Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 115 arası toplam 115 sonuç

Konu: Avrupa'da Başarı için Neler Yapılmalı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

avrupa'da basarı ıcın oncelıkle kulüplerimizin altyapılarına önem vermesi gerekir baktın olmuyor ondan sonra dış piyasaya yönelirsin alt yapın sağlamsa ve gençlerin yanına kaliteli yabancıların varsa ve herşeyden önemlisi hırslıysan başaracagım deyıp de basaramadıgın bırsey yoksa tamamdır

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Herkez takmış bir kontejan'a...
    Kontejan açılırsa basarı hemen gelmez..Baska seyler yapılması lazım..[/B]

Serkan ezbere konusmasan iyi olur..

1-Nonda 3 haftadır turp gibi ne oldu yedek,Sürekli Hakan'la degisiyor..
    2-Lincoln 2 haftadır turp gibi ne oldu yedek,Ayrıca yarında lincoln oynamıyor.
    3-Song'da oynatılmıyor yarın...

İşinize gelmeyince sallayın...Topal'ı suanda takımdan kesecek biri yok önce bunu ögrenin..Farkındamısın o dedigin yabancular hepsi geldi üstelik sakat degiller hepside manisa ve konya maçında yedek'di
    Kalli gereken dersi vermeye devam ediyor..Bakalım 3 veya 4 hafta sonra ne diyeceksin

Yarın'ki maç kadrosuna bak bakalım yabancılar yine yedekde olacak..

Sunuda eklim;Lincoln kasımpasa macında oynar herhalde arda cezalı
    Last edited by Emurafu : 20.Şubat.2008 at 20:21

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Fazla hayaller icinde yasiyorsun Serkan.Galatasaray´dan habersiz oldugun ne kadar da belli...
    Simdi teker teker aciklamayacagim takimin durumu,zaman sana en dogru cevabi verecektir.
    NisRoc oynanan futbol ortada,ha sen bunu göremiyorsan bisey diyemem.
    Önemli olan 11 Türk futbolcumuzla oynamak,onlara güvenmek.Gerisi elbet gelir.
    Güzel futbola puan verildiğini bilmiyorum kusura bakma

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by NisRoc View Post
    +1

Ayrıca Galatasaray'ın yabancı sınırıyla avrupada başarılı olduğunu ikide bir temcit pilavı gibi sunmayın şu kontenjan olayında..
    Sunarım kardeşim, ister temcit pilavı gibi sunarım ister kuru fasulye gibi sunarım. Galatasaray bu başarıyı göstermişse ve şu günde de gösteriyorsa yabancı sınırını kaldırmak çözüm olmamalı. Bu sadece basite kaçmak olur, ki yabancı transferi olarak ne kadar gereksiz adamlar aldığımız da ortada. Galatasaray'da Bouzid ve Carrusca, Fenerbahçe'de Maldonado ve şu anda aklıma gelmeyen onca isim gerekli transferler mi? Önce yönetici zihniyetini değiştireceksin. Gereksiz mevkiiye en iyisini getirmeye çalışmayacak. Takımda boşluk olan mevkiiye alabileceği en iyi oyuncuyu alacak. Ayrıca, Leverkusen maçını örnek veren arkadaşım, maçı pek iyi izleyemedin galiba. Belki de hiç izlemedin. O maçta kimin daha iyi oynadığını, galibiyetini kimin kaçırdığını izleyen herkes gördü. Tek sorun, gollerin birer birer kaçırılmasıydı, ki onun da telafisi deplasmanda. Yarın o maçı izlersin, sonra gelip yeniden burada yorum yaparsın.
    Kısaca toparlamak gerekirse; sevgili arkadaşlar, Avrupa'da başarı için yabancı sınırlamasını kaldırmak çözüm değil. Gerekli mevkiiye yeterli yabancı oyuncu alınmadığı, Avrupa klüpleri gibi başarılar paraya çevrilemediği sürece Türk takımları Avrupa'da başarılı O-L-A-M-A-Z.
    Güzel futbola puan verildiğini bilmiyorum kusura bakma
    Ben de çift maçlı eleme sisteminde puan verildiğini bilmiyordum
    Kısa vadeli düşünüyorsunuz, bu gençler ileride tarih yazarken böyle düşünenler çoktan dönmüş olacak düşüncesinden.
    Last edited by IcedEarth : 20.Şubat.2008 at 20:26 Reason: Ekleme yaptım....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    Sunarım kardeşim, ister temcit pilavı gibi sunarım ister kuru fasulye gibi sunarım. Galatasaray bu başarıyı göstermişse ve şu günde de gösteriyorsa yabancı sınırını kaldırmak çözüm olmamalı. Bu sadece basite kaçmak olur, ki yabancı transferi olarak ne kadar gereksiz adamlar aldığımız da ortada. Galatasaray'da Bouzid ve Carrusca, Fenerbahçe'de Maldonado ve şu anda aklıma gelmeyen onca isim gerekli transferler mi? Önce yönetici zihniyetini değiştireceksin. Gereksiz mevkiiye en iyisini getirmeye çalışmayacak. Takımda boşluk olan mevkiiye alabileceği en iyi oyuncuyu alacak. Ayrıca, Leverkusen maçını örnek veren arkadaşım, maçı pek iyi izleyemedin galiba. Belki de hiç izlemedin. O maçta kimin daha iyi oynadığını, galibiyetini kimin kaçırdığını izleyen herkes gördü. Tek sorun, gollerin birer birer kaçırılmasıydı, ki onun da telafisi deplasmanda. Yarın o maçı izlersin, sonra gelip yeniden burada yorum yaparsın.
    Kısaca toparlamak gerekirse; sevgili arkadaşlar, Avrupa'da başarı için yabancı sınırlamasını kaldırmak çözüm değil. Gerekli mevkiiye yeterli yabancı oyuncu alınmadığı, Avrupa klüpleri gibi başarılar paraya çevrilemediği sürece Türk takımları Avrupa'da başarılı O-L-A-M-A-Z.

