Originally Posted by
Aydin
Benim kastettiğim şu abi: Tekrardan aynı örneği vereceğim ama biraz da açarak vereceğim bu örneği: Ubisoft, ps4 bundle yapmasına rağmen oyunu erteledi. Ve erteleme sebebi olarak "oyunu biraz daha cilalayacağız" dediler ancak çoğu otorite GTA V ile rekabet etmek istemediklerinden ötürü çıkış tarihini ertelediler ve oyunun mevcut haline albenisi olan birkaç yenilik daha ekleyeceklerine eminim.
Ubisoft gibi paragöz, Assassin's Creed serisini her sene çıkartarak Call of duty gibi seriyi batırmaya niyetlenen bir şirketin kendi prestijini yaralayacak bir karar aldığını görebiliriz bu örnekle. Benim demek istediğim de bu aslında.
SIgames'in oyundaki hataları çözme konusunda sarf edilen çaba konusunda diğer firmalardan oldukça üstün olduğunu biliyorum. Ama benim derdim çaba değil.
Maç motorundan tatmin olan kesimi bir kenara koyuyorum. Ama tatmin olmayan kesimin büyüklüğü de göz ardı edilemez. Bu firmanın rakibi olmadığı için, satışlarını tehdit eden bir unsur olmadığı için oyunu buglarla dolu iken oyunu çıkartma rahatlığını kendinde bulabiliyor. Benim kastettiğim şey bu.
SIgames dese ki "ben oyunu 1 sene çıkartmayacağım, maç moturunu adam edeceğim" diye burada kim gıkını çıkartır ki?
Mesela pes 14 bu sene çıkarttığı maç motoru ile batırdı. Millet fifaya kaydı ki bu söylediklerim subjektif şeyler değil. Konami şimdi daha iyisini yapmak için eminim pes 15 için daha sağlam bir maç motoruyla çıkacaktır piyasaya. Ama fm maç moturunu buglı çıkarttığında bile hedefledikleri satışa ulaşabiliyor. Neden? Çünkü alternatif yok.
Ubisoft gibi bir firma oyunu ertelediğinde para kaybeder çünkü meydan rakiplere kalır. Ayrıca firma prestij de kaybetti. Ama düşüncesi "ben oyunu salayım piyasaya, nasıl olsa updatelerle belini düzeltirim" olsaydı şu an kaybettiğinden daha da fazla prestij kaybederdi.
SIgames ise alternatifi piyasada yokken oyunu maç motorunu updatelerle düzeltmeye çalışıyor ama bu bir simülasyon oyunu. Simülasyon oyunlarındaki hatalar FPS veya TPS oyunlarla karşılaştırılamaz.
Bu oyun 1 Kasım'da tam sürüm çıkacak dendiğinde de maç motorunun durumu hakkında "güncelleyerek belini doğrultacağız, şu an tam sağlıklı değil" diye bir bilgi veriliyor mu? Verilmiyor. O zaman Bu oyundaki sorunlar da oyunu tam sürüm simülasyon oyunu olarak para verip alan kişileri bağlamaz.