1 ile 30 arası toplam 80 sonuç

Konu: [12.0.0] Alex De Souza

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

O nedemek imaj hakkı bilmem ne nereden çıkarıyorsun böyle şeyleri takdir ediyorum sizi bu garip şeylerden dolayı.Alex kariyerinde uruguayda top oynamadı.

Dediğin gibi saçma bir olay varsa niye Fenerbahçenin kasasından çıkıyor bu para uruguay takımından çıksın valla perpetua işine gelenleri biliyorsun.

Kanıtla bu uruguay kulübünü evrak göster resmi birşey göster işine gelince bize bu kaynakları soruyorsun varya sen okyanusun ötesinde kala kala onların iyi yaptığı psikolojik savaşı iyi öğrenmişsin

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    O nedemek imaj hakkı bilmem ne nereden çıkarıyorsun böyle şeyleri takdir ediyorum sizi bu garip şeylerden dolayı.Alex kariyerinde uruguayda top oynamadı.

Dediğin gibi saçma bir olay varsa niye Fenerbahçenin kasasından çıkıyor bu para uruguay takımından çıksın valla perpetua işine gelenleri biliyorsun.

Kanıtla bu uruguay kulübünü evrak göster resmi birşey göster işine gelince bize bu kaynakları soruyorsun varya sen okyanusun ötesinde kala kala onların iyi yaptığı psikolojik savaşı iyi öğrenmişsin
    Bir yerden cikartmiyorum. Bu bir cok futbolcu icin bilinen bir sey. Acikcasi bir nevi vergi kacirma yolu.

Futbolcuya yapilan odeme uzerinden futbolcunun vergi vermesi gerekli. Bu odeme futbolcu'nun sahip oldugu bir sirkete yapilsa ve bu sirket de futbolcunun ev kirasini odese, veya futbolcuya ev satin alip kirasiz oturmasi icin protokol yapilsa, futbolcuya araba, yat vs. alsa bu para uzerinden daha az vergi verilebiliyor. Tabii bunun icinde menajerin payi da vardir.

Ozellikle Ingiltere'de oynayan futbolcular icin bu formul cok kullaniliyor. Mesela Rooney haftada 160 bin pound brut aliyor Man Utd'dan. Bu eder yilda 10 milyon Euro. Yarisi vergiye gidiyor, etti 5 milyon Euro net. Ote yandan Ibrahimovic yilda net 9-10 milyon Euro aliyor. Rooney deli mi ki cok daha fazla para kazanma sansina sahip olmasina ragmen haftada 160 bin pound'a Man Utd'da oynuyor?

Ingiliz kulupleri de Bermuda/Barbados gibi vergilerin dusuk oldugu ulkelerde futbolcularin imaj haklarina sahip sirketlere fazladan odemeler yaparak futbolculara giden paralarin bir kismini daha dusuk vergi ile oduyor. Rooney de bunlardan bir tanesi. Bunu ufacik Middlesbrough kulubu bile yapiyor.

Bunlardan siz haberdar degilseniz, bunlari okudugum, sorusturdugum, arastirdigim icin suclu yine ben mi oluyorum?

Medyada Alex ile ilgili bu haber de yapildi daha once arastirip bulmak mumkun.

Mesaj Yetkileri