Originally Posted by
xxestergonxx
koray capello ....sevgli beşiktaş araştırmacısı dostum..en merak ettiğim konulardan biri BOBO....
bu adam çok enteresen ve önümüzdeki yılki FM de nasıl değerler vereceksiniz..merakla bekliyorum...
neden şimdi söyleyeyim....
bobo öyle bir oyuncuki..insanı ters köşeye yatırabilir...çünkü teknik ve fizik özellikler açısından tek kelimeyle harika...sıçrama dersen süper denge dersen var dayanıklılık dersen var..teknik özellikleri zaten müthiş..gol vuruş becersi mükemmel..teknik desen var..hızlanma desen hızlı..bu haliyle bobo avrupada bile eşi benzeri çok az olan oyunculardan...geçen yıl oynadığı (hazırlık maçları dahil) 41 maçta 21 gol atmış bu yıl yine oynadığı toplam 24 maçın 13 ünde gol atmış....
işte bu süper adamın belki en büyük zaafı mental özellikleri..pskolojik vaka adeta..onu iyi hazırlayın..istesin inanılmaz bir adam oluverir...ama dediğim gibi eğer kafası rahat olmazsa ...mükemmel özellikleri göstermekte çok bocalıyor..
beşiktaş bobo diye oyuncu almadı adeta maden buldu...sanırım miliyon eurolar uçacak onun için..
işte merakım şu koray....
risk alıp bobo yu muhteşem bir forvetmi yapacaksın önümüzdeki yıl..yoksa ne olur ne olmaz deyip dengeli bir tablo mu çizeceksin..
ve ofansif özelliklerinden hangisini 15in altında yaparken için sızlamayacak merak ediyorum...
Bobo konusu evet biraz enterasan, onun nasıl bir oyuncu olduğunu çözmek biraz zor oluyor. Hedef santrafor tarzı iç sahadaki maçlarda mı daha etkili oluyor yoksa deplasmanda daha fazla boş alan bulduğunda mı daha fazla etkili oluyor? Önce bunu çözebilmek lazım ki bunu bile çözebilmek kolay değil.
Şimdi öncelikle sana katılmadığım noktaları belirteyim: bence teknik açıdan bırak harika olmayı vasat bir oyuncu. Teknik özelliklerine 15in altında verirken için sızlamayacak mı demişsin. Gel beraber irdeleyelim (önce şunu hatırlatalım ''istisnalar dışında Türkiye ligi için üst düzey 15-16dır'' )
dribbling: dribbling konusunda Bobo'nun üst düzey olduğunu düşünmüyorum. Bunu farkedebilmek için çok uzaklara bakmaya da gerek yok takım arkadaşı Delgado ile kıyaslayalım. Bir Delgado'nun sahada kaymak gibi adam geçişine bak bir de Bobo'nunkine bak. Aradaki farkı ben hemen sana söyleyeyim. Delgado zayıf olan fiziğine rağmen tamamne dribbling yeteneğine rağmen adamları geçerken, Bobo vasat olan dribbling yeteneğine rağmen gücünün ve dengesinin katkılarıyla rakiplerini geçebilir, ki tüm bunlara rağmen yine de Delgado kadar rahat adam geçemez. Yani Delgado için dribbling üst düzey diyebiliriz ama Bobo için imkansız. Dribbling Bobo için 15in altında 
finishing: Bobo'nun finishing'i bu konu altında çok kez tartışıldı ve ben her defasında 15 olamayacağını iddia ettim. Bir Ümit Karan ile Bobo'yu kıyaslamanı istiyorum, Ümit Karan Türkiye liginde en iyi finishingi olan forvet belki de. Bir Bobo gibi gelişi güzel vurmuyor aksine kalecinin uzanmasının en zor olduğu noktalara sert vuruşlar yapıyor. Nonda yine keza Bobo'dan çok daha iyi finishinge sahip birisi eğer Bobo'ya 15üstü finishing verirsek Ümit Karan'ı, Nonda'yı 18-19lar seviyesine çekmek gerekebilir ki bu da gerçek dışı olur. Finishing 15 altı 
heading: heading havadan alabildiği toplara ne kdar sert ve isabetli vuruşlar yapabildiği demek ki Bobo bunda da üst düzey değil. Hem yeterince sert vuramıyor hem de gelişi güzel vuruyor. Nobre'yi düşünürsen hem sert hem de isabetli vuruyor ki Nobre'ye bile max 16 vermek mantıklı olur o yüzden Bobo yine 15 altı 
passing: passing açısından zaten 15 yada 15 üstü olması düşünülemez, bırakın yüksek pas yüzdesiyle oynamayı Nobre ile forvette partner oynadığı maçlarda örneğin, Nobre'ye pozisyon hazırlamak istiyor fakat attığı pasın ya şiddetini ayarlayamıyor yada Nobre'nin arkasına atıyor. Hücum organizasyonlarında girişilen en basit verkaçlarda bile topu arkadaşına geri veremiyor. 15 altı 
first touch ve teknik: Bobo topu çoğu kez ayağından fazla açan ve kaybeden bir isim. Maçların artık kopduğu ve rakip savunmanın büyük boşluklar bıraktığı anlarda bile iyi kontrol yapamayıp yada tekniğin çok üst düzey olmamasından dolayı topla yakın temas dribbling yapmak istememesi ve topu açıp arkasından koşup yetişerek dribbling yapmak istemesi zaten topla çok da yetenekli ve rahat biri olmadığını gösteriyor. 15 altı 
fiziksel açıdan söylediklerinin bazılarına katılıyorum. güçlü ve dengeli bir oyuncu fakat hızlı olduğunu söyleyemeyeceğim. Özellikle hızlanma konusunda iyi değil. Sıçrama konusunda Nobre ile kıyasla yine. Sanırım Nobre'den 1-2 cm daha da uzun olmasına rağmen Nobre kadar yüksekten vuramıyor, onun kadar havadan domine edemiyor.
mental açıdan çalışkan bir oyuncu değil(work rate) hazırcı bir oyuncu, determination düşük, konsatrasyon düşük maç içinde kopuk kopuk bir var bir yok. Onun dışında agresiflik ve cesaret açısından düşük bir oyuncu, sırf bu yüzden kaçırdığı golleri hatırla, topa ayak sokamayışlarını. Onun dışında bir forvet için önemli olan iki özelliği yani önsezi ve soğukkanlılığı iyi. Yani korkun olmasın Bobo bu özellikleriyle hem gerçek kimliğine yakın olacak hem de Türkiyenin yine en iyi forvetlerinden olacak. ama Bobo'nun bulunmaz hint kumaşı olduğuna, Avrupada bile nadir olduğuna inanmıyorum o yüzden Bobo çıkacak yamada ve önümüzdeki fm de muhteşem görünümlü olmayacak, bu da bizim risk alamadığımızdan değil Bobo'nun gerçekte öyle birisi olamayışından.

Originally Posted by
Murderer26
Delgado'nun Şut Tekniği Yukseltilmeli. Ayrıca Diğer Rakipler Yerine Bursa Gelmeli.
Bursaspor Beşiktaş'ın rakipleri arasında olmayacak.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..