Kısa vadeli düşünüyorsunuz, bu gençler ileride tarih yazarken böyle düşünenler çoktan dönmüş olacak düşüncesinden.
    Peki o zaman. Şov yaptın cevap ver.
    Bana avrupada sürekli büyük başarılar yakalayan ses getiren takım söylermisin.

Bu takımların ilk 11'inin 4-5 i yabancı olacak. Gerisi kendi ülkesinin futbolcuları olacak. Varsa böyle bir takım. EyvAllah , Haklısın derim.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by GfbSerKaN View Post
    Peki o zaman. Şov yaptın cevap ver.
    Bana avrupada sürekli büyük başarılar yakalayan ses getiren takım söylermisin.

Bu takımların ilk 11'inin 4-5 i yabancı olacak. Gerisi kendi ülkesinin futbolcuları olacak. Varsa böyle bir takım. EyvAllah , Haklısın derim.
    Şov yapıyorsun diyorsun, sen de bu cümleyi çok seviyorsun heralde. Soruna gelince, Dünya üzerinde sürekli başarı yakalayan takım yok bence. Sürekli değişir bu işler.
    Peki ben sana bir soru sorayım. Üstelik de şov yapıyorsun diyerek de gereksiz bir laf etmeden soracağım bu sorumu. Kendi ülkenin çoğunlukta bulunduğu takımla gelen başarıyı mı tercih edersin, yoksa 11 yabancıyla mı?

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

büyükpivot ne komiksin yaf Galatasaray'ın yabancı oyuncu başarısızlığını sunmuşsun arayada Fener'i katmışsın Maldonado'yla Neyse yaa daha fazla uzatmaya gerek yok. Ne desek boş

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şov yapıyorsunuz çünkü yoksa neden söyleyeyim durduk yere.

Var aslında. Liverpool , Chelsea , Real , Barca , Milan , Juve Bunlar hersene Şampiyonlar liginde çeyrek final oynayan takımlar. Ki kadrolarının çoğunluğu yabancı. Aslında bunun adı para denilebilir.

Tabikide ülkendem oyuncu isterim ama bu şu anda imkansız. Dediğim gibi avrupa kalitesinde Türk futbolcu sayısı elle sayılacak kadar az.

