Quote Originally Posted by anilton View Post
İyi güzel anlatmışsında ben Topal'da teknik falan göremiyorum.Çok savruk bir oyuncu.Hiçte çevik değildi izlediğim maçlarda.Aksine çelimsiz bence.Kısacası ben Topal'ın ekstra özelliklere sahip olduğunu düşünmüyorum.Bana göre M.Topal max. bu kadardır.Dahada üzerine çıkamaz.M.Güven bence Topal'dan daha çok parlamaya açık bir genç...
Bence de aksine Mehmet Guven defansif ozellikleri olmayan, ofansif ozellikleri daha cok isabetli pas vermekle kisitli olan, fiziksel olarak da herhangi bir ustunluk kurabilecek bir ozelligi olmayan tecrubesiz bir oyuncu.

Topal en azindan yaratici. Topal cevik cunku top ayaginda iken rakibi bir yone dogru dondurup hizla diger yone donebilecek ve onunu diger yone dogru acabilecek ceviklige ve teknige sahip. En onemlisi topu vucudu ve rakip arasina sokmayi iyi beceriyor. Ayrica top teknigi de ligimizdeki bir on libero icin zayif denilemeyecek seviyede. Tabii ben demiyorum ki Mehmet Topal'in teknigi bir Hasan Sas veya bir Arda seviyesinde. Ama ayni pozisyonda oynayan diger oyuncularla karsilastirdiginizda hiz de yabana atilmayacak seviyede top teknigine sahip.

Hata tabii ki yapacak. Sadece risk almaktan korkan oyuncu hata yapmaz. Ama takimina katkisi da bu nedenle az olur.
IBB macinda da dikkat ettiyseniz, Mehmet Topal'in yakinina Abdullah Avci ozellikle bir oyuncu yerlestirmisti ve Mehmet Topal'in pas verecegi acilarda hep oyuncu bulundurarak oyun kurmasini engellemek icin bir taktik hazirladi. Duz bir oyuncu icin hangi teknik direktor boyle bir onlem alir? Daha teknik olan Hasan Sas bu bolgeye gectikten sonra ve Galatasaray'li oyuncular daha cok alan degistirmeye basladiktan sonra Abdullah Avci'nin bu taktigi iflas etti.

Orta sahadan top almak icin bosa kacmayan oyunculari olan bir takima, istersen dunyanin en iyi on liberosunu yerlestir, cok top kaptirir. Umit Karan, Hakan Sukur, Sabri Sarioglu gibi topsuz oyunda statik oyunculari ayni anda oynatan bir takimda da on libero oyun kurmakta zorlanir. Top almasi gereken Lincoln ve Arda gibi oyuncular da yeterince hareketli olmazlarsa on libero mevkiindeki oyuncu kim olursa olsun top dagitmakta zorlanir, top kaptirir.

Tavsiye ederim, Mehmet Topal'i biraz daha dikkatli izleyin. Tabii 21 yasinda oldugunu ve en azindan istatistiksel acidan (top kapma ve top kaybetme) simdiye kadar kendinden 7-9 yas buyuk Koray ve Deniz ile kafa kafaya gittigini de goz onunde tutun.

(90 dakika basina top kapma, M. Topal 4.5; Koray 3.5, Deniz 3.4. 90 dakika basina top kayibi, Koray 1.81; Deniz 1.84; M. Topal 2.00. Top tekniginin iyi oldugunu dusundugum bir Aurelio 90 dakika basina 2.42 top kaybetmis, 2.42 top da kazanmis. Tabii bu rakamlar taktik ile de alakali ancak en azindan fikir sahibi olunmasi icin yararli rakamlar.)