Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Slaven Bilic, Ayasofya ziyareti sonrası NTV Spor'a konuştu. Bilic, Türkiye ile yapacakları maçları EURO 2008 çeyrek finalinin intikamı alma fırsatı olarak görmediklerini söyledi.

EURO 2012'ye katılma yolunda Türkiye ile playoff maçlarına çıkacak Hırvatistan Milli Takımı, kritik maç öncesi Ayasofya'yı ziyaret etti.
Hırvatistan kafilesinin Ayasofya'dan çıkışında teknik direktör Slaven Bilic, NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Bilic, temkinli konuşmayı tercih etti.
Bilic, "Hem biz hem de Türkiye için çok önemli bir maç olacak. Oyuncularımdan ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını bekliyorum ve bunu yapacaklarına da inanıyorum. Çok iyi bir takıma karşı mücadele edeceğiz ve umarım iyi bir sonuçla Türkiye'den ayrılırız" dedi.
EURO 2008 çeyrek finalinde milli takımımıza karşı yarı finale çıktıklarını düşünürken, kaybettikleri maç da hala Bilic'in aklındaydı.
Bilic bununla birlikte, Türkiye ile oynayacakları maçları bir intikam fırsatı olarak görmediklerini söyledi.
Bilic, "Karşılaşmaya EURO 2008'in intikamı gözüyle bakmıyoruz. Türkiye'ye çeyrek finalde kaybettiğimiz maç çok önemliydi. Ancak şimdi de en az o kadar önemli maçlara çıkacağız. İnsanların bu maçlar hakkında sürekli "İntikam" kelimesini kullanmasını anlayamıyorum. Elimizdeki tek motivasyon kaynağı, Türkiye'yi elersek Avrupa Şampiyonası’na katılabilecek olmamız" dedi.
Oyuncularının çok önemli bir maça çıktıklarının bilincinde olduğunu ifade eden Bilic, EURO 2008'deki yenilgiyi extra bir motivasyon kaynağı olarak kullanmasının gereksiz olduğunu da vurguladı.

NTVSPOR