Last edited by tombul taho : 03.Şubat.2008 at 00:04
Haydi hayırlı olsun.
Takımları tanımadığım için menajerlere göre konuşacam.Çağrı abi diyorum.Galatasaray ile bir turnuvada yaptıklarını unutamıyorum..
So what?
Saike
Nottingham Forest baya bir ağır basıyor.
Favorim Çağrı.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Uzun zamandır kariyer yapmıyordum. Sadece yöneticilikle idare ediyordum. Çünkü oyun oynamaya bile fırsat bulamazken kariyer yapmak zaten zahmetli bi iş üstüne bi de onu forumda yazmak ayrı bir efor gerektirdiğinde ve o da bende olmadığından kariyer yazmıyordum. Fakat Emre çok ısrar etti ve kanıma girdi. Ben de düşündüm baktım okulumda bugün itibariyle 21 günlük bir araya girdi. Yani oynayabilme fırsatım da olacak dedim hadi katılayım. Bir de aramıza Eren'i aldık. Kısacası 3 silahşörler olarak uzun bir kariyer yamak istiyoruz. Umarım üçümüzde başarıdan başarıya koşar ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz diye düşünüyorum.
Kariyer hakkında detaylı bilgileri ve kariyeri yarın (pazar günü) bu sayfadan takip edebilirsiniz. Kısacası kariyerimiz yarın başlıyor. Ayrıca kariyerimizde bir de anketimiz var. Çeşitli olaylar geliştikçe anketimizde de tabii ki değişiklikler olacak. Ama öncelikle hangi menajerin daha başarılı olacağını düşündüğünüzü göreceğiz. Bakalım bu menajer bu beklentiyi gerçekleştirecek mi bunu anlayacağız...
Hadi bakalım.. Yarın kariyerde sizlerle görüşmek üzere...
NOT: Kariyer başlamadan evvel basın toplantıları yapılacaktır. Sorularınızı sorabilirsiniz. Fakt sorularınız basın toplantısı sırasında topluca cevaplandırılacağından şuandan itibaren sorularınız kaydedilecek ve basın toplantısında tek tek cevaplandırılacaktır.
Luton'a büyük bir sempatim var. Favorim Emre.
şemsiye katılıyorum çağrı abi alır götürür bu işi başarılar hepinize...![]()
Foreste sempatim var başarılar çağrı abi
FM 2006'dan beri tek başıma birçok kariyer açtım güzel grafiklerle süsledim ancak tek başıma oynamamdan mıdır bilinmez içimdeki heves hep yarıda kaldı ve kariyerleri sonlandırmak zorunda kaldım.Bu siteden benden yaşça büyük olsalarda birçok dost kazandım.Onlarla bir kariyer yapmanın daha eğlenceli olacağını düşündüğümden Çağrı Abi'ye kariyer yapma tekifi götürdüm tam sınavlardan çıkmış bunalmış haldeyken kabul etmek zorunda kaldı.Daha sonra Eren Abi katıldı.Ne diyeyim iyi olan kazansın.
Sorularınız ve görüşleriniz basın toplantısında düşünülüp cevaplanacaktır.
Favorim kesinlikle Çağrı abi tecrübesiyle becerisiyle vb. özellikleri ile herkese başarılar.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
valla çağrı diyecektim ama eren de bugün çok iddialı konuştu fair play kazansın diyim bari![]()
Hepinize başarılar.
Favorim yok![]()
Football Manager oyundan öte bir yaşamsal tarz olmaya başladı! bende bu furyaya katılalı 7 sene oluyor
Emre ve Çağrı baktım kariyer yapıyorlar bende katılayım dedim aralarına ,
İki arkadaşımda çok yetenekli bu konuda , ama iki hususta onlardan üstün olduğumu düşünüyorum! Öncelikle bizzat futbol oynamam ve FM'de hep ingiltere alt liglerinden takımlar almam beni onlardan önde başlatacak bu oyuna.Futbol bilgilerim , alt lig tecrübem ile güzel olacak bir kariyere başlıyorum.
Beni kırmayıp aralarına dahile den arkadaşlara teşekkürler.
İyi olan kazanacak! bakalım kim iyi?
Basın toplantısı için soruları alabiliriz!
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Transfer poltikalarınız nasıl olacak
Hepinize başarılar dilerim.Çağrı Abi favorim her zamanki gibi.
Basın toplantısı için sorum;
"Oyun tarzınızı nasıl oluşturmayı düşünüyorsunuz?Yani tecrübeli olmayan oyuncularla nasıl bir yol çizmeyi düşünüyorsunuz?"
Arkadaşlar bu arada söylemeyi de unuttum sorularınızı tüm menajerlerimize sormak zorunda değilsiniz yani kime sorduğunuzu belirrtiğiniz sürece istediğiniz menajerimize soru sorabilirsiniz ya da hepsine sormak istiyorsanız isim belirtmenize gerek yok. sorduğunuz tüm sorular yarınki basın toplantımızda cevaplanacak.
ben de eşyalarımı toparlayayım bari. sabah erkenden uçağım kalkacak.![]()
Vay kariyere bak. Birbirinden değerli menajerler.. Favorim Nottingham...
Benim sorum Çağrı'ya. Çağrı bey tanıtım vidyosunda Coca Cola logolarını gördük. Bu bir sponsorluk anlaşması mı? Eğer öyle ise kaç para gelir getirecek? Bu transfer bütçesine nasıl yansıyacak? Bu üçünü istiyorum.![]()
Şu an İngiltere'den foruma katılıyorum arkadaşlar.
Bir an önce takımımı tanımak ve sezona en iyi olarak hazırlanmak istiyorum.Malum erken kalkan yol alır.![]()
Basın toplantısını stadımız Kenilworth Road'da yapacağım.
hepinize başarılar sorum genel olucak
neden ingiltere ve neden bu kadar alt liglerden takımlar
Favorim Nott. Hepinize Bol Şans
Sorum; Peki Sadece 1 Takım Üst Lige Çıkarsa Ne Olucak ?![]()
Eren abi favorim.
şuanda ingiltere'ye inmiş ve cep bilgisayarımdan foruma ve yorumlarınıza bakıyorum. öğlen saatlerinde yapacağım basın toplantısının ardından oyuncularımla birlikte ilk idmanıma çıkıcam..![]()
Bana Çağrı abi alır götürür gibime geliyo
Basın toplantısında soracağınız tüm sorulara sisteme kaydedilmiştir bundan sonra soru alınmayacaktır!
İlginize teşekkür ederiz.
İlk önce bütün basın mensubu arkadaşlara buraya geldikleri için teşekkür ediyorum.
Bildiğiniz gibi genç bir teknik adamım.Pele’nin ve Maradona’nın futbol oynayışına canlı tanıklık etmemiş bir isimim.Ancak sayın yöneticilerimiz benim teknik bilgimi beğenip bu şansı verdikleri için teşekkür ediyorum.Onlara bu güvenlerinin karşılığını fazlasıyla vereceğim.Bilindiği gibi dün gece İngiltere’ye geldim.2 saatlik kısa bir uykudan sonra gelip kulübün antrenman tesislerini ve stadımızı dolaştım.Biraz yorgun olabilirim.Şimdiden maruz görün.Sorularınızı alabilirim.
-Transfer poltikalarınız nasıl olacak?
-Ben şimdiye kadar oynadığım veya oynattığım takımlarda taktik açısından hiçbir zaman genele uygulama yapmadım.Mesela “Forvettekiler kenarlara açılın” dediğim oyuncular vardır.Ancak daha sonra yedekten orta konusundan iyi olmayan bir forvet oyuncusu oyuna girerse bu onun için de takım içinde iyi olmaz.Ben taktikleri oyuncu dayalı olarak veririm.Hepsine oyuna girerlerse ne yapmaları gerektiğini teker teker anlatırım.Bunun daha verimli olacağını düşünüyorum.Bu nedenle transfer politikam taktiğe göre değil takımın eksiklerine göre olacak.
-Oyun tarzınızı nasıl oluşturmayı düşünüyorsunuz?Yani tecrübeli olmayan oyuncularla nasıl bir yol çizmeyi düşünüyorsunuz?
-Olaylara tecrübe olarak bakmayı sevmiyorum.20 yıllık bir oyuncudan daha iyi oynayan 5 yıllık futbolcu bulabilirsiniz.Önemli olan oyuncularımın sahada neler yapabildiğidir.Oyun tarzım her zaman cesur ve atak futboldan yana olmuştur.Futboldaki asıl amaç olan gole ancak ataklarla ulaşabilirsiniz.Takıma gerekirse bir büyük getirebilirim.Ve bunu da düşünüyorum.
-Neden İngiltere ve neden bu kadar alt liglerden takımlar?
-Ben büyük takımlarla orta sınıf işler yapan ve takımıyla gurur duyan menajerleri sevmem.Önemli olan çok iyi sınıfta olmayan bir takımla çok iyi işler yapmaktır.İşte o zaman kendinizle ve takımınızla guru duyarsınız.İşte ben bu yüzde alt ligleri tercih ettim.”Neden İngiltere?” sorusuna gelince.İngiltere benim çocukluğumdan beri en sevdiğim ülkeleren biri olmuştur.Bu yüzden diyebilirim.
-Peki Sadece 1 Takım Üst Lige Çıkarsa Ne Olucak ?
-O zaman o menajeri kutlayacağız ve onu geçip ezmek için elimizden geldiğince çalışacağız.
-Transfer olarak kimleri almak istiyorsunuz?
-İsim olarak değilde takıma en yararlı kimler olacaksa onları almak ilk hedefim.Hull City'den,Leeds'ten ve Galatasaray'dan bazı transferlerim olabilir.
Demek istediğim sadece 1 menejer üst lige çıkarsa kariyer dewam edecekmi![]()
Sevgili basın mensupları, değerli konuklar;
Beni ilk basın toplantımda yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Açıkçası buraya ilk geldiğimde çok korkuyordum. Fakat bir gerçek var ki benim ülkemdeki basın çok çok daha korkunç.Sizleri onlarla kıyaslarsak sizlerin bir melek olduğunu söyleyebilirim. Neyse biz melek-şeytan muhabbetini bırakalım ve toplantımızın nedenine gelelim.
Öncelikle Nottingham Forest kulüp olarak zamanında kendini ispatlamış ve aldığı başarılarla adını en yukarılarda tutmuş bir takım. Ama tam olarak çözemediğim nedenlerden dolayı nasıl buralarda anlayamıyorum. Onun başarısı için elimden gelenin en iyisini yapacağıma hem taraftarlar hem başkanım hem yönetim hem de siz basın mensupları önünde söz veriyorum.
Evet gelelim sorulara var mı sorusu olan? Evet buyrun..
Transfer politikası bence erken bir soru. Çünkü henüz takmımla ilk antrenmana ile çıkmadım. İngiltere'y bu sabah indim ve açıkçası öncelikle oyuncularımı yüzyüze görmek onlarla konuşmak ve bir diyalog halinde olmak isterim. Daha sonra sunacağım rapor doğrultusunda eğer takviye gerekiyorsa çeşitli takviyeler yapacağım.Originally Posted by Sergio_Aguero
Öncelikle sunu söylemek istiyorum. Takımımdaki hiçbir oyuncunun tecrübesiz olduğunu düşünmüyorum. Aksine çok yetenekli ve çok iyi oyuncularım mevcut. Takıma göre taktik değil kendi kafamdaki taktiği oyuncularıma aşılama ve sahaya yansıtma fikrindeyim. Yani kendi taktiğimi ve oyun stratejilerimi kullanacağım.Originally Posted by RoNNiE91
Sen Türksün galiba!!Originally Posted by emrah44
Bizim memleketten olduğun sorularından belli oluyor çünkü. Biliyorsunuz ki İngiltere Futbol Federasyon liglerini isim haklarını sponsorlara veriyor. CocaCola firması da Lig 1 ve Lig 2'nin haklarını aldığından CocaCola Lig1 olarak geçiyor ve bu firma federasyon belli bir miktar ödeme yapıyor. Federasyonda aldığı bu miktarı kulüplere eşit bir şeilde dağıtıyor. Ancak bu gelen para çok cüzzi bir rakam olduğundan büyük ihtimalle senin maaşın kadardır!!!
Aslında sadece İngiltere değil Türkiye, İspanya ve İtalya'dan da çeşitli haberler aktarılacak. Yani kariyerimde bu 4 ülke var. Umarım bu 4 ülkede de menejerlik hayatımı sürdürebilirim. Alt liglerden olması benim için birşey değiştirmiyor. Ben kulübün şuanda nerede olduğuna değil daha çok tarihine tarihte neler yaptığına bakıyorum açıkçası. Neden bunlara bakıyorsunuz dersen de şöyle diyeyim: Eğer diyorum bun zamanında birileri yaptıysa şuanda ben daha iyisini yapabilirim!Originally Posted by a.arıcı-11
Evet duyduğuma göre benden başka 2 arkadaş daha gelmiş İngiltere'ye ve onlarla da aynı ligteyiz. onlarla mücadele etmek gerçekten çok güzel olacak. Ama tabii ki 1 takım üst lige çıkacak ve o kesinlikle biz olacağız! Diğerleri playoff oynarlar mı bilemem.Originally Posted by ShevAnil
Ayrıca tabii ki kariyer devam edecek. Farklı liglerde olmamız neden kariyerimizi bitirmemize sebep olsun ki..
Arkadaşlar kariyerimizde İngiltere'den 3 Lig (Lig1, Championship Premier) , İtalya'dan 1 Lig (Seri A) , İspanya'dan 1 Lig (La Liga) ve Türkiye'den 1 Lig (Süper Lig) açıktır.
Transfer politikam öncelikle kadrodaki genel eksiklikleri kapatmak sonra bütçemiz dahilinde yaptığım özel taktiklere , özel mevki adamı almak şeklinde olacak.Yani genel olarak çok transfer yerine nokta transferler yapmayı planlıyorum
Bizzat eski bi futbolcu olmam dolayısıyla genç oyuncularıma eğitimi ben vereceğim , geçmişten günümze kadar edindiğim tüm bilgilere onlara aktarmak benim için bir zevk olacak..Şimdiden kendimi eski günlerimde hissettim bile! Tribünlerimiz hep dolu olacak ve gençlerimiz coşacak gibi geliyor!
1 takım üst ligeç çıkmış olacak
1 takım diğer takımlara göre menejeri daha kaliteli ki üst lige çıkmış demektir..
Şahsen futbol yaşantıma zaten menejer oladak devam etmek isteğim vardı ve kesinlikle bir kulüpte güzel bir işe başlayacaktım! En iyi teklif Millwall'dan geldi ve bende kabul ettim..
--
Öncelikle İngilterenin soğuk ve yağmurlu iklimine ayak uydurmak beni biraz zorlayacak gibi fakat fiziksel olarak her şarta hazır bir insanım.Önemli olan psikolojik açıdan taraftarın bana verdiği destek ve inançtır.Yeni takımım Millwall uzun süredir görüştüğüm ve takip ettiğim bir kulüp olduğu için sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum! Yine de ingiltere ligleri zorlu liglerdir başarı için çok çalışmak şart! Bende başarı için ne gerekiyorsa yapacağım!
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !