Savaşa bence AKP'de girmek istemez. En övündükleri nokta ekonomi. IMF'e şu kadar borcumuz kaldı, şu tarihte bitiyor hatta biz borç veriyoruz dediği noktalara geldik dendiğine göre. Savaş demek ciddi ekonomik harcama demek. Türkiye ekonomisininde son yıllarda güçlendiği belli ama savaşı kaldırabilecek kadar iyi mi muamma. En büyük seçim kozlarından birini kaybetmek demektir bu. Savaştığın ülke de bir gayrimüslim ülke değil. Müslüman dünyasında da pek iyi karşılanmayacaktır(bu ülkelerde de Esed yanlısı insanlar var bizim ülkemizde Esed'e komplo kurulduğunu düşünenler gibi) zira RTE ile belli bir hava oluşmuştu oralarda da; bu havayı kaybetmek de var işin ucunda. AKP seçmenide savaşa pek sıcak bakacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi savaşılan ülke Yunanistan tarzı bir ülke olsa eyvallah da Suriye biraz soru işareti. Gerçi yıllardır PKK'yı beslediği bir gerçek ama ne olursa olsun müslüman bir ülke. Seçmen kaybı da var işin ucunda.
Bir de yanımızda kim olacak sorusu var. Suriye ile savaşmak demek Rusya bloğunun ciddi tepkisini çekmek demek. Onlar da biliyor Irak, Libya, Suriye hepsi birer birer düşüyor. Bir yerden sonra dur diyeceklerdir. Bence bu İran'a birşey olursa olacak durum ama yanımızda ABD, NATO'nun falan olmadığını düşündüğümüzde ki pek sıcak bakmıyorlar herhalde zaten birçok Avrupa ülkesi krizde ekonomik olarak da savaşı kaldırabilirler mi muamma, Rusya bloğu bize patlarsa o zaman biteriz. Şu anda mütefik dediğimiz ülkeler ABD vs. ne kadar güvenilirler acabaIrak'ta PKK karşısında bize tam destek vermeyen bir müttefik(!).
Ayrıca savaşı kazanıp ne yapacağız? Halka yardım edeceğiz onların sevgisini kazanacağız en fazla(bu arada Esed yanlılarının da kinini kazanacağız). O kadar askeri harcamadan sonra elimizde koca bir 0 olacak. Emperyal devlet değiliz ki adamları sömürelim ki zaten ağa babaları izin de vermez. En fazla asker bulundurabiliriz Suriye'nin kuzeyinde sınırdan PKK girişi olmaması adına ve ülkenin düzene girmesi adına o da ek harcama demek zaten. Bu da en iyi durum kısa zamanda savaşın kazanılması hali; uzun sürmesi, yenilmek falan da var işin ucunda.
Birçok arkadaşımız oradaki kardeşlerimiz diyor ama biz daha içimizdeki sorunları çözemeden başkalarına yardım edemeyiz maalesef. İçimizde bir birliğimiz yok ek olarak dünyada yeterli derecede sözümüz geçmiyor ilk önce bunları halletmemiz gerek. Şimdi biraz bencillik yapmamız gerek maalesef. Yardım edilecek birileri varsa daha çok çile çeken yerler var ama oralara çile çektirenler çok daha büyük ülkeler olduğu için ancak laf dalaşına girebiliyoruz işte. Gün gelecek o lafımızın da bir ağılrığı olacak inşallah ama şimdi değil maalesef. Şimdi çalışma, üretme, güçlenme zamanı; az biraz birikmişimizi hemen koşup harcama zamanı değil.
Ne olacaksa sonumuz hayırlı olsun. Başımızdakilerin en doğru kararı vereceğine inanıyorum, umuyorum.
Ne uzun olmuş yahu![]()

Irak'ta PKK karşısında bize tam destek vermeyen bir müttefik(!).
Alıntılı Yanıtla