-
08.Haziran.2013, 19:57
Ekonomi konusunda hepiniz haklısınız çok fazla yabancılaşma oldu ülke şirketlerinde ama unutmayalım ki bu sistem Menderes döneminde başladı hatta Amerika'nın onu başa getirmekte ki amacı devlete ait kurumlara kadar sahip olmaktı.
Ayrıca üretim=ekonomi demekte yanlış olur. Türkiye şu an üreterek ekonomisini düzeltebilecek durumda değil çünkü paramızın Dolar ve Euro karşısında ki değeri oldukça düşük ve kur farklarında ki risk ithalatçı için büyük bir handikap. Kaldı ki Çin furyası Asya'yı aşıp yavaş yavaş Afrika ülkelerini de sarmış durumda, büyük firmalar fabrikalarını ucuz işçilik olan ülkelere kaydırmakta. Böyle bir sistemde üretimde diğer Avrupa ülkelerinin de yapamadığı gibi rekabet etmek çok zordur. Avrupa ülkelerinin tek avantajı ise teknolojik olarak geldikleri noktayı çok iyi pazarlıyor olmaları. Türkiye geleneksel pazar alışkanlığından modern pazara geçiş sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadı ama bugün modern pazar bile çok ciddi istihtam sağlamakta. Yaşanmamış senaryo hakkında konuşmak zor ama geçtiğimiz 10 yıl içinde o veya bu parti başta olsaydı yaşanan global krizleri çok daha fazla hissederdik diye düşünüyorum. İşim gereği bunları çok iyi gözlemleyebiliyorum.
Dediğim gibi ekonominin nasıl düzgün gözüktüğü hakkında ki tezlerinizde ve rahatsızlıklarınız da haklısınız ama bunun da başka bir çözümü yok çünkü tepetaklak aşağı doğru giden bir ülke devraldı hükümet.
Ayrıca tekrar belirtmek istiyorum AKP'li falan da değilim. Günlerdir fırsat buldukça Taksim'e giden haftasonları orada sabahlayan, Tayyip istifa diye avaz avaz bağıran biriyim ama niye bağırdığımı nelerden rahatsız olduğumu daha önce de belirttim.
Ekonomi, kriz sürecini hala atlatamamış ülkelerden iyi ama yönetim biçimi kesinlikle ve kesinlikle yanlış işin kötü tarafı atadan deden CHP'li biri olarak altarnatif bi isim aklıma dahi gelmiyor.
Mesaj Yetkileri