-
Nicevic: "Rekabeti biliyorum"
Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezon öncesi iddialı bir kadro kuran Beşiktaş Cola Turka'nın yeni transferi Hırvat Sandro Nicevic, Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımları arasındaki rekabeti bildiğini söyledi. Nicevic, Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin Eylül sayısında yer alan röportajında, Beko Basketbol Ligi'ni uzun zamandan beri bildiğini belirterek, ''Burada 'Üç Büyükler'in çekişme halinde olduğunu biliyorum'' dedi.
Birçok dostunun Türkiye'de yıllarca forma giydiğini vurgulayan yeni transfer, ''Türk takımları Avrupa'da mücadele ettiği için onları takip etme şansına sahip oldum. Burada 'Üç Büyükler'in çekişme halinde olduğunu biliyorum. Hatta Efes Pilsen ve Ülkerspor'dan önce onları öğrendim. Beşiktaş'ın da bu anlamda ne kadar büyük bir camia olduğunun uzun yıllardır farkındayım. Türk basketbolunu da kaliteli ve güçlü buluyorum. Zaten milli takımın başarıları ve NBA'de oynayan oyuncular bunun en büyük kanıtı'' şeklinde konuştu.
Beşiktaş Cola Turka'ya transfer olmasının en büyük nedeninin antrenör Ergin Ataman olduğunu kaydeden Nicevic, şunları söyledi:
''Ergin Ataman ile önceden tanışıklığım yoktu. Ancak Avrupa'da yakaladığı başarıları biliyordum. Türkiye'de hedefimiz çok büyük. Ligde şampiyonluğa oynayacağız ve mutlu sona olan inancım çok yüksek. ULEB Cup'ta da öncelikli hedefimiz ilk 8'e girebilmek. Bu bile bizim için önemli bir başarı olacaktır. Bunu yakaladığımız takdirde, hedefimizi final olarak belirleyip çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz.''
05.09.2007 
Kaynak : AA
Mesaj Yetkileri