Takılırım çünkü yaptığı açıklama kendisinin bu kuraldan pek emin olmadığını gösteriyor. MHK'nin başındaki adam kuralı yeteri kadar bilmiyorsa hakemi hiç bilemez. O zaman hakemlerin bu maçta verdiği kararın doğru olması (öyle olduğunu varsayarsak) büyük ihtimalle tesadüfi bir olay ki ben öyle düşünüyorum. Yani bence hakemlerin pozisyonu iyi süzdüğü, hakem başarısı olan bir pozisyon değil (eğer söylendiği gibi karar doğruysa).
Kaldı ki eğer kuralı yeterince iyi bilmediklerinden dolayı golü iptal etselerdi bırakın maçın kaderini Antalyaspor'un bu sezonki kaderini bile etkilemiş olabilirlerdi. Sezon sonunda 1 puan farkla veya averajla küme düştüklerini düşün. Ya da tersi olduğunu ve Galatasaray'ın 1-2 puan farkla şampiyon veya 2. olduğunu.
Kaymakam-vali örneği bununla pek bağdaşmıyor. Kaymakam yazılı olan ve eğitimini aldığı belirli kuralları değil çoğu zaman inisiyatif kullanarak aldığı kararları veya valilikle birlikte ortak hareket ettiği kararları veya planları uyguluyor. Bunun için de validen vs görüş alması gayet normal karşılanabilir. Hakemler ise sahada, yazılı olan ve eğitimini aldıkları kuralları uyguluyorlar. Ve bu kuralları yanlış uygulamaları yukarıda bahsettiğim gibi, maçın kaderini bırakın bir sezonun kaderini bile değiştirebiliyor.
Yani düşünsene ben şimdi bir hakemim. Gidiyorum başkanıma üstlerime soruyorum bu kuralın doğrusu nedir diye. O da bana "dur bi uefa'ya sorupta geleyim" diyor. Ben bu adama nasıl saygı duyayım sonra. Sonuçta sana doğruları öğretecek senin ustan gibi bir şey olması lazım o kişinin. Matematik öğretmenine soruyorsun bu soruyu nasıl çözebilirim diye o da sana "dur bi milli eğitime sorayım" diyor, bak bu daha güzel bir örnekleme oldu![]()