Hatalar nasil olsa ileride yama cikartir ve duzeltiriz lakayitligi yuzunden ortaya cikmiyor.
FIFA/PES gibi oyunlar 10, bilemedin 12 dakikalık bir maç motoru ile çıkıyor. Maçı bitirdiğinde en çok pas yapan oyuncu 15-20 pas yapmış oluyor. Kaleye, atıyorum, 10-12 şut atılmış oluyor. Yani sıkıştırılmış bir maç motoru hazırlanıyor. Topun bütün maç oyunda kaldığını varsaysak bile 12 dakika nerede, gerçek bir maçta 60 dakika topun oyunda kalması nerede?
Bu gerçek dışı durum bilerek yapılıyor. Çünkü kimse oturup 90 dakika maç oynamaz. Ama oynamaya kalkarsan da maçta değil 10-12 şut, 50-60 şut olacak. 15-20 pas, 90-120 pas olacak. Bu maç motorunu FM'e koysan herkes ne biçim iş yapmışlar, bu ne rezillik diyecek.
En son FIFA/PES oynayalı 3-4 yıl oldu. O yuzden son zamanlarda 90 dakikalık bir maç oynatmadım ama bunun değiştiğini sanmıyorum. Peki 90 dakikalık bir maçta 50-60 tane şut olması ne demek? Bu oyunlarda savunma berbat demek.
Tabii amacım FIFA/PES ile FM'in maç motorlarını karşılaştırmak değil ama bu oyunlar arasındaki bakış farkını göz ardı etmek hata olur bence.
Her yıl bitmemiş bir oyun oynadığınızı hissediyorsunuz çünkü oyun zaten maç motoru bitmiyor. Bitmesi de zor zaten. Çünkü amaçları 10-12 dakikada eğelenceli olan ve gerçekçi skor üretmek için futbolun bir çok yönünü gözardı eden bir oyun yaratmak değil. FM'de amaç 90 dakikalık gerçek futbolun bir benzerini yaratmak.
Rakip olsa, bence bu kadar iddialı bir proje üzerinde çalışamazlar. Hatalar oyunun satışını söylediğin gibi etkileyecekse, daha sağlamcı bir strateji benimsenmez mi? Bu sağlamcı strateji de gelişimi yavaşlatmaz mı?