1 ile 30 arası toplam 50 sonuç

Konu: Lucescu'yu Özleyenlere... [3-5-2]

Hybrid View

Hazırladığın tatikler için teşekkürler... Genelde 3-5-2 tatiği için savunma zaafı söyleniyo. Bence 3 lünün ortasındaki adam kesinlikle sweper(libero) olmalı. Gerçektede böyle zaten. Ancak burada 3 lü defanslarda liberonuz yoksa savunma zaafı yaşamanız kaçınılmaz oluyo. Çünkü rakip forvete atılan toplarda forvet oyuncusu sizin stoperinizi geçtiği anda sizin liberonuz kademeye girip topu alması lazım. Özellikle kafa, zıplama, konsantrasyon, top kapma ve hızlanması 15+ olan bir libero 3 lü defanslar için olmazsa olmazı...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by mesuthan View Post
    Hazırladığın tatikler için teşekkürler... Genelde 3-5-2 tatiği için savunma zaafı söyleniyo. Bence 3 lünün ortasındaki adam kesinlikle sweper(libero) olmalı. Gerçektede böyle zaten. Ancak burada 3 lü defanslarda liberonuz yoksa savunma zaafı yaşamanız kaçınılmaz oluyo. Çünkü rakip forvete atılan toplarda forvet oyuncusu sizin stoperinizi geçtiği anda sizin liberonuz kademeye girip topu alması lazım. Özellikle kafa, zıplama, konsantrasyon, top kapma ve hızlanması 15+ olan bir libero 3 lü defanslar için olmazsa olmazı...
    Dediğin liberoyu bulmak zor gerçekten. Benim için önemli olan ortadaki DC'nin iyi markajcı olması. Bir de ortadaki DC'yi SW mevkisine çekersek diğer iki DC birbirine yakınlaşacak ve maalesef kanattan daha çok atak yiyeceğiz. O yüzden dediğini doğru bulmuyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Dediğin liberoyu bulmak zor gerçekten. Benim için önemli olan ortadaki DC'nin iyi markajcı olması. Bir de ortadaki DC'yi SW mevkisine çekersek diğer iki DC birbirine yakınlaşacak ve maalesef kanattan daha çok atak yiyeceğiz. O yüzden dediğini doğru bulmuyorum.
    O zaman ortadaki savunmacının markajını zonal yapıp, sweper a çekmeyelim. diğer 2 stoperede adam markajı yaptıralım. ortadaki savunmacının tam olarak sweper özelliği olmasa bile iyi bir süpürücü yaratabiliriz. böylelikle kanatlardan da fazla atak yemeyiz sanırım. Tabi bide önemli olan savunmayı nerde kuracağımız.

Fm2008 biraz zor olmuş. Fm2007 de klasik 442 taktiğiyle 23 sene üst üste fenerbahçeyi türkiye şampiyonu ve şampiyonlar ligi şampiyonu yapan arkadaşım vardı. Fm 2008 de klasik 442 taktiğiyle fazla başarı elde eden çıkmadı daha sanırım. Halbuki günümüz futbolunda nerdeyse bütün takımlar 442 oynuyo. Teşekkürler cevapların için...

Mesaj Yetkileri