Quote Originally Posted by ABOOO
Perpetua5099 endişelerini anlıyorum ama Fenerbahçe taraftarı olmayanların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.

Türkiye'de en iyi orta sahaya sahip takım Fenerbahçe iken, Galatasaray'ın orta sahası hiç yokken Galatasaray'lıların özeleştiri yapmamaları komik gelmiyor mu?

Fenerbahçeliler değil, Galatasaray'lılar eleştiriyor ve bu eleştiriler bilinçli olarak yapılıyor Fenerbahçe'nin düşüşe geçmesi için (özellikle basından bahsediyorum).

Serkan kendini geliştiremedi ise Sabri kendini çok mu geliştirdi yada İbrahim Akın.

Daum evet oyun içinde anlık taktik değişiklik yapamıyor ama Türkiye'de en iyi hoca.Bunu kabul etmeyen gerçekleri inkar ediyor demektir.

Daum gidince Fabio Capello'yu, Rafael Benitez'i getirmek gerekir, Anadolu takımlarında kariyer yapmaya çalışan deneyimsiz bir hocayı getiremezsiniz!

Milan'ın düşüş sebebi defanstaki aksaklıklarıdır.
Taktikleri iyi analiz edemediğini düşünüyorum.
Defansif taktiklerde defansif, ofansif taktikler ofansif oyuncular omuriliktir.
Stam'ın ve Gattuso'nun kötü performansı bu sene Milan'ın şampiyon olmasını engelledi.

Defansif taktiklerde geride alan daraltılır ve defans gömülüdür, ofansif taktiklerde ileride alan daraltılır ve defans öndedir.Buradan çıkan sonuç iki tip alan presi vardır; rakip yarı sahada forvetler (oyun kurucu da forvet sayılır) ile ve kendi yarı sahanda önliberolar ile alan daraltarak.

Eğer ikinci tip bir sisteminiz var ise (yani defansif pres) defansınız ve önliberolarınız üzerine oyun kurulur.

Nesta, Stam, Gattuso, Seedorf ve kısmen Pirlo üzerindedir oyun Milan'da. (Milan'ın sistemi = Fenerbahçe'nin sistemi)
Yalnış analiz mağlubiyete götürür.

M.United maçında Hooijdonk 3lü defans çalışmadık diyebilir, Liverpool da hiç 3lü oynanamıştı ama zor durumda kalınca bir maçta 3-5-2'ye geçtiler maç içinde.
Anlık taktik değişikliklerdir, bu yüzden eleştiremezsin..

Kemal müzmin sakat, ne alakası var Daum ile.Daum mu sakatladı antrenmanda?
Hastalık tamamen düzelmedi ise Daum'un sorunu mu? Karalamak bu kadar kolay olmamalı!

Türkiye'de hazır oyuncu yok, biraz yetenekli oyuncular "ben yıldızım, kralım" diyorlar.Altyapıdan çıkan oyuncuları Hollanda, Belçika liglerinde kiralık oynatacaksın, akılları başlarına gelecek.Olmadı kimse transfer etmeyecek ve yabancı statüsü de daha fazla olacak o zaman kendilerini sadece futbola verebilirler.

Yok artık 5000 YTL alırken 3 ay sonra 1,5 Milyon YTL almak!..

Kendilerini hiç futbola vermiyorlar, hocalar da sen takımın yıldızısın artık, çık maçı al.Bırak artık amatör antrenmanları derse her şey kopuyor o noktada.

Genç oyuncuların basında abartılmaması lazım, abartırsanız kaybolur giderler maalesef :/

Nihayet anlatmak istediklerimi anlayan ve futbola bakış açımın yakın olduğunu gördüğüm biri var burda..

Ben herşeyden önce Serkan Balcı'nın gelişimine takıldım.. Eğer Serkan'daki gelişimi göremiyorsanız ya Serkan'ı dikkatle izlemiyorsunuz ya da önyargılısınız.. (Mehmet Demirkol'da Serkanın gelişim göstermediğini düşünüyor -ki kendisi Ogan Tarhan'la beraber sewdiğim iki spor yazarından biridir..)

