Üşenmedim Juventus'la bir sezon bitirip tek tek yediğim gollere baktım. En çok gol yenilen pozisyon duran top. (frikik korner v.s) . burada eşleşmeleri kesinlikle iyi ayarlamak gerekiyor. genellikle rakip takım arka direkten buluyor golü. duran top organizasyonlarında arka direğe kafa bulan bir adam göndermek şart. yoksa büyük ihtimal bekinizle eşleşiyor ve kaçınılmaz son.

bir diğer gol tipi de uzaktan şut . eğer rakibin pastore, ekdal bu tarz 15+ shootingi olan bir amc/mc 'si varsa Allah ne verdiyse vuruyor ve gol. buna önlem olarak da tackling'i ve staminası iyi bir anchor man oynatmak olabilir. (normalde sissoko'yu ortasahada ball wining olarak kullanıyodum, ön liberoya çekip anchor man oynattıktan sonra bu tarz yediğim goller baya azaldı.)

onun dışında benim çözüm bulamadığım bazı gol tipleri:

- kenarladan gelen ortalar (yerden veya havadan)
- karambol (özellikle korner sonrası top pinpon topu gibi sektikten sonra kalemize giriyor)
- kendi kalemize atılan goller.
- kontradan 1 kere gol yemişim Inter'den (bekin geriye dönememesi ağır kalması sebebiyle).

Defansif olarak: Bu oyunda beklerin önemi inanılmaz artmış. Bekinizin hücuma katkı sağladığı kadar defansif özelliğinin de olması lazım bence. Hızlı ve kafa vuruşu ve tacklingi yüksek olursa da artısı olur.

Belki taktiğin defansif kısmını oluşturmanda yardımcı olur abi...

Bu arada oyunun ofansif olarak en büyük değişimi kanatlardır. Hızlı, orta açmayı bilen, flairi yüksek kanatlarınız varsa oyun kesinlikle daha zevkli hale geliyor.