Maçtan önce Galatasaray'lılara maç oynanmadan 0-0 bitsin diye bir teklif yapılsaydı büyük ihtimal çoğu Galatasaraylı kabul ederdi.Fakat maçtan sonraki 0-0 lık sonuca sevinen tarafın Fenerbahçe tarafı olduğunu düşünüyorum..

Kuradan hemen sonra Fenerbahçe'nin rahat bir galibiyet alacağını düşünenlerdendim.Sonra düşündüğümde ise Fenerbahçe'nin karşısında her ne kadar bir çok eksiği olsada Galatasaray olduğunu,bu maçı öyle kolay kolay vermeyeceğinin farkına vardım.Ki bunun farkına varmamda çok sürmedi zaten.Bu artık herhalde hiç unutulmaz.Derbilerin favorisi olmaz.

Maçtan önce bir kaç mesajımda maçın kaderini Galatasaray'ın sergileyeceği performansın belirleyeceğini söylemiştim.Nitekim öylede oldu.Kalli onca eksiğe rağmen takımını çok iyi hazırlamış.Oynattığı oyunda Fenerbahçe'nin etkili olmasını engelledi.Burada Galatasaray'lı oyuncularında hakkını vermek lazım.Çok koştular,çok mücadele ettiler.Ümit Karan bile çok koştu..

Fenerbahçe'de ise hafiften bir rehavet olduğunu düşünsemde bence Fenerbahçe önceki maçlarına göre çok kötü oynamadı.Rakibi onlardan iyi oynayınca,onların oyununu bozunca etkisiz kaldılar.Lig maçında farkı kaçıran taraf,bu maçta pozisyona bile giremedi.Bunda Galatasaray'ın performansının etkili olduğunu ve Semih'in sakatlanmasının etkili olduğunu düşünüyorum.Semih olsa belki bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Galatasaray'ı cezalandırabilirdiler..

Bu maçta Galatasaray bulduğu pozisyonları değerlendirebilse mutlaka kazanacaktı ve çok çok avantajlı bir skor elde edecekti.Hakan Şükür'ün ve Arda'nın kaçırdığı goller maçı koparma şanslarıydı Galatasaray adına.Birde Lugano'nun gördüğü kırmızı kart pozisyonda Serkan o topu kurtarabilse önemli bir pozisyon olabilirdi.Öncelikle Hakan Şükür'ün pozisyonu değerlendirecem.Volkan orada çok güzel bir hamleyle Hakan'a kazandırdı.Hakan Şükür'de defansı arkasına alarak kaleye yöneldi.Arkadan Edu'nun alanını daraltması golü atmasını engelledi ama Hakan'da resmen topu Volkan'ın üstüne attı.Hafif havalandırsa iddia ediyorum %1000 goldü.Hakan Şükür gibi bir tecrübeli golcüye o vuruş yakışmadı açıkcası..Arda'nın pozisyonda ise topu çok güzel götürdü ama kaleye yaklaştığında topu sola çekmesi çok yanlıştı.Topu sola çekince pozisyon zora girdi ve golüde atamadı.Eğer topu sağa doğru taşısa ya Edu penaltı yapacaktı ya da Volkan penaltı yapacaktı.İkiside penaltı yapmasa bomboş kaleye topu yuvarlayacaktı.Tabii bunlar anlık kararlar oldukları için çokta eleştirmemek lazım..Fenerbahçe adına ise Alex'in ceza sahasında topla buluşup iyi yere vurduğu ama Emre'nin müthiş kademeye girdiği pozisyon maçı lehlerine çevirmek için müthiş bir şanstı ama bu şansı değerlendiremediler.Burada Alex'in daha fazla yapabileceği bir şey yoktu.ZAten bu pozisyonda en net pozisyonlarıydı..

Lafın özü bu maçtan kârlı çıkan taraf bence Fenerbahçe'dir.0-0 iyi bir skordur.Hele hele rakip galibiyeti kaçıran tarafsa.Ali Sami Yen'de gollü beraberlikler bile Fenerbahçe'nin işine gelecektir.O maç için şu an hiç bir öngörüde bulunamayacağım.Çok çok zor bir maç olacaktır..

Fırat Aydınus maçı iyi yönetti.Fazla bir hatası yoktu.Belki Servet-Semih pozisyonunda kırmızı kart çıkarabilirdi ama takdir hakkını sarıdan yana kullandı.O konuda pek eleştiremeyiz bence..