Quote Originally Posted by Bursaspor View Post
Stoch'un bu şutları kaleye ne kadar uzaklıktan attığı çok önemli, diyelim ki 35-40 metreden sürekli şut çeken bir oyuncu var. Bir de Stoch gibi 18-25 metreden şut atan bir oyuncu var -ki çekilen şut sayısı olarak yanılmıyorsam ilk yarıdan daha az şut çekiyor, ancak isabet oranı ve gol oranı yükseldi.- hangisi daha yüksek almalı diyebiliriz ?

Oyun motoru ceza yayı etrafından çekilen -yaklaşık 18-22 metre- şutları uzun şut olarak değerlendirmiyor diyebiliyorum, bunları finishing kapsamında sınıflandırıyor.

13 çok düşük gelebilir size ama 17-19'da çok yüksek. 17-19 verilirse çok alakasız yerlerden goller atabilir. Bunun önüne ancak oyuna bir ppm eklenirse -uzaktan şutlar için şu mesafeden çok iyi vurur gibi bir şey belirtilebilirse- doğru olur ya da finishing değeri artırılabilir. 15 civarı bir finishing değeri ile istenen profil elde edilebilir.
ben de böyle düşünüyorum. zaten uzun şutunun değişmediği daha önce açıklandı. yeni yamayı bekleyip Stoch'u oynattıktan sonra karar vermek daha sağlıklı olacaktır.