Quote Originally Posted by ABOOO View Post
Uğur Meleke, Antalyaspor'un attığı goldeki ofsayt tartışmalarını aydınlatan bir yazı yazmış. Saygı duyulacak bir yazar kendisi bence.

http://www.meleke.com/yazi/diarranin...nuna-dair.html
Pozisyon ofsayt değilmiş orası anlaşılıyor da:

MHK Başkanı Alp gündeme gelen golle ilgili UEFA Hakem Komitesi'nin bilgisine başvurduklarını ve hakemin verdiği kararın doğru olduğu yönünde bir dönüş aldıklarını belirterek, "Biz böyle çok kritik pozisyonlarla ilgili UEFA Hakem Komitesinden görüş alırız. Kaldı ki bu sezon yine Kasımpaşa - Beşiktaş maçında yaşanan Donk hadisesiyle ilgili yine UEFA'dan görüş aldık. Şimdi de Antalya - G.Saray maçındaki bazı kesimler tarafından ofsayt diye iddia edilen pozisyonla ilgili UEFA hakem komitesinin en üst merciilerinden görüş istedik. Ve yine UEFA hakem komitesinden en üst düzeydeki bir kişi hakemin kararını takdire şayan bir karar olduğu yönünde bize ifadesi var" dedi.

Alp "Peki bu görüşüne başvurduğunuz kişi veya kişiler?" kim sorumuza ise, "Biz UEFA Hakem Konvansiyonu'nda üye bir ülkeyiz zaman zaman bilgi ve görüş alış verişi yaparız. Bu da bunlardan biriydi. Zaman zaman görüş aldığımız kişi Jaap Ulenberg olur. Ama bu defa Jaap'ın dışında bir görüş alış verişimiz oldu" cevabını verdi.

Deneyimli isim, "Bu gol kararıyla ilgili değişen kural ve yorumu Sapanca'daki eğitim seminerde kliplerle hakem arkadaşlarımıza anlatmıştık. Hakem arkadaşlarımız da bunu çok güzel bir şekilde uyguladı" açıklamasını yaptı.
Burada takıldığım nokta; diyor ki "biz bu kuralı hakemlere seminerde anlatmıştık" tamam güzel. Yani bu tür pozisyonlarda ne yapılması gerektiğini biliyoruz ve öğrettik hakemlere diyor. Ama diğer yandan diyor ki "bu tür kritik pozisyonlarda uefa'dan yardım alıyoruz"... Şimdi burada bir çelişki yok mu?

Anlamadığım nokta; sen koskoca MHK başkanısın. Bu kuralı herkesten önce sen ve gözlemcilerin bilmeli ki onlara verdiğin puanları ve atamaları sağlıklı bir şekilde yapabilesin. Uefa'dan görüş aldık ne demek yahu. Sen buna ihtiyaç duymamalısın, hakemlerin başındaki kişisin sen. Hadi bu pozisyonu geçtim Kasımpaşa-BJK maçındaki pozisyonla ilgili de görüş aldık diyorsun. Sonra "kimse MHK'ye güvenmiyor"...güvenmez tabi.