Wade Sakatlık Geçirdi

Pazar gecesi New Jersey Nets'e karşı kazanılan maçın 2. çeyreğinde Wade soyunma odasına erken gitti.Nedeni ise kalçasının sağ tarafındaki kas sıkışması.
Wade devre arasında şut atıp, dribling yaptı ancak zaman zaman sekip yüzünü buruşturması dikkatlerden kaçmadı.Sonrasında ise 3. çeyreğe diğer ilk 5 oyuncularıyla beraber başladı.
Wade "Maça devam edip etmemem gerektiğini bilmiyordum ancak bunu yaptım. İkinci yarıda devam ettim ancak sakatlığımın olduğu bölge hiç bir noktada daha iyi olmadı. Yalnızca basketbol oynamak istedim, tek bacakla da olsa." dedi.
Wade bu hafta maç kaçıracağını düşünmediğini belirtti. Heat'in bir sonraki maçı Çarşamba gecesi evinde Bucks'a karşı.
4. çeyreğin bitimine 4:10 dk kala Outlaw'ın darbesi sonucu Wade maçın geri kalanında oynamadı.
Spo, Wade 2. yarıya başlamadan önce takımın sağlık ekibiyle görüştü.Spoelstra "Eğer kaslar gevşememiş olsaydı onu sahaya çıkarmayacaktık" açıklamasında bulundu.
Wade maçı 7/13 şut isabetiyle 18 sayı, 5 asist, 3 ribaundla tamamladı.
NBAtrky
Krstic Sakatlandı
Boston Celtics'in nerdeyse kalan son pivotu Nenad Kristic Boston'ın San Antonio Spurs'u 107-97 yendiği maçta ilk yarının bitimine 2.19 kala dizinin arka kısmından sakatlandı ve sahayı acı içinde terketti. 2. yarıda Kristic'in yerine Glen Davis oyuna başladı.
Davis ikinci yarı oyuna ilk beş olarak girdi ve pivot oynadı.
Eğer Kristic sakatlık yüzünden bir kaç maç daha kaçıracak olursa Boston harap olur. Çünkü bu sezon pivotlarının çoğu sakatlıklarla boğuştu..
NBAtrky
Shaq Aşil Tendonundan Sakatlandı

Boston Celtics'in dev oyuncusu, 2 ay sonra dönüş yaptı ama bu defa da aşil tendonundan sakatlandı.
Shaquille O’Neal sakatlık sonrası 62 gün ve 27 maç sonra sahaya döndü ancak yeniden sakatlandı. Boston Celtics’in Detroit Pistons’u 101-90 yendiği maçta 05:29 dakika süre alan Shaq, aşil tendonunda oluşan sakatlık nedeniyle maçı yarıda bıraktı Shaq çıkana kadar iki sayı isabetinde yüzde yüz ile 6 sayı attı (3/3), 1 de ribaund aldı.
Sakatlandığı An ;
[YOUTUBE="8eoJjxGUS7c"]8eoJjxGUS7c[/YOUTUBE]
BasketFaul