Ha oldu ki alt yapı olur oyuncu yetiştirirler Tamam derim yabancı kalkmasın ama olmayacak birşey. Hayal. (!)

Bu kafayla aslında başarılıda olamayız. Önce para sonra yürek cesaret

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

büyükpivot ne komiksin yaf Galatasaray'ın yabancı oyuncu başarısızlığını sunmuşsun arayada Fener'i katmışsın Maldonado'yla Neyse yaa daha fazla uzatmaya gerek yok. Ne desek boş
    Gülmek istiyorsan seni mizah bölümüne alalım. Ben kendi takımımı eleştirme erdemini göstermişim, sen ise cevap bulamayınca laf çeviriyorsun. Maldonado kötü transfer demedim dikkatini çektiyse, ki yazdığımın tamamını okuduğunu bile zannetmiyorum, Maldonado'nun mevcut durumda gereksizliğini söylüyorum. O mevkide 3 tane gayet kaliteli Türk oyuncuları varken gidip onu almanın gereksiz olduğunu vurgulamak istedim. Ama senin amacın millette artniyet aramak olunca öyle anlamışsın.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Fenerbahçe Appiah'ın sakatlığının sonrası Maldonado'yu aldı, Sevilla maçı öncesi Selçuk sakatlansa orta sahaya Aurelio-Kemal ikilisiyle çıksa daha mı iyiydi? E ona bakarsan Galatasaray'da Mehmnet Topal, Barış Özbek, Ayhan ve Mehmet Güven'in olmasına rağmen Barusso'yu aldı. Neden? Linderoth sakatlandığı için, bu isimlerin üzerine Barusso'yu aldıysa Galatasaray o zaman onlarda gereksiz bir transfer yapmış oldu. Neyse konuyu dağıtmayayım.

İlerde elbet Avrupa'da her takımın kabul edeceği bir sistem getirilecektir yabancı konusunda.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by 10672196 View Post
    Fenerbahçe Appiah'ın sakatlığının sonrası Maldonado'yu aldı, Sevilla maçı öncesi Selçuk sakatlansa orta sahaya Aurelio-Kemal ikilisiyle çıksa daha mı iyiydi? E ona bakarsan Galatasaray'da Mehmnet Topal, Barış Özbek, Ayhan ve Mehmet Güven'in olmasına rağmen Barusso'yu aldı. Neden? Linderoth sakatlandığı için, bu isimlerin üzerine Barusso'yu aldıysa Galatasaray o zaman onlarda gereksiz bir transfer yapmış oldu. Neyse konuyu dağıtmayayım.

İlerde elbet Avrupa'da her takımın kabul edeceği bir sistem getirilecektir yabancı konusunda.
    Ben Barusso transferini savunmuyorum ki, orada da belirttim zaten "hatırlayamadığım onca isim" olarak. Ki Barusso'yu biz kiraladık, sakat oyuncunun yerine geçici bir çözüm ve benzer bir durum bile değil yani. Ayrıca Galatasaray'da Barış orada oynamayacak, Mehmet Güven ise evlere şenlik.
    Last edited by IcedEarth : 20.Şubat.2008 at 20:50

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Ben Barusso transferini savunmuyorum ki, orada da belirttim zaten "hatırlayamadığım onca isim" olarak. Ki Barusso'yu biz kiraladık, sakat oyuncunun yerine geçici bir çözüm yani.

Evet geçici bir çözüm, lakin Appiah'ın sezonu kapatmasının ardından Avrupa'da Aurelio ve Selçuk'un yedeği olabilecek Türk futbolcu var mı Fenerbahçe'de? Gürhan ve Kemal diyeceksin elbette fakat her ne kadar uzun zamandır bu takımda olsalar dahi tecrübesizlikleri bunun önüne geçer. Galiba bunları düşünmeden Maldonado'ya gereksiz transfer ithamında bulundun. Türk futbolculara güveniyoruz tabiki de fakat Avrupa için yetenekli Türk futbolcu çok az yetişiyor. Tabi bunu alt yapıya da bağlamak gerek. Alt yapımız iyi olsaydı ve bir o kadar da yetenekli oyuncumuz olsaydı şuanda Premier ligde 3 değil 15 topçumuz futbol oynardı.

