1 ile 30 arası toplam 14383 sonuç

Konu: Beşiktaş Transfer Haberleri

Hybrid View

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    UEFA ve kupada koy takimlarina karsi olan gereksiz ve kolay golleri/asistleri cikar bir kere. Lige bakmamiz lazim. Diyelim ki Simao ve Almeida ligin basinda gelmisti ve ayni performansi sergilemisti. O zaman hucumdaki dortlu 4*2+5*2+7+3 gol atacakti, ki bu 28 gol demek. Ki bunlarin buyuk bir kismi ekstra goller, yani uzaktan sut, duran toplar, penaltilar, ki Guti'nin neredeyse penalti haric golu yok. Dedigim gibi, ekstra isleri yapan oyuncular bunlar, ama istikrarli bir sekilde gol atacak, gole yonelik efektif oynayan oyuncular degiller. Bu dortlunun bir sezonda attigi gol sayisi sadece Alex ile esit ve bu adamlar 4 kisilik yer kapliyor, 1 kisilik degil. Bir daha dusun bakalim dediklerimi bence.
    Tekrar düşündüm değişen birşey olmadı. Yirmi golü bulamazlar demiştin, senin hesabın bile bu ligde havlu attığımız sezonda 28 i bulmuş. Yetersiz diyorsun ama bu sene Beşiktaş ın gol sıkıntısı çektiği maç yok diyorum ben. Kendimce daha önce de açıklamaya çalıştım, Schuster ile 70 lere kadar gol bulamayınca golü yiyorduk, rakip tamamen kapanıyordu, ligde bu kadar az gol atmamızın sebebi bu. Avrupa da köy takımı dediğimiz takımları, diğer temsilcilerimiz eleyemediği için bu sene Avrupa Ülke puanımız çok zarar gördü. Bu kadar basit değil herşey. Ben tekrar söylüyorum, takımın psikolojik olarak çökmüş göründüğü Belediye maçında bile 2-1 den sonra golü bulabildik. Tekrar ediyorum takım tamamen dağılmış haldeyken. Bu halde nasıl Lig maçlarını baz alalım ki...

Ayrıca penaltılar diyoruz ama penaltıyı yaptıran oyuncularda bu takımın hucum hattı değil mi? Bu da bir nevi üretkenlkle alakalı değil mi?

Guti'ye kotu oyuncu demiyorum ki. Bana gore Guti cok iyi bir oyuncu, Alex'ten iyi bir oyuncu. Ama mecvut BJK kadrosunda ilk 11 oynamamali, sikinti yaratir, yerine ceza alani kosularini yapabilen, ikinci forvet rolunu ustlenebilen, gol vurusu iyi olan ve 20 gol atabilecek bir oyuncu lazim, ki bu Diego olur, Forlan olur, olur da olur. Guti de kulubeden cok iyi katkilar yapabilir, gerektiginde orta sahanin ikisinden biri olarak da oynayabilir, Yusuf gibi cilingir rolunu ustlenebilir.
    Gelecek sene Guti'ye guveneceksek yandik.
    Guti nin yerine Nihat ın Sociedad daki hali gibi birileri alınacaksa ne ala... Yoksa Guti nin sahada değil koşması, yürümesi bile yeter. Hatta bana kalsa, Selçuk gelmese bile Necip-Ernst-Fernandes üçlüsüyle oynayıp gol yememeliyiz. İkinci yarıda bunlardan birinin yerine girecek Guti skoru her türlü değiştirir.

Son olarak;son bir yıldır kime çok para vererek aldık merak ettim açıkcası.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Rehavi View Post
    Tekrar düşündüm değişen birşey olmadı. Yirmi golü bulamazlar demiştin, senin hesabın bile bu ligde havlu attığımız sezonda 28 i bulmuş. Yetersiz diyorsun ama bu sene Beşiktaş ın gol sıkıntısı çektiği maç yok diyorum ben. Kendimce daha önce de açıklamaya çalıştım, Schuster ile 70 lere kadar gol bulamayınca golü yiyorduk, rakip tamamen kapanıyordu, ligde bu kadar az gol atmamızın sebebi bu. Avrupa da köy takımı dediğimiz takımları, diğer temsilcilerimiz eleyemediği için bu sene Avrupa Ülke puanımız çok zarar gördü. Bu kadar basit değil herşey. Ben tekrar söylüyorum, takımın psikolojik olarak çökmüş göründüğü Belediye maçında bile 2-1 den sonra golü bulabildik. Tekrar ediyorum takım tamamen dağılmış haldeyken. Bu halde nasıl Lig maçlarını baz alalım ki...

Ayrıca penaltılar diyoruz ama penaltıyı yaptıran oyuncularda bu takımın hucum hattı değil mi? Bu da bir nevi üretkenlkle alakalı değil mi?

Guti nin yerine Nihat ın Sociedad daki hali gibi birileri alınacaksa ne ala... Yoksa Guti nin sahada değil koşması, yürümesi bile yeter. Hatta bana kalsa, Selçuk gelmese bile Necip-Ernst-Fernandes üçlüsüyle oynayıp gol yememeliyiz. İkinci yarıda bunlardan birinin yerine girecek Guti skoru her türlü değiştirir.

