@uAburak89
Genel olarak hep aynı şeyler üzerinde tartışıyoruz. O yüzden o yazdıkların hakkındaki düşüncelerimi az çok biliyorsun zaten. Tekrar tekrar yazmak artık zor geliyor bana
Sadece şu araba olayına değineyim. Eğer böyle bir şey kullandıysa başkan saçmalamış. Hırsızın çalmasa da arabaya binmesi de suçtur. Teşebbüs aşamasında kalmıştır. Teşebbüsün de cezası vardır. Zaten başkanın kendisini tam savunamamasını kabul ediyorum ben de. İfade edemiyor pek kendini ama avukatları için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
Bir de şike için teşebbüs konusunda farklı bir düzenleme varmış gibi bir algı oluştu. Aslında her suçun teşebbüsü de suçtur, şikeye özel bir durum değil bu. Ancak; yapılan eylemin teşebbüs mü olduğunu yoksa hazırlık işlemi mi olduğunu ayırt etmek gerekiyor. Eğer bahsedilen suç için fiili harekete başlanmışsa burada teşebbüse girmiştir. Ancak ondan öncesi hazırlık aşaması oluyor. Bu farkı ayırt etmek biraz yorum işi aslında, yani hakime bağlı biraz da.
Yoksa telefonda bir kulüp başkanı ve yöneticisi şu maçı alalım da rahatlayalım şeklinde konuşması teşebbüs değildir, hazırlık işlemidir. Teşebbüs için fiili bir şeylerin yapılması şart.
@Gncl1905
Zaman zaman ben de Aziz Yıldırım'ı başbakana benzetiyorum. Genelde bu 'bırak da git' dediğim zamanlarda oluyor. Ama Aziz Yıldırım'ın da böyle gitmesini içime sindiremiyorum tabii.