Alt yapı hakkında ki düşüncelerim yanıltmasın, hala yabancı kontenjanının serbest kalmasından yanayım.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Barusso hem sag bek, sag kanat ve önlibero olarak oynuyabiliyor. o yüzden bos transfer degil.

Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    Buraya bir mesaj atmışım tekrar atayım.

1) Avrupa'da başarı diyorsak önce Avrupa takımları gibi ya 3 AB dışı oyuncu, ya da 6+2 değil en az ilk 11 de oynayacak 7 yabancı sınırı getirilmeli. Oyunda olmadıktan sonra yabancıyı ne yapalım ?

2) Hiç bir takımı küçümsememeliyiz. (Trömsö, Metalist vs.) Hiç bir takımı büyütmemeliyiz(Bordeaux gibi).

3) Rakip takımı iyi analiz edip farklı taktiklerle oynamalıyız.

4) Alman'lar gibi takım oyunu, İngiliz'ler gibi fizik futbolu oynamalıyız. (Bunlar analarının karnında öğrenmedi herhalde.)

5) Kondüsyon için antremanlar yaptırılmalı. Çoğu takımımız oyunun temposuna 45-60 dk. arası yenik düşüyor. Son dakikalarda bile hızlı futbol oynamalıyız. (70'li yıllardaki Galatasaray gibi. Bir kondüsyon hocası gelmişti ve gollerin çoğu 60 dk. sonrası atılmıştı.)

6) Her Avrupa maçına final havasında çıkmalıyız, o 1.tur, bu 5.tur demeden.

7) Çorap değiştirir gibi teknik direktör değiştirmemeliyiz. Bizde bir teknik direktörün ömrü taş çatlasa 3 yıl. Ama mesela Arsene Wenger, 13 yıldır Arsenal'de.

8) Çoğu takımımız bir futbolcuya bel bağlıyor bu olmamalı.

9) Takımlarımızda yavaş futbolcular bir kenara konup, hızlı günümüz futboluna uygun futbolcular getirilmeli.

Bunlar olursa başarı kendiliğinden gelir.
    Bu dediklerinin çoğu için para gerekiyor.Türkiye'de 3 büyüklerin bi dolu borcu var.Önce bu borcun kapanması gerek dediklerini yapmak için.Borç nasıl kapatılır,altyapıdan Arda,Tuncay gibi yetenekli futbolcular yetiştirip Avrupa'ya yüksek ücretlerle satarak kapanabilir.Biz ise böyle oyuncuları elimizden kaçırıyoruz,bedavaya takımdan ayrılıyorlr.Gerçi şuanki sistemlede Arda,Tuncay,Nihat gibi oyuncular 50-60 yılda bir gelir.Çok çalışmamız lazım çok.Bunlar içinde öncelikli olarak akıllı yöneticiler gerekli.Malesef oda bizde fazla yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Şu ana kadar takımlar hep altyapı ile kazanıyorlar. Endüstriyel futbolun temsilcilerinden para kazanan yok. Ama ben ordaki maddelerde maddi bişiy göremiyorum.

Eğer kastın 1. maddeyse o madde, Afrika'ya, Avrupa'ya, Asya'ya futbol okulları alıp onlardan seçme yapıp yeteneklileri genç takıma katmak ya da genç yaştaki diğer takımlardaki futbolcuları scout sistemiyle bulmak. Zaten iyi olan futbolcu yabancı ya da yerli olsun fark etmez. İyi olan oynar.

Bu arada 5.maddedeki hocanın adı Brian Birch. Teknik Direktörlükte yapmış ayrıca.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

yabancı sınırlaması doğru Türk milli takımımız için faydalı bir uygulama ancak benim ve diğer arkadaşlarım olsun bu mesajı okuyanlardan olsun çok iyi oyuncular gençler varya kesinlikle altyapının yanından geçmi Türkiye deki kulüpler ilk once bunlar yapılmalı ki messi ronaldo pato gibi genç yıldızlarla 6 yabancı harmanlansın iyi Türk futbolcu çıkartırsak ve yabancı transferlerini isabetli yaparsak başarı gelir deivid,bilica,guiza,tello,tabata,bobo,fink gs nin yabnacılar iyi ama türkler kötü bunlara dikkat etmeliyiz aklıma gelenleri söyledim

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bana yabancı sınırlamasının faydasını söyleyebilecek birisi varmı?