Son olarak;son bir yıldır kime çok para vererek aldık merak ettim açıkcası.
    Rehavi bence yanlış düşünüyorsun. Bu sezon Beşiktaş'ın en büyük eksikliği dengesiz ve verimsiz hücum etmek oldu. Bence bjkforever en azından bu konuda haklı. Takımda koordinasyon eksikliği had safhadaydı arkadaşlar. Bana kimse istatistik falan göstermesin. Tabii ki bundaki suçlu bjkforever'ın dediği gibi Portekizli üçlü falan değil. Suçlu tamamen bu adamları takım haline getiremeyen Schuster'de.

Schuster'in tek artısı bilinen bir hoca olduğundan yıldızların gelişine yardımcı olması oldu. Şimdi artık Avrupa'nın önemli oyuncularını alabilecek bir kulüp haline geldik. Ama artık iyi bir adam almak için Schuster gibilerin olmasına gerek yok çünkü Guti gibi, Q7 gibi, Simao gibi referans oyuncular var.

Ben bu yıldız dörtgenindeki en zayıf halkanın Guti olduğunu düşünüyorum, ki bence Havutçu da aynı şeyi düşünüyor. Beşiktaş'ın bu sezonki birinci hamlesi hücumu ve hücum presini adam etmek olmalı. Bunun için de sistem oturmalı. Artık tek forvet + Simao + Q7 mi oynanır, yoksa 2 forvet + Simao + Q7 mi oynanır bilemem ama her sistemin belli bir hücum stratejisi olmalı.

Bu arada Guti - Alex kıyasında Alex'i seçenlere kesinlikle katılıyorum. Guti daha çok tatil yapmaya gelmiş bir oyuncu, Alex de iş disiplinine sahip ve aldığı parayı kuruşuna kadar hak eden bir oyuncu. Alex'in üzerine takım inşa edersiniz ama Guti'nin üzerine takım inşa edemezsiniz. Guti Real Madrid'te kendi üzerine kurulu bir sistemle oynamadı, hep sistemin parçası olan iyi bir rotasyon oyuncusu oldu.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by Rehavi View Post

20 degil 20-25 dedim 28 imis, ki 30 olsa bile cok az, bu rakam 45-50 civarlarinda olmali. Sampiyon takim 84 gol atmis, 2. olan takim 69, biz ise sadece 53, sikinti nerede gayet net. 70'lere kadar niye sence gol bulamiyorduk? Gol sikintimiz yok ya? Demek ki varmis. Sende izlemissindir maclari, su enstanteneyi kac defa gordun maclarda; BJK bastiriyor, sonra son cizgiye inip orta yapiyoruz, ceza sahasinda sadece 1 kisi var. Bazen Almeida ceza sahasina cikiyor, orta yapilirken ceza sahasinda 0 adam oldugunu bile gordum ben! Bizdeki sikinti kalite degil, yuksek kaliteli oyuncular hepsi, sikinti oyuncu tarzi.

Genelde buyuk takimlarda forvet disinda ekstra gol katkisi veren bir oyuncu daha oluyor. Uzak direk kosusu yapabilen uzak forvet olabilir (far forward, Ozan Ipek, Tuncay), ceza sahasinda etkili ikinci forvet olabilir (second striker, Alex), iceri kacan golcu kanat oyuncusu olabilir (inside forward, Villa, B.Yilmaz). Ama bizdeki 3'lunun hicbiri bu tarz degil, Almeida da zaten golcu degil, gol sikintisi yasiyoruz. Normalde bir takimin hucum hatti senede 40-45 gol getirmesi lazim, ama bu 4'lu anca 20-25 gol getirir. Bildigim kadariyla bunlar arasinda kariyerinde 15 gol uzerine cikmis olan yok, Guti bir sene cikti, ama artik o kosulari yapacak fizik guc de yok onda, birde Almeida kariyerinde ilk defa bu sene cikti. Bunlar ekstra katki elbette verir, Quaresma 40 metreden cakar, Simao frikigi atar, Guti cok ekstra bir asist yapar, ama bunlari anca 3-4 macta bir yaparlar, oyuncu tarzi olarak surekli gol atabilecek bir oyuncumuz yok. Bu dediklerimin en guzel ornegi Trabzonspor. Kalite ve yetenek olarak bizim 4'lunun belki ceyregi bile etmezler, ama o kadar efektif ve direkt gole giden oyuncular ki, Umut haric arkadaki uclu golcu ve cok kolay gol atabiliyorlar (Alanzinho, Burak, Jaja). Mac icerisinde hic gormuyorsun, ama gole yakin oyuncu olduklari icin bu eksiklikler hic gozukmuyor, ki bizdeki eksiklik de bu zaten.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

20 degil 20-25 dedim 28 imis, ki 30 olsa bile cok az, bu rakam 45-50 civarlarinda olmali. Sampiyon takim 84 gol atmis, 2. olan takim 69, biz ise sadece 53, sikinti nerede gayet net. 70'lere kadar niye sence gol bulamiyorduk? Gol sikintimiz yok ya? Demek ki varmis. Sende izlemissindir maclari, su enstanteneyi kac defa gordun maclarda; BJK bastiriyor, sonra son cizgiye inip orta yapiyoruz, ceza sahasinda sadece 1 kisi var. Bazen Almeida ceza sahasina cikiyor, orta yapilirken ceza sahasinda 0 adam oldugunu bile gordum ben! Bizdeki sikinti kalite degil, yuksek kaliteli oyuncular hepsi, sikinti oyuncu tarzi.

Genelde buyuk takimlarda forvet disinda ekstra gol katkisi veren bir oyuncu daha oluyor. Uzak direk kosusu yapabilen uzak forvet olabilir (far forward, Ozan Ipek, Tuncay), ceza sahasinda etkili ikinci forvet olabilir (second striker, Alex), iceri kacan golcu kanat oyuncusu olabilir (inside forward, Villa, B.Yilmaz). Ama bizdeki 3'lunun hicbiri bu tarz degil, Almeida da zaten golcu degil, gol sikintisi yasiyoruz. Normalde bir takimin hucum hatti senede 40-45 gol getirmesi lazim, ama bu 4'lu anca 20-25 gol getirir. Bildigim kadariyla bunlar arasinda kariyerinde 15 gol uzerine cikmis olan yok, Guti bir sene cikti, ama artik o kosulari yapacak fizik guc de yok onda, birde Almeida kariyerinde ilk defa bu sene cikti. Bunlar ekstra katki elbette verir, Quaresma 40 metreden cakar, Simao frikigi atar, Guti cok ekstra bir asist yapar, ama bunlari anca 3-4 macta bir yaparlar, oyuncu tarzi olarak surekli gol atabilecek bir oyuncumuz yok. Bu dediklerimin en guzel ornegi Trabzonspor. Kalite ve yetenek olarak bizim 4'lunun belki ceyregi bile etmezler, ama o kadar efektif ve direkt gole giden oyuncular ki, Umut haric arkadaki uclu golcu ve cok kolay gol atabiliyorlar (Alanzinho, Burak, Jaja). Mac icerisinde hic gormuyorsun, ama gole yakin oyuncu olduklari icin bu eksiklikler hic gozukmuyor, ki bizdeki eksiklik de bu zaten.

Herşey sistem iLe aLakaLı. OyuncuLar iLe aLakaLı bir sıkıntı yok. Bu takım Lucescu zamanından sonra sürekLi tek forvet oynatıLıyor. En son Luce takımı çift forvet oynatıyordu. Tek forvetLi sistemLerde kanat oyuncuLarının daha çok içeri girerek oynaması gerekiyor ama bizim takımımızda kanat oyuncuLarı orta saha nın oraLarda çizgide topLa buLuştuğu için kaLeye gidene kadar zaten enerjisinin yarısını kaybediyor. Simao geLdikten sonra neden daha fazLa goL ve asist istatistiği yakaLadı, çünkü adama dikkat et her zaman topu rakip sahanın oraLarda çizgide aLmaya çaLışıyor. İLk zamanLarda o da takım sistemine uyup geride aLıyordu ama sonra baktı oLmadı kendi biLdiğini okudu ve başarıLı oLdu. Quaresmanın da topu orta saha çizgisinde değiL rakip ceza saha önünde biryerLerde aLıp denemesi gerekiyor. Ayrıca ALmeida ya da sürekLi geriden top atıp indirmesini bekLemek yerine topu önce ters tarafa yoLLayıp arkasından ALmeida yı ceza sahası içerisinde topLa buLuşturmaLıyız. ALmeida topLara çok sert vuran bir oyuncu. ALmanya da ve iLk geLdiğinde idmanLarda attığı şutLarı biLiyoruz ama Ligde Karabük maçında asLında goL ama veriLmeyen şutu dışında şutu yok. Neden ? adam topu sürekLi orta sahada feLan aLıyor. Bir türLü şut atacağı yerLerde topLa buLuşmuyor ki.

Eğer sen sistemini ona göre kurarsan bu kadro da ki adamLar değiL 40-45 60-65 biLe goL atar. Yeterki adamLara uygun sistem yap. Tek forvetLi sistemLerde temeL kuraL kanatLara ters top yaparak sürekLi çizgide ki bir oyuncu ve tek forvetini açığa çıkarmaktır. Biz bunu yapamadığımız sürece goL atamayız. Ama Guti topu soL tarafta aLıp 40-50 metreLik pasLar iLe rakip çizginin oraLarda sağ tarafta Simao iLe buLuştursa otomatik oLarak Quaresma ve ALmeida için bomboş aLanLar açıLAcaktır, aynısını tersi için yaparsa Simao ve yine ALmeida hatta bekLere biLe bir Dünya boş aLan açıLacak.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Mesaj Yetkileri