1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Aziz Yıldırım Küfür Eden Taraftarını Kovdu

  1. #1
    Nesil
    2007
    Yer
    Adana
    Yaş
    34
    Mesajlar
    6,566

    Default Aziz Yıldırım Küfür Eden Taraftarını Kovdu



    Yıldırım, küfür eden taraftarlara çok sert çıktı."Defolun gidin!"


    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, önceki günkü voleybol maçında küfür eden taraftarlara karşı gösterdiği kararlı tepki, spor kamuoyunda çok olumlu tepkiler aldı..

    Yıllardır küfüre karşı savaş açan ve en azından kendi taraftarları üzerinde başarıya ulaşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, önceki gün örnek bir tavırla, bu konudaki kararlılığını gösterdi. Vakıfbank Güneş Sigorta ile F.Bahçe arasında oynanan bayan voleybol maçında bir grup sarılacivertli taraftar, rakip takımın sporcularına küfür etti. Bu arada tribünde karşılaşmayı izleyen Güneş Sigorta’nın kaptanı Aysun Özbek’in eşi Hakan’a da saldırdılar. Ve işte bu andan itibaren başkan Aziz Yıldırım öfkeyle ayağa kalkıp, grubu ’yıldırım’ çarpmışa döndürdü.

    BU REZİLLİK NEDİR?

    F.Bahçeli seyircilere, "Utanmıyor musunuz? Bu rezillik nedir?" diye bağıran Yıldırım, grubun salondan dışarı çıkarılmasını istedi. Ardından sinirli bir şekilde salonu terk etti. Salon çıkışında yine bir grupla karşılaşan F.Bahçe Başkanı, kendisinden taraftarlara sahip çıkmasını isteyen fanatiklere, "Sizin neyinize sahip çıkayım. Utanmadan, bayan sporculara küfür ediyorsunuz. Defolun" diye çıkıştı. Ardından Mahmut Uslu ile birlikte oradan ayrıldı. İşte Yıldırım’un bu tavrı spor kamuoyunda çok olumlu karşılandı.

    HEPSİNE ÖRNEK OLSUN

    Küfüre karşı gösterdiği kararlı tepkiyle ’alkışları’ hak eden Yıldırım’ın bu davranışı, bütün kulüp başkanılarına örnek olarak gösterildi. Keyifle maç izlemeye giden ama statlarda, salonlarda küfürden rahatsız olan gerçek sporseverler, başkanların ve yöneticilerin aynı samimiyetle küfüre ve şiddete karşı tavır koymaları durumunda, ’çirkinliklerin’ son bulacağını düşünüyor.
    (/s)

  2. #2
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Bu nedenle bazı taraftarların Aziz Yıldırım'a tavır aldığı ve maçlara gitmeyeceği konuşuluyor. Bu şekilde davranan taraftarlar zaten hiç gelmesinler maça.

    Aziz Yıldırım küfürü bitirmek için gerçekten çok uğraş veriyor, tamamen bitirdiğini söyleyemeyiz ama eskiye göre ve diğer takımlara göre çok az durumda.

    Her konuda Aziz Yıldırım'a çamur atan kişiler bu hareketini acaba taktir ettiler mi? Rakip takım oyuncusuna küfür etti diye hangi başkan kendi taraftarını dışarı çıkartmış acaba bu güne kadar?
    "YÜCE ATATÜRK"

  3. #3
    Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Pek tartışmak istemiyorum çünkü herkes olayları kendine göre yorumluyor ve ortak noktada buluşmak da zor oluyor.
    Tartışmak iyidir. Önemli olan seviyeli şekilde konuşmaktır. Bunu başarabiliyoruz. Şunun bende farkındayım. Ne forumlarda ne de gerçek hayatta ben yanlışım diyeni duymadım. Herkes fikrini sonuna kadar savunur . Buna bende dahil. Ancak birbirimizi anlayamadıktan sonra herşey amaçsız kalıyor.