Kemal'in sakatlığı geçti cümlesine ise sadece şaşırdım.. Ya aynı Kemal'den bahsetmiyoruz ya da Basın yalan söylüyor... Kemal müzmin sakat, düzelmesine de pek ihtimal gözükmüyor... Daum her seferinde transfer istediğini zaten söylüyor.. Daum'un eleştirdiğim bir yönü de zaten sürekli transfer istemesi..
Genç oyuncular konusunda her yazımda belirttiğim gibi yine söylüyorum.. Büyük takımlar genç oyuncu yetiştirme yeri değildir!!! Eğer genç oyuncu hazırsa oynar, hazır olması için beklenecek yer büyük takım değildir.. Herkes hemen bu durumda Messi örneğini veriyor.. Messi genç evet ama futbolu olgun.. Çıktığı ilk maçta oyunun kaderini değiştiriyor.. Eğer böyle gençler oynayacaksa tabi ki oynasın.. Ama bir maçta şişirilip sonra bir daha adını bile hatırlamadığımız yıldız!!!!! olmasın..
Daum'u herkes yerden yere vuruyor ama özellikle bu sene gitsin diyenlerin sayısı azalıyor.. Çünkü herkes Daum gittiği zaman ne olacağını bilmiyor..
Şimdi bir takımda omurga derken "omurga harici olanlar önemsiz görev üstleniyorlar" demek olmaz.. Tabi ki Kişisel öellikler bir takım için çok önemlidir.. Ama Fenerbahçenin omurgası Alex,Nobre , Anelka değildir.. Daum'un sadece kişisel özellikleri olan oyuncular sayesinde maç kazandığını söylüyorsanız o zaman bütün teknik direktörleri eleştirebilirsiniz.. Joe Cole'ün geçen sene sonradan girip kazandırdığı maçları, Ronaldinho'nun, Messi'nin kişisel becerleriyle kazandırdıkları maçları hatırlayın.. Tabi ki bu oyuncular da belirli bir sistem için transfer edilmişlerdir. Zaten bu oyuncuların kişisel becerileri olduğu için bu takımda yer alır..
Başak bir arkadaş'ın yazısında başlık şuydu: Hadi Ancelotti iyisin..
Bu yazı Kaka'nın son dakikada F.Bahçe'ye attığı golden sonra Türkiye de ki durumu anlatmak için yazılan bir yazının başlığı.. Türkiye liginde Alex son dakika çıkıp gol atınca "Daum'a yine şansı yardım etti, Kişisel becerisi olan biri çıkıp daum'u kurtardı " deniyor... Kaka, Ronaldinho, Gerrad da takımını kurtarıyor..
Şampiyonlar ligi finalinde 3-0 geriden gelen Liverpool'da Gerrard'ın kişisel becerisiyle oyuna ağırlığını koymasıyla maç döndü.. Ne diyeceğiz "Hadi Benitez'i de Gerrard kurtardı.."

Hooijdonk çok beğendiğim bir oyuncu.. Ama hangi kulüpten sorunsuz ayrılmış bana söyler misiniz? (En son kulübünden de kovulmak üzereydi..) Bir oyuncunun doğru veya yanlış teknik adamını sistem yüzünden eleştirmesi kadar yanlış birşey olamaz.. Ama eğer Hollandalı oyunculara bakarsanız (Örnek Van Basten'in Milanda söyledikleri) takımlarında hep antrenörlerinin işlerine karışmışlardır..

Milan maçı öncesi Daum'un oyuncu değişikliği yapmamasına gelince.. Daum'u eleştirin, tabi eleştirin.. Çünkü herkesin futbol görüşü farklı ve futbol bu yüzden güzel.. Ama Daum'da futboldan az da olsa!!!!!!! anlıyor.. Milan maçından önce değişiklik yapmamasını sebebini Daum açıkladı.. Oyuncuların Milan maçı öncesi bir arada fazla oynayamamasıydı neden.. Ayrıca her maçta oyuncu değiştirilecek diye bir kural yok.. Bazı maçlarda müdahale etmemek müdahale etmekten daha akıllıca.. Örnek Schalke maçı..
Daum'un yaptıklarını bazen bende anlayamıyorum, tabi ki yanlış yapıyordur.. Mesela O.Lyon maçı (geçen sene) Deniz'i çıkartıp M.Yozgatlı'yı alınca oyun bitti. Ama benim anlayamadığım nokta Daum tek ön libero oynarken bombardımana tutanlar Gerets ilk geldiğinde 5 forvet ve tek ön liberoyla oynayınca neden muhteşem teknik direktör yakıştırması yapılıyor.. Çünkü F.Bahçe'nin teknik direktörleri S-E-V-İ-L-M-İ-Y-O-R...
Zeman, Löw, Hiddink, M.Denizli, Parreira... Bu adamların ne yaptıkları ortada sanırım.. Hepsi mi kötü... Geçen evimde sakladığım eski futbol dergilerinden birini buldum.. Parreira'nın Fenerbahçe'yi frenlediğinden ve çok ağır futbol oynattığından bahsediliyordu..
Daum benim için dünyanın en iyi teknikk direktörü değil, bir akrabalığım da yok kendisiyle.. Ama bu kadar acımasız eleştiriyi ben anlayamıyorum.. (Psv maçında tuncay adamını kaçırıp, cocu gol atınca yine Daum eleştirildi..)
Lütfen eleştirelim ama gözü kapalı bir şekilde karalamayalım..
Bu arada merak edenler için ben Fenerbahçeliyim..