Mükemmel bir profil. Yabancı biri gelse bu mental ve teknik özellikleri görse dünya üzerinde böyle topcular kaldı mı der dibi düşer, gerçekte de öyle, cok özel bir oyuncu , bu da cok iyi yansıtılmış. Bu özelliklerin üstüne bir de fiziksel özellikler eklerseniz zaten world class bir oyuncu olur. Öyle bir oyuncu mu alex? Değil tabi ki, cok özel cok farklı ama world class değil. Rıdvanın deyimiyle 'bi hagi değil' alex. Hagi örneğin bu teknik ve mental özelliklerin yanı sıra fiziği de cok iyi idi hızlıydı cevikti müthiş dribling yapardı zamanında. (hagi daha başka üstün özellikleri de vardı ama onlara değinmiyorum şimdi) ama alex kesinlikle cok hızlı değil. Çevikliği gayet ortalama - hele de yaşına gore- (zaten 12 verilmiş daha neyin itirazı yapılıyor)ama kesinlikle hızlı değil . alex müthiş ama müthiş zeki bir oyuncu. Mesela bu sayede öyle dönüşler öyle movementler yapıyor ki hızlı olduğundan sanılıyor. Hayır, rakibinden 3-4 pozisyon önce topun nereye düşeceğini hesap ediyor veya saliseler icinde müthiş bir karar verip karşı konulmaz bir hamle üstünlüğu yakalıyor. Orneğin Gs derbisinde ceza sahasında ujfa'nın markajından bir dönüşü var ki 100 tane atletik- çevik futbolcudan 98 99 tanesi yapamaz. Örneğin c.ronaldo sittin sene yapamaz. Cunku asla alex kadar zeki değil. Ama messi yapar cunku onun zekası da muazzam. Bence problem kullanıcılarda. Zira oyunun taktik motoru resmen mitlerle cevrili bir bilinmez denklem. Uzman araştırmacılar ve yapımcılar haric kimsenin tam olarak bildiğini sanmıyorum. Dolasıyla adamakıllı detaylı ve nesnel bir rehber yayınlamadıkları icin onlar da suclu. Şu mac motoruna adamakıllı hakim olabilinse alex gercektekinden de cok istatistiklere ulaşır zira yapay zeka hocaları cok aptal, alex onların defansını maymun edebilir. Lafın kısası perpetua 'oyuncuya mevcut haliyle doğru komutlar verilirse harikalar yaratır' derken haklı ama bu doğru komutların bilgisine ulaştıracak olan o elzem rehberi sunmadığı icin de haksız. Bu da benim eleştirim olsun, saygılar.