    Ben seni veya seninle aynı fikirde olanları anlıyorum. Bu konu ile ilgili en azından küfürü bitiremesede burdaki kişileri çıkarmış. Küfüre karşı bir tepki koymuş ve duruşunu belli etmiştir. Takdir edilmelidir diyorsunuz. Bu duruşu ilede küfürü bitirmeye yönelik en iyi işler yapan kişidir diyorsunuz.

    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Siz Aziz Yıldırım'ı sevmediğiniz için olumlu bir hareket yapmış olsa da kabullenemiyorsunuz. Bu konuya tarafsız bakamıyorsunuz.
    Ama sen beni yanlış anlıyorsun. Konuyu hemen "Galatasaray'lı çekemiyora" getiriyorsunuz. Ben küfüre karşı bir duruş yapmış tepki koymuş puuu Allah belasını versin demiyorum. Gösterdiği davranış yerine daha kesin sonuçlar veren adımlar atabilir diyorum. Bu her başkan, futbola etkisi olan herkes için geçerlidir. Daha kesin çözümler için imkanı olmasına rağmen adım atmayıp bu tarz eylemlerde bulunan herkese küfürü bitirmek için uğraşıyor denmesine karşıyım.

    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Konuk ekip taraftarlarına sıcak çay, bisküvi ikram edildi, bunlar bir adım değil midir?
    Bunlar adımdır. Ama süzgeç ile su çekmeye benzer. Her başkan için söylüyorum. Stadta yanyana oturuyorlar. Tek kelime etmiyorlar. (tabi bu benim iyimserliğim. Yanyana dahi oturmuyorlar. Konuk takım başkanı yanında ev sahibi as başkanı) Bir davette yüzyüze geliyorlar konuşmadan geçiyorlar. Ortamda ki herkesin eli sıkılır ama bir iki kişi atlanır. Bir platformda yanyana dururlar. Küsmüş iki çocuk gibi biri sağa döner diğeri sola. Bunları yapmadıkları zaman inan çay bisküvi herkese adım olarak değil yapılması gereken şeyler olarak gelecektir.

    Şimdi Özhan Canaydın çıksa dese ki kupa rövanşında Aziz Yıldırım davetlimdir. Sonra sahaya inseler tribünleri selamlasalar, başka bir günde Fener taraftarının Kadıköye giremez dediği bir ismi A. Yıldırım maça çağırdığını açıklasa bu taraftar birdaha sesini edebilir mi?

    Tabi bunlar küfürü engeller mi? Tabi ki hayır aile eğitimi,kişilik,ekonomik şartlar bunlarda var. Ama yarısından fazlasını bitirir. En azından maçlarda yahu biz nasıl yeniliriz. Hayatımız bitti anlayışı biter. Bu anlayıştan doğan küfürler son bulur.

    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    senin dediğin gibi sahte de olsa adım atıyor. Hiç adım atmamaktan iyi değil midir?
    Bu kısıma gelince sahte olan seydense olmayan seyi tercih ederim. Aksi kendini kandırmak olur.

    Son olarakta öyle alıntı yapmış tek tek cevap vermiş gibi olmiyim. Ancak bu şekilde senin fikirlerin nedir ben ne diyorum daha rahat anlaşılır.

  4. #4
    Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle
    Yaş
    40
    Mesajlar
    5,935

    Default

    Quote Originally Posted by 10672196 View Post
    Hala Aziz Yıldırım için, Türk sporundan elini ayağını çeksin diyenler bile var
    Bunların başında da ben varım Hop.

    Cesaretli ve güzel bir davranış tebrik etmek lazım. Özellikle Sayın Demirören'e örnek olacak bir davranış olur umarım zira Beşiktaşlı olmama ragmen taraftarların ettiği küfürlerden rahatsız durumdayım.