Alt yapıya yine önem verilmiyor. Hem alt yapı yok hemde yabancı sınırı var. Alt yapımız tam tamına herşey olsun, Brezilya, Arjantin gibi oyuncu basalım Yabancı isterse 3 tane olsun ama yok. Yabancı sınırı koyan federasyon Aurelio yu milli yapmadı mı? Hani yabancı sınırının anlamı, önemi? Kendi sınırlıyor ama sınırladığı şeyi kendi takımına omonte ediyor. Sen yabancı sınırını alt yapı için koymadın mı o zaman Aurelio alınmayacaktı. Bana göre laf olsun diye 6+2 gibi saçma bir kural konuldu. Bırakın 6 tane olsun bari +2 saçmalığıda nedir?

Rekabet için yabancı sınırı şu ortamda olmamalı yada belli kurallar dahilinde serbest olmalı.

Diyorlarsa biz önemli hamleler yapıp kendi oyuncularımızı çıkarttıracağız, kulüplere gereken her türlü imkan sağlanıp ortaklaşa anlaşma yapacağız diye o zaman 4 e 5 e bile inmeli.. ama önce hamle yapsınlarki bakın alt yapı var yabancıya gerek yok densin. Kulüplerde yabancı sınırı varsa alt yapıya eğilmeliler. Bunu görmeliler. Yksa Avrupada başarı zor. Adamlara parayı veriyorlar hiç bir şey yapmıyorlar sahada. Yoklar..

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Zten ülkemizde yerli oyuncu yetiştrme 0 yabancı sınırı kalktığı zaman hiç olmaz ve bundan sonrada milli takım oyuncuyu zor buluruz.Hem kalksa ne olacak avrupanın vasat güney Amerikanın üst düzey olmayan adamalrını alıp geliyorlar yine başarı felan olmaz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yetenek varda, potansiyeL varda ne oLuyor. Kaçtanesi bekLenen patLamayı yapıyor. O patLama yapacak diye bekLediğimiz adamLara miLyon doLar verip aLıyoruz, sonra adam kayboLuyor gidiyor, senin başarınıda yanında götürüyor, sonra başarısız oLuyorsun.

Avrupa da Başarı için yabancı sınırı kaLkması şart. Herkes diyor ki o zaman Türk oyuncu buLunmayacak biLmem ne vs. Ama herkesin atLadığı bir nokta var. Türk oyuncu az oLacak evet ama gerçekten işe yarar, hakkını veren Türk oyuncuLar oLacak, kaLiteLi oyuncuLar oLacak, az oLacak ama öz oLacak. Ondan sonra herkes kendine daha dikkat edecek, para kazanmak için, tutunabiLmek için bu futboL piyasasında adam gibi adam oLacak. Kimse bu noktadan bakmıyor ama.

MeseLa örnek, MiLLi takım yıLLardır soL bek ve savunma sıkıntısı çekiyor. PotansiyeLi beLLi notkaLarda oLan oyuncuLar iLe yıLLardır mücadeLe vermeye çaLışıyor. Lig içerisinde ki takımLar deseniz aynı. O böLgeye ya paraLarı yettiğince yabancı oyuncuLar aLıyorLar, ya da asıL daha önemLi gördükLeri hücum hattını yabancıLar iLe doLdurup, idare etmeye çaLışıyorLar. Mevcut eLde oLan adamLarda nasıL oLsa biz aLternatifimiz yok deyip yıLLardır ya orta açmayı öğrenemiyorLar, ya da nasıL savunma yapacağını öğrenmiyor. Yabancı sınırLaması kaLksa, bu adamLarın yerine aLternatif oyuncuLar aLınabiLse o zaman ben görürüm seneLerdir bir orta açmayı öğrenemeyen adamın nasıL kendini geLiştireceğini, nasıL yerini kaybetme korkusu iLe kendine daha iyi bakacağını. Rekabet geLişim ve takım performansı için şarttır. Yabancı ise yabancı. Rekabeