Quote Originally Posted by perpetua View Post
Subat'i bekleyemezler. Beklerlerse satislarin bir cogunu kaybederler.

Kasim - Subat araligi kis aylari. Yani insanlar daha cok iceride zaman geciriyor.
Aralik'ta uzun sureli okul tatili var ve hristiyanlarin hediye verme mevsimi. Yani o donemde oyunun cikmis olmasi gerekli ki cocuklara hediye olarak satilsin.
Sezon yeni baslamis ve herkes yeni kadrolarla oynamaya merakli.

Acik acik demeseler de Subat'a kadar beta modunda olduklari zaten ima ediliyor yillardir. Bu nedenle de oynamak icin acelesi olmayanlarin Subat'ta oyunu daha ucuza almasi da guzel bir secenek.
Abi şöyle bir şey de var, bu oyun her sene çıkıyor. Cod, assassin's creed vs. gibi oyunlar da her sene çıkıyor ama oyundaki hatalar gözü tırmalayan ya da oyuncuyu sıkan türden olmuyor.

Tamam, football manager bir simülasyon oyunu. Diğerlerinden farklı. Oyunu kodlarken yapılan bir değişiklik, çalışan şeyleri de aksatır hale getirebiliyor. Bunu anlayışla karşılıyorum ama her sene çıkan bir oyun olarak oyunun can damarı olan maç motorunu sağlıklı hale getirmedikleri zaman ne anlarım ben o simülasyondan?

2000'lerin başından, pes 2008'lere kadar konami ve ea sports'un olayı neydi abi hatırlar mısın? Fifa paso grafiğe kasardı. Taraftarlar, topun hareketi, özel oyuncuların karakterlerinin sahaya yansıtılması vs. vs. Pes ise oynanabirlik bakımından her zaman fifa'dan iyiydi. Ama ne zaman fifa 2010 ile birlikte ea maç motoruna gereken önemi vermeye başladı, fifa atağa kalktı ve şu an hala pes'i fifa'dan önde gören var mıdır bilmiyorum ama fifa'nın büyük bir yol kat ettiği bir gerçek.

Bizim isteğimiz ne peki? oyuncuların sahada çamurlu donla gezmesi veya seyircilerin pozisyonlara verdiği tepkiler değil. Kendi kafasına göre ofsayt taktiği uygular gibi öne çıkıp, adamını boşa çıkartan defans oyuncusu görmek istemiyorum. Böyle goller yedim mi kafayı yiyorum. Ki bir sürü daha terslik vardır burada sayamayacağım.

Maç motorundaki yenilikler adına fm 13'teki saçmalıklara eyvallah dedim ama 1 sene geçti ve fm 14'te hala böyle saçmalıklar görebiliyorsak oturup düşünmeleri gerek.

Ha ben yine diyorum, adamlar hala hataları düzeltmek için canla başla çalışıyorlar. Tamam ama 1 sene aralığında bu kadar hata olmamalıydı. Daha aza inmeliydi. Oyunun kodlarındaki ufak bir değişikliğin, diğer şeyleri etkilemesi "kasım 1'de oyun full çıkacak" dendikten sonra benim sorunum değil. Bu oyuna para verip alanın sorunu değil bunlar. Yapımcının sorunudur.

En basitinden bir örnek vereyim. "Game dev tycoon" diye bir oyun çıkmıştı. Severek de oynamıştım o oyunu. Oyun yapımcılığına soyunduğun bir oyun. Çeşitli varyasyonlarla oyun yapıyorsun. Motor oluşturuyorsun vs. vs. Ve yapım aşamasında buglar da oluşuyor. Bu bugları biraz zaman geçtikçe giderebiliyorsun ama istersen buglı bir şekilde de piyasaya sürebiliyorsun. Oyun burada sana bir ipucu veriyor: "Oyunu şimdi buglı hali ile çıkartmak oyunu alanları tatmin etmeyeceği gibi, itibarını da sarsabilir" gibilerinden.

Olay bundan ibaret.