Originally Posted by
perpetua
Aydin haksiz degilsin.
Fakat ben sahsen bu oyunun hic bir zaman hatasiz cikacagini dusunmuyorum. Hala en azindan 30 tane duzeltilmesi gereken temel sey var mac motorunda.
Gecen yil savunma dizilisleri cok kotuydu. Oyuncular defans hattinda kaymalar yapmiyor, oyunda savunma kurgusu ile oynamak mumkun olmuyordu. Subat ayindaki yamalar bile bunu cozmedi. Sadece oyuncularin hucumda isabetini dusurerek dengelendi.
Bu sene oyuncularin pozisyon almalari cok cok cok daha iyi. Eldeki sorunlarin basinda oyuncularin rakipleri ile yeterince fiziksel mucadeleye girip fizikleriyle rakipleri bozmamalari geliyor. Bununla beraber gercekci skorlar uretilsin diye hucumda hareketlilik de yetersiz durumda. Bunlardan bir tanesini cozersen, digerini de ayni zamanda cozmen gerekli ki cok az skorlu veya cok yuksek skorlu maclar ortaya cikmasin.
Defans hattinin cok ileride olmasi da biraz bundan kaynaklaniyor. Defansta oyuncularin mudahale yapmamasi duzeldi. Bu sefer ofans zayif kaldi. Ofansta uzun sureli bir calisma yapmadan ve test etmeden duzeltmek mumkun degilse de defans hattini biraz ileriye cekerek ortaya bol bol 0-0'lik maclarin oldugu bir oyunun cikmasi engelleniyor. Bu yillardir boyle devam ediyor cunku amac her ne kadar mac motorunu surekli gelistirmek olsa da es zamanli diger hedef oynanabilir, zevk alinabilir bir oyun cikartmak.
Biliyorum tatmin edici bir cevap degil bu. Ama isin gercegi bu. Ben bu gerceklere ragmen zevk almaya calisiyorum oyundan. Sonucta bu da bir turlu problem cozme egelencesi. Football Manager da zaten sonucta hem bir problem cozme (puzzle), hem de imparatorluk yaratma (empire building) oyunu degil mi zaten?