Quote Originally Posted by perpetua View Post
Gercekten cok garip yorumlar gordum burada...

Mehmet Topal sadece ve sadece fizigi sayesinde bu konu altinda listelenmis Mehmet Guven, Serdar Kurtulus, Koray, Deniz vs. gibi oyunculardan cok daha fakli firsatlar verebilen ve fizigine ragmen oldukca iyi teknigi ve pozitif futbol dusuncesi sayesinde (dikine oynamak) Turkiye'nin on libero mevkiinde gelecek 10 yila damga vuracak bir oyuncu.

Su anda Koray veya Deniz kadar tecrubeli olmayabilir ancak tekniginin bu iki oyuncudan cok fazla eksigi olmamakla beraber, fizik olarak ikisinden de ustun. Ozellikle Koray'dan cok ustun.

Mehmet Guven baski yemedigi zaman cok iyi pas dagitan ama ne fizik ne de tecrube acisindan Mehmet Topal kadar gelismemis bir oyuncu.

Serdar Kurtulusun fizigi daha cok dayanikliliga dayali bir fizik gucu. Teknik olarak Mehmet Topal'dan daha iyi demek bence su an icin mumkun degil tecrube acisindan da ikisi arasinda bence simdilik cok fark yok.

Bir Viera'nin Arsenal, Juventus, Milan ve Fransiz milli takimi orta sahasinda fizigi ve ozellikle uzun boyu sayesinde ne kadar etkili oldugunu goz onunde tutun. Mehmet Topal, Turk futbolu icin bir firsattir. Bulunmasi zor ozelliklere sahip olan bir oyuncudur. Evet tecrubesizdir ama sakatlik gecirmez ve egitimini iyi sekilde devam ettirirse bence Turk futbolunda cok onemli bir yer sahibi olacaktir.

Genc oyunculardan istikrar beklemek de zaten hatadir. Hem kendi kisiligini hem de futbolcu kisiligini oturtmaya calisan 20-21 yasinda bir genc oyuncudan bahsediyoruz.
Abicim Mehmet Topal'da yetenek denen bir şey göremiyorum ben.Önliberodan bahsediyoruz.Ne dikine oynaması.Önlibero oyuncusunun görevi defans ile ofans arasında köprü kurmak.Ofans oyuncularının açıklarını kapatmak,defans oyuncularına yardım etmektir.Kanatlarda ve ya on numara mevkiinde olsa kabul ederim dikine oynamayı,önlibero adam ne diye dikine oynayacak.Fizik olarak Deniz ve Koray'dan nasıl üstün olur yahu.Sadece boyu uzun bu ikisinden.Fiziği sen sadece boy olarak değerlendiriyosan haklısın.Bulunması zor özelliklere sahip diyorsun.Ne özelliği,tamamen düz bir oyuncu...