  5. #5
    Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!
    Mesajlar
    4,320

    Default

    Fb taraftar forumlarında söylenenlere göre Aziz Yıldırım taraftarları yaka paça dışarı attırıp,''Bu kulübün sahibi benim'' ''sizleri vurdurum'' gibi kelimler sarfetmiş.Ve taraftarları polise teslim etmiş,adamlar geceyi karakolda geçirmek zorunda kalmışlar.Aziz Yıldırım'ın bu davranışna taraftarlar basketbol maçında açtıkları pankartla tepki göstermişti zaten.Bence taraftarları uyarması yeterliydi.Bir tepki verilmesi elbette gerekli ama sonuçta o kulübü desteklemek için oraya gelen taraftarlara yapılanlar ve söylenenler de ayıp bence.

  6. #6
    Nesil
    2006
    Yer
    Mersin
    Yaş
    38
    Mesajlar
    662

    Default

    Kendisi de federasyon başkan vekilinin yanında küfür etti.Karşılaşmalarda ne zaman kameralar ona odaklansa ağzından küfür çıkarken görülüyor.Türkiye'de tam olarak çözülemedi bu durum.

  7. #7
    Nesil
    2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    6,844

    Default

    Türkiye aktif başkanlar arasında tek küfüre karşı mücadele eden başkanlardan birisi. Diğer kulüp başkanları bu tip taraftalar sayesinde zor duruma düşüyor. Ama Aziz Yıldırım buna hiç izin vermiyor. Bende Aziz Başkan'ı destekliyor ve stadlarımızda ki küfür bitirmek için elimizden gelenleri yapıyoruz. Zaten Saraçoğlu ve Caferağada izleyenler bilir ki otokontrol sayesinde stadımızda küfür edenlerin sayısı düşmektedir.

  8. #8
    Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı
    Mesajlar
    2,273

    Default

    Bir Galatasaraylı olarak benden bu tavrıyla "Helal Olsun"u almıştır Aziz başkan.

  9. #9
    Nesil
    2007
    Yer
    Adana
    Yaş
    34
    Mesajlar
    6,566

    Default

    Hala Aziz Yıldırım için, Türk sporundan elini ayağını çeksin diyenler bile var
    (/s)

  10. #10

    Default

    Aziz Yildirim´in tavri iyi olmus ta,ben daha degisik bir sekilde duydum.Taraftarlara bayagi agir seyler söylemis.Hatta Fb forumlarinda bile cikti.

  11. #11
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Taraftar forumlarını takip etmiyorum ama salondan kovuldukları için Aziz Yıldrım salondan çıkarken de tepki göstermişler. Maçlara gelmeyerek de tepkilerini göstereceklermiş.

    Yukarıdaki mesajda da yazdım, bu tip taraftar hiç gelmese de olur.
    "YÜCE ATATÜRK"

  12. #12
    Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    7,898

    Default

    Şimdi şöyle diyeyim. Mehmet Topuz hatırlarsınız. Fenerbahçe maçında Edu'yu arttırmak için bazı hareketler bulunmuştu. Geçen günde %80 lik gol pozisyonunda sakatlık var diye topu taca atmıştı. Sonrada telefonla bağlanıp böyle olması lazım her futbolcunun demişti. Böyle olması dediği kısımda fair playden bahsediyor.

    Günlük şeyleri abartmayı seviyoruz.

    Stad Kadıköy günlerden dün akşam fazla uzak değil. Galatasaray'la ilgili küfürlü tezehürat vardı. Bağıranlar çıkarıldı mı?

