadar mı belirleyici olur? Ne zaman kenara gelse aradaki fark pamuk şekeri gibi eridi... Ne zaman parkeye adımını attı, takımı yine ritim buldu... Carmelo'nun üzerinden iki tane ribaunt çekti ki; akıl alır gibi değil... Sadece oyun zekası ve zamanlama harikası... Bir defa Billups'tan, bir defa J.R.Smith'ten bire bir müdafaada top çaldı ki, ders niyetine okutulsa yeridir...

Denver adına J.R.Smith direndi... Billups bu sene o bildiğimiz, önce pası düşünen Billups gibi değil... Sürekli çemberi arıyor... Artık pas ikinci tercihi olmuş... Üst üste kırdığı kariyer rekorları ona yaramamış anlaşılan...

Şu durumda Nugets'ın kanser tedavisi gören koçları George Karl'ı aradığı muhakkak...