Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
UEFA ve kupada koy takimlarina karsi olan gereksiz ve kolay golleri/asistleri cikar bir kere. Lige bakmamiz lazim. Diyelim ki Simao ve Almeida ligin basinda gelmisti ve ayni performansi sergilemisti. O zaman hucumdaki dortlu 4*2+5*2+7+3 gol atacakti, ki bu 28 gol demek. Ki bunlarin buyuk bir kismi ekstra goller, yani uzaktan sut, duran toplar, penaltilar, ki Guti'nin neredeyse penalti haric golu yok. Dedigim gibi, ekstra isleri yapan oyuncular bunlar, ama istikrarli bir sekilde gol atacak, gole yonelik efektif oynayan oyuncular degiller. Bu dortlunun bir sezonda attigi gol sayisi sadece Alex ile esit ve bu adamlar 4 kisilik yer kapliyor, 1 kisilik degil. Bir daha dusun bakalim dediklerimi bence.
Tekrar düşündüm değişen birşey olmadı. Yirmi golü bulamazlar demiştin, senin hesabın bile bu ligde havlu attığımız sezonda 28 i bulmuş. Yetersiz diyorsun ama bu sene Beşiktaş ın gol sıkıntısı çektiği maç yok diyorum ben. Kendimce daha önce de açıklamaya çalıştım, Schuster ile 70 lere kadar gol bulamayınca golü yiyorduk, rakip tamamen kapanıyordu, ligde bu kadar az gol atmamızın sebebi bu. Avrupa da köy takımı dediğimiz takımları, diğer temsilcilerimiz eleyemediği için bu sene Avrupa Ülke puanımız çok zarar gördü. Bu kadar basit değil herşey. Ben tekrar söylüyorum, takımın psikolojik olarak çökmüş göründüğü Belediye maçında bile 2-1 den sonra golü bulabildik. Tekrar ediyorum takım tamamen dağılmış haldeyken. Bu halde nasıl Lig maçlarını baz alalım ki...

Ayrıca penaltılar diyoruz ama penaltıyı yaptıran oyuncularda bu takımın hucum hattı değil mi? Bu da bir nevi üretkenlkle alakalı değil mi?

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
Guti'ye kotu oyuncu demiyorum ki. Bana gore Guti cok iyi bir oyuncu, Alex'ten iyi bir oyuncu. Ama mecvut BJK kadrosunda ilk 11 oynamamali, sikinti yaratir, yerine ceza alani kosularini yapabilen, ikinci forvet rolunu ustlenebilen, gol vurusu iyi olan ve 20 gol atabilecek bir oyuncu lazim, ki bu Diego olur, Forlan olur, olur da olur. Guti de kulubeden cok iyi katkilar yapabilir, gerektiginde orta sahanin ikisinden biri olarak da oynayabilir, Yusuf gibi cilingir rolunu ustlenebilir.
Gelecek sene Guti'ye guveneceksek yandik.
Guti nin yerine Nihat ın Sociedad daki hali gibi birileri alınacaksa ne ala... Yoksa Guti nin sahada değil koşması, yürümesi bile yeter. Hatta bana kalsa, Selçuk gelmese bile Necip-Ernst-Fernandes üçlüsüyle oynayıp gol yememeliyiz. İkinci yarıda bunlardan birinin yerine girecek Guti skoru her türlü değiştirir.

Son olarak;son bir yıldır kime çok para vererek aldık merak ettim açıkcası.