İlk önce bütün basın mensubu arkadaşlara buraya geldikleri için teşekkür ediyorum.
Bildiğiniz gibi genç bir teknik adamım.Pele’nin ve Maradona’nın futbol oynayışına canlı tanıklık etmemiş bir isimim.Ancak sayın yöneticilerimiz benim teknik bilgimi beğenip bu şansı verdikleri için teşekkür ediyorum.Onlara bu güvenlerinin karşılığını fazlasıyla vereceğim.Bilindiği gibi dün gece İngiltere’ye geldim.2 saatlik kısa bir uykudan sonra gelip kulübün antrenman tesislerini ve stadımızı dolaştım.Biraz yorgun olabilirim.Şimdiden maruz görün.Sorularınızı alabilirim.
-Transfer poltikalarınız nasıl olacak?
-Ben şimdiye kadar oynadığım veya oynattığım takımlarda taktik açısından hiçbir zaman genele uygulama yapmadım.Mesela “Forvettekiler kenarlara açılın” dediğim oyuncular vardır.Ancak daha sonra yedekten orta konusundan iyi olmayan bir forvet oyuncusu oyuna girerse bu onun için de takım içinde iyi olmaz.Ben taktikleri oyuncu dayalı olarak veririm.Hepsine oyuna girerlerse ne yapmaları gerektiğini teker teker anlatırım.Bunun daha verimli olacağını düşünüyorum.Bu nedenle transfer politikam taktiğe göre değil takımın eksiklerine göre olacak.
-Oyun tarzınızı nasıl oluşturmayı düşünüyorsunuz?Yani tecrübeli olmayan oyuncularla nasıl bir yol çizmeyi düşünüyorsunuz?
-Olaylara tecrübe olarak bakmayı sevmiyorum.20 yıllık bir oyuncudan daha iyi oynayan 5 yıllık futbolcu bulabilirsiniz.Önemli olan oyuncularımın sahada neler yapabildiğidir.Oyun tarzım her zaman cesur ve atak futboldan yana olmuştur.Futboldaki asıl amaç olan gole ancak ataklarla ulaşabilirsiniz.Takıma gerekirse bir büyük getirebilirim.Ve bunu da düşünüyorum.
-Neden İngiltere ve neden bu kadar alt liglerden takımlar?
-Ben büyük takımlarla orta sınıf işler yapan ve takımıyla gurur duyan menajerleri sevmem.Önemli olan çok iyi sınıfta olmayan bir takımla çok iyi işler yapmaktır.İşte o zaman kendinizle ve takımınızla guru duyarsınız.İşte ben bu yüzde alt ligleri tercih ettim.”Neden İngiltere?” sorusuna gelince.İngiltere benim çocukluğumdan beri en sevdiğim ülkeleren biri olmuştur.Bu yüzden diyebilirim.
-Peki Sadece 1 Takım Üst Lige Çıkarsa Ne Olucak ?
-O zaman o menajeri kutlayacağız ve onu geçip ezmek için elimizden geldiğince çalışacağız.
-Transfer olarak kimleri almak istiyorsunuz?
-İsim olarak değilde takıma en yararlı kimler olacaksa onları almak ilk hedefim.Hull City'den,Leeds'ten ve Galatasaray'dan bazı transferlerim olabilir.