    Neyse bir olayla küfürü bitirecek adam demeye veya yapılan bir hatayla öldürün asın demeye devam

  13. #13
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    En azından bunun için çalışıyor. Kimse küfür yok stadımızda demiyor. İşte Aziz Yıldırım'ı sevmeyenler nedense yaptığı iyi şeylere de kılıf bulmaya çalışıyorlar. Bu bir çabadır sonuçta ve bu çabası da takdir edilmelidir diye düşünüyorum.(En ufak yanlışında yerin dibine sokmakta kimse çekinmediği için)
    "YÜCE ATATÜRK"

  14. #14
    Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    7,898

    Default

    Bizim burda "ooo küfür edenleri çıkarmış tebrik tebrik tebrik" yapmamızı beklemek bence yanlış. Tartışacağımız şeyler bu davranışlar yeterlimidir. Fikrimiz neyse onu belirtelim.

    Ben yeterli bulmuyorum ve abartılmasınada hayret ediyorum. Yaptığı doğru birşey mi doğru birşey ama ben bundan bahsetmiyorum.

    Az ilerimizde bir uçurum var diyelim.

    Oradan geçişi sağlayacak şartlarda bende var. Ama ben her gelene bakın gitmeyin düşersiniz dersem bu oradan geçenlerin düşmemesini engelleyemiyorum ama azından çaba gösteriyorum demekmidir.

    Madem engellenmek istiyorsa sahte adımlar yerine hakikilerini bekliyoruz. A-Z'ye herkesten bekliyoruz.

    Neyimi bekliyoruz söyliyim. Sen küfür etme, sen küfür ettin sana bir çarpı yerine bir Kadıköydeki maçta takarsın Özhan Canaydın'ı veya herhangi birini koluna, güler sohbet edersin bizde deriz ki harbiden gerginliği, küfürü önlemek için çaba gösteriyor.
    Last edited by DisCo : 11.Şubat.2008 at 23:27

  15. #15
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Pek tartışmak istemiyorum çünkü herkes olayları kendine göre yorumluyor ve ortak noktada buluşmak da zor oluyor.

    Küfür konusunda Aziz Yıldırım'ın ne kadar mücadele ettiğini ben biliyorum, yanında bir başkana küfür edilirken stadda yapmayın diye bağıran da oydu. Son yıllarda küfürün azaldığı konusunda hem fikiriz herhalde. Demek ki birşeyler düzeliyor.

    Şunu da hatırlatmakta fayda var, Aziz Yıldırım Özhan Canaydın'a gelin küfürü bitirelim dediğinde Canaydın bana mı küfür ediyorlar dedi ve bu teklife yanaşmadı. Sonraki ilk Fenerbahçe-Galatasaray maçında da Canaydın'a 90 dakika küfür edildi o maçta Aziz Yıldırım da engellemeye çalışmadı.

    Bir adım atmak istedi ama olmadı. Siz Aziz Yıldırım'ı sevmediğiniz için olumlu bir hareket yapmış olsa da kabullenemiyorsunuz. Bu konuya tarafsız bakamıyorsunuz. Her hareketi mi doğru Aziz Yıldırım'ın, tabii ki hayır, yanlış yaptıklarına biz zaten yanlış deyip eleştiriyoruz.

    ASY'de son oynanan derbiden sonra Kadıköy'de 2 tane maç yapıldı, ufak tefek olaylar haricinde büyük olumsuzluklar yaşandı mı? Hayır. Üstelik 2. maçta Galatasaray oyun olarak Fenerbahçe'den de üstün oynamıştı ama yine de taşkınlık olmadı. Konuk ekip taraftarlarına sıcak çay, bisküvi ikram edildi, bunlar bir adım değil midir?

    Orada küfür edenlere ses çıkarmasa daha mı iyiydi? Hangi başkan Aziz Yıldırım kadar küfürü bitirmek için uğraşmış, senin dediğin gibi sahte de olsa adım atıyor. Hiç adım atmamaktan iyi değil midir?
    "YÜCE ATATÜRK"

  16. #16
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    2,411

    Default

    Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Bizim burda "ooo küfür edenleri çıkarmış tebrik tebrik tebrik" yapmamızı beklemek bence yanlış. Tartışacağımız şeyler bu davranışlar yeterlimidir. Fikrimiz neyse onu belirtelim.

    Ben yeterli bulmuyorum ve abartılmasınada hayret ediyorum. Yaptığı doğru birşey mi doğru birşey ama ben bundan bahsetmiyorum.

    Az ilerimizde bir uçurum var diyelim.

    Oradan geçişi sağlayacak şartlarda bende var. Ama ben her gelene bakın gitmeyin düşersiniz dersem bu oradan geçenlerin düşmemesini engelleyemiyorum ama azından çaba gösteriyorum demekmidir.

    Madem engellenmek istiyorsa sahte adımlar yerine hakikilerini bekliyoruz. A-Z'ye herkesten bekliyoruz.

    Neyimi bekliyoruz söyliyim. Sen küfür etme, sen küfür ettin sana bir çarpı yerine bir Kadıköydeki maçta takarsın Özhan Canaydın'ı veya herhangi birini koluna, güler sohbet edersin bizde deriz ki harbiden gerginliği, küfürü önlemek için çaba gösteriyor.
    Soyle bisey de var,Voleybol macini izleyen seyirci sayısı sınırlı.3000 bile aşırı büyük bi rakam.Futbolda ise 50000 kişilik stadlar var.10000 kişinin bağırması lazım duyulması için.O televizyondan duyuluyorsa,20000 kişi rahat bağırıyodur.sen onları bi arada atsan isyan gibi bişey çıkar ve polis yeterli olamaz.

    ben bizzat voleybol maçında teknik direktör bağırdığında duyabiliyorum.Küfrün ordaki en fazla 50 kişi tarafından çıktığını söylesek adamı atmak için uygun bir rakam.Tebrik etmek lazım Aziz Yıldırım'ı

  17. #17
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    1,709

    Default

    Aziz yıldırımı her nekadar beğenmesemde küfür vb konusunda anlayışını takdir ediyorum..

  18. #18

    Default

    Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Bir Galatasaraylı olarak benden bu tavrıyla "Helal Olsun"u almıştır Aziz başkan.
    Katılıyorum.

  19. #19

    Default

    Küfürle ciddi bir şekilde mücadele ediyor Aziz Yıldırım,takdir edilesi bir hareket bu.Taraftara tepkisi ağır oldu denmiş.Tamam belki biraz daha kibar uyarabilirdi küfür edenleri ama sonuçta voleybol maçındasın ve sahada bayanlar var.

    Taraftar tepki göstercekmiş,maça gelmeyecekmiş .. Neyle tepki gösteriyorlar,küfür edeceklerse gelmesinler.

  20. #20
    Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34
    Yaş
    32
    Mesajlar
    3,543

    Default

    Tebrikler Aziz başkan küfüre karşı tavrını yine ortaya koydu.

  21. #21
    Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar
    Yaş
    40
    Mesajlar
    35

    Default

    Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Kendisi de federasyon başkan vekilinin yanında küfür etti.Karşılaşmalarda ne zaman kameralar ona odaklansa ağzından küfür çıkarken görülüyor.Türkiye'de tam olarak çözülemedi bu durum.
    "biptirin gidin" "vurdurtmayın kendinizi" gibi laflar söylediği konuşuluyor ne kadar doğru bilemiyoruz tabi ki de..

  22. #22
    Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1,997

    Default

    TebrikLer Aziz YıLdırım =)

  23. #23
    Nesil
    2006
    Yer
    Bursa
    Yaş
    32
    Mesajlar
    3,484

    Default

    Çok iyi yapmışlar ben bile maça gittiğim zaman çok aşırı derece sıkılıyorum kardeşım ben oraya maç izlemeye gitmişim

    oradan yapılacak güzel hareketleri olsun güzel görüntüleri örnek almaya gidiyorum herifler maç başından sonuna kadar benim dibimde küfür ediyor ne hakları var ki bunu yapmaya..

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •