Quote Originally Posted by perpetua View Post
Bence yanlis degerlendirmeniz bu hatalarin tekel oldugu icin yapildigi dusunulmesi.

Tekel olmasa da bu hatalar olacak.

Hata her oyunda olur abi. Benim "tek sıkıntı tekel olmaları" söylemimden kastım şuydu. Piyasdaki bir sürü oyunun rakibi var. Mesela ben eskiden call of duty severdim ama şimdi Battlefield'i seviyorum. Pes'i severdim eskiden ama şimdi fifa daha iyi diyorum. Ama bunu fm için diyebiliyor muyum? Diyemiyorum. Ea'nin çıkarttığı menajerlik oyunu örnek bile verilemez "rakip" olarak.

Bu firmalar hep birbirleriyle yarış içerisinde. Cod'un eleştirilen tarafı yenilik getirmemesi. Grafiklerin bile aynı olması. Ama adamların son oyunu bile satış rekoru kırdı. Bana göre ise battlefield'ın multiplayer modu yeter cod'a üstün gelmeye. İşte bu durumda cod fanboyu gelip bana "git bf oyna sen yieeaaa" diyebilir. Pesci bana "fifa oyna sen yieeaa" diyebilir. Ama fmci bana neyi önerecek? "oynama o zaman" demek saçma bir cevap.

Tekel oldukları için rahatlar. Bugün millet cod'dan battlefield'e doğru kayıyorsa, bunun sebebi cod'un kendini tekrar etmesi. Pes'ten fifaya doğru kayıyorsa pesteki maç motorunun bayıklığı yüzündendir. Bir sirkülasyon var yani. Bir tehdit var. Ama fm'de bu yok.