Tartışmak iyidir. Önemli olan seviyeli şekilde konuşmaktır. Bunu başarabiliyoruz. Şunun bende farkındayım. Ne forumlarda ne de gerçek hayatta ben yanlışım diyeni duymadım. Herkes fikrini sonuna kadar savunur . Buna bende dahil. Ancak birbirimizi anlayamadıktan sonra herşey amaçsız kalıyor.
Ben seni veya seninle aynı fikirde olanları anlıyorum. Bu konu ile ilgili en azından küfürü bitiremesede burdaki kişileri çıkarmış. Küfüre karşı bir tepki koymuş ve duruşunu belli etmiştir. Takdir edilmelidir diyorsunuz. Bu duruşu ilede küfürü bitirmeye yönelik en iyi işler yapan kişidir diyorsunuz.
Ama sen beni yanlış anlıyorsun. Konuyu hemen "Galatasaray'lı çekemiyora" getiriyorsunuz. Ben küfüre karşı bir duruş yapmış tepki koymuş puuu Allah belasını versin demiyorum. Gösterdiği davranış yerine daha kesin sonuçlar veren adımlar atabilir diyorum. Bu her başkan, futbola etkisi olan herkes için geçerlidir. Daha kesin çözümler için imkanı olmasına rağmen adım atmayıp bu tarz eylemlerde bulunan herkese küfürü bitirmek için uğraşıyor denmesine karşıyım.
Bunlar adımdır. Ama süzgeç ile su çekmeye benzer. Her başkan için söylüyorum. Stadta yanyana oturuyorlar. Tek kelime etmiyorlar. (tabi bu benim iyimserliğim. Yanyana dahi oturmuyorlar. Konuk takım başkanı yanında ev sahibi as başkanı) Bir davette yüzyüze geliyorlar konuşmadan geçiyorlar. Ortamda ki herkesin eli sıkılır ama bir iki kişi atlanır. Bir platformda yanyana dururlar. Küsmüş iki çocuk gibi biri sağa döner diğeri sola. Bunları yapmadıkları zaman inan çay bisküvi herkese adım olarak değil yapılması gereken şeyler olarak gelecektir.
Şimdi Özhan Canaydın çıksa dese ki kupa rövanşında Aziz Yıldırım davetlimdir. Sonra sahaya inseler tribünleri selamlasalar, başka bir günde Fener taraftarının Kadıköye giremez dediği bir ismi A. Yıldırım maça çağırdığını açıklasa bu taraftar birdaha sesini edebilir mi?
Tabi bunlar küfürü engeller mi? Tabi ki hayır aile eğitimi,kişilik,ekonomik şartlar bunlarda var. Ama yarısından fazlasını bitirir. En azından maçlarda yahu biz nasıl yeniliriz. Hayatımız bitti anlayışı biter. Bu anlayıştan doğan küfürler son bulur.
Bu kısıma gelince sahte olan seydense olmayan seyi tercih ederim. Aksi kendini kandırmak olur.
Son olarakta öyle alıntı yapmış tek tek cevap vermiş gibi olmiyim. Ancak bu şekilde senin fikirlerin nedir ben ne diyorum daha rahat anlaşılır.