-
Herkes Caner örneğinden bahsetmişte Baros'un da hakeme el hareketinden dolayı kırmızı görüp yine 3 maç ceza aldığı unutulmuş. Ayrıca sezon başında belliydi hakemlerin ve M.Ali Aydınlar federasyonunun GS'a karşı tutumu. Arena'da 4-2 kaybedip 9 kişi bitirdiğimiz maçı hatırlayın mesela? Sabrinin 2.sarıdan kırmızı gördüğü pozisyonda adam artık hakem yüzünden sinir krizi geçirmişti. Sezon başından beri rakip taraftarların hakemle, kırmızı kartla götürdünüz işi diye maçları izlemeden fanatik.com u takip edip yorum yapanlar oldu. Bugün Dormund, Bayern, Barca gibi bulunuğu ligin üstünde top oynayan takımların istatistiklerine bakarsanız en çok penaltıyı kazanan ve rakibe en çok kırmızı kart gördüren takımlar olduklarını göreceksiniz. Verilenleri konuşmaya gelince herkes futbol profu ama verilmeyenleri sayan yok. Verilmeyen penaltımızla kupadan elendik, Caner Erkin 2 GS maçında da nasıl atılmadan sahada kaldı fenerliler bile şaşırmışlardı, en son Trabzon maçında Cech'in yaptığı hareket kırmızı değilde nedir? Arşive baksam çok daha fazlasını bulurum da şu an aklıma gelenler bunlar. Fatih Terim konusunda da objektif olmak istiyorum bu ceza çok önce verilmeliydi, sahanın ortasına kadar geldiği zamanlar oldu haklı olup olmaması tartışılır ama yapmaması gereken şeylerdi belki cezası zamanında verilseydi play-off'un son 2 maçına hocasız çıkmayacaktık, ceza verilmesi için bu zamanında beklenilmiş olduğunu da düşünüyorum bi yandan bu TFF ile herşey mümkün sonuçta.
Diğer bir konu ben fenerli arkadaşların kendilerini başarılı görmelerine de anlam veremiyorum. Tarihinin en kötü sezonunu geçirip ilk 11'nden 10 futbolcuyu değiştirdikten sonra ligi açık ara önde bitirmek mi başarıdır yoksa ortlaması 3-4 sezondur aynı takımda oynayan futbolcuların kendilerine haksızlık yapıldığını düşünerek kenetlenlendikten sonra liderden 9 puan fark yemesi mi? Herkes giden futbolculardan bahsediyor da Lugano dediğin adam zaten her sene 2-3 hafta geç geliyodu Avrupa'da kulüp bulmak için, önce rest çekiyodu sonra özür diliyodu taraftar da havaalanında karşılıyodu, Santos desen gittiği takım zaten Arsenal gerçekçi olalım Türkiye'de hangi takımın oyuncusuna Arsenal'dan teklif gelirde gitmez istemez? Giden tek adama Emenikeydi, iyide futbolcuydu ama yerine Sow geldi bi şekilde eksikliğini kapattı. Hatta Sow'u 2.yarı fener değilde GS alsaydı play-offlar formalite icabı oynanıyor olurdu. Fenerin bu sene ki başarılı gözükmesinin sebebi TS ve özellikle Beşiktaş'ın çok kötü ve istikrarsız bir sezon geçirmeleriydi.
Sözüm o ki fenerli arkadaşlarımız kendilerine haksızlık yapıldığını düşünerek, ne dediği açık açık belli olan Emre'ye sahip çıkarak, Aykut Kocaman'ı kazandığında göklere çıkarıp en ufak puan kaybında yerden yere vurarak ve en önemlisi Aziz Yıldırım'a hala bel bağlıyarak takımlarına zarar veriyorlar. Futbolda Türk takımlarının şimdiye kadar kazandığı en büyük başarıların (4 sene üst üste şampiyonlul, UEFA kupası, Super kupa) mimarı olan Faruk Süren bugün şikeden içeri alınacak olsa ve bi şekilde içeride tutulmaya devam edilse emin olun önce yönetimden ebediyen uzaklaştırılır sonrasında da türbünler de cezamızı verin gidelim pankartları görürsünüz.
Sözün özü bu sene feneri başarılı görmek polyanacılıktır, tüm fenerliler eli yüreğinde izledi bütün play-off maçlarını (saraçoğluna 4-2-4 ile çıkan Ş.Güneş hariç) kazandıklarınızı da kendi attığınızla değil rakibin kaçırdıklarıyla kazandınız. Bilmiyorum bu forumda da var mı olsun biz sizi daha çok yendik diyen ama her takım bu sene Galatasaray'ın başarısını kabul etmelidir ve bu senenin yeni bir periyodun başlangıcı olduğunu da bilmelidir.
Saygılarımla.
Mesaj Yetkileri