Osman Tanburacı'nın köşesinde yer verdiği Amerikadan bir okurunun yorumu, bu soğuk muhabbeti ile ilgili..

Merhabalar Sayin Tanburaci,
Ben su an Amerika'da doktora yapan bir ogrenciyim. Elimden geldigince Turkiye'de olan biteni takip etmeye calisiyorum ve kosenizi her hafta zevkle okuyorum. Iki onceki yazinizda, Fenerbahce-Sivasspor karsilasmasinin soguktan oturu nasil erteleniltmek istenmesinden bahsetmistiniz. Bu konuyla ilgili burda bir gozlemim oldu ve bunu sizle paylasmak istiyorum. Tahmin edersiniz ki Amerikan Futbolu burda populerlik acisindan herseyin uzerinde. Ve bu hafta sonu konferans sampiyonlugu maclari vardi. Greenbay Packers ve New York Giants arasinda oynanan karsilasma -15derece sogukta oynandi. Hissedilen soguk ise -30 derece idi!... Oyuncular verilen aralarda donmasin diye burunlarini kapatiyorlardi. Amerika'da meteorolojistler soguk olacagini tahmin edemiyorlar mi da bu adamlar bu kadar sogukta cikip, birbirlerini paralarcasina oynadilar? Amerikan futbolu pazarinda donen paranin birakin Turkcell Super Ligini, Avrupada'ki butun ligleri toplasaniz daha fazla olacagini goz onunde bulundurursak, NFL yonetimi (Ulusal Futbol Ligi) bu oyunculari o sogukta neden sahaya surdu? Ben size cevabini vereyim. O mac oynandi cunku spor yapisi itibari ile cevreyle butun bir olgudur. Eger bir takim maclarini soguk ortamda yapiyorsa o onun "Home Field Advantage"'idir. Ve o avantaji kullanmak o takimin en buyuk hakkidir. Egerki bir federasyon o avantaji takimin elinden almaya kalkarsa, adillikten cikar tarafli bir yonetim sergilemis olur. Ama tabii bunlari Turkiye'de kime soyleyeceksiniz. Alex'in Roberto Carlos'un sevgili ayaciklari usumesin, ama yilda 30M$ gibi muazzam rakamlara ulasan maaslari olan oyuncular -30derecede sahaya ciksinlar. Ve Amerikan Futbolu gibi yipratici bir spor icin! Saygilar,
Hasan Celik