Quote Originally Posted by C h A o S View Post
92 sezonunda A.gücü maçı ile ilgili yorum yapmam için kendi açımdan o dönemde yaşamam lazım.Kusura bakmayın valla şöyle köşe yazılarıyla,gazete küpürlerini gösterip şike var demem.Anca siz dersiniz onu.Çünkü sadece onu diyebiliryorsunuz.Herhangi bir soruşturma yok bir şey yok.Kendinizi böyle tatmin ediyorsunuz napalım saygı duyuyorum.

Aziz Yıldırım gibi 1976 senesinin köşe yazısını okuyun şike var deyin.
92 sezonunda şike var deyin.Bunu kendiniz der durursunuz.

Ama 03.07.2011 tarihide yaşananları silemezsiniz ve suçsuzda olsanız bu tarihi unutulmaz.

Aradaki fark anlaşılmıştır heralde.Tabi Fenerbahçelilerin anlamasını beklemiyorum.
Valla hep aynı mesajları atıp duruyorum.Son mesajım olsun.
tarihi olaylar o günün şartlarıyla değerlendirilir. 1976 senesinde olan bir olayı 2012 şartlarıyla değerledirip niye dava açılmadı diyorsun. Çapkınlık erkeğin elinin kiridir anlayışı ne ise o zamanlar maç bağlamak,şike yapmakta büyük takımların elinin kiriydi. Kimse kimseye soruşturma falan açamazdı anlayacağın.

O çok güvendiğiniz mahkemelerin bu güne kadar aldığı kararları birazcık bilsen eminim burada bu yazıları yazmazdın. Bu ülkede devlet için adam vurdum diyenleri mahkemeler salıverirken köşe yazısında ABD emperyalizmi ülkeyi ele geçiriyor diyen gazeteciler "emperyalizmi kötüledikleri" gerekçesiyle hapis yattılar. (örnekleri Uğur Mumcu-Sakıncalı Piyade adlı eserde çokça vardır)

yani senin anlayacağın verilecek kararların ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerinde etkili olacak durumlarda böyle hazırlıksız "inci sözlük" ağzıyla değilde biraz okuyarak bilinçli bir şekilde yorum yapmalısın. Çünkü bilmeden konuşuyorusun birisi bişey dediği zaman başka bişey ortaya atıyosun sonra başka bişey diyosun. Biraz yakın tarihi anlatan siyasi kitaplar okursan ne demek istediğimi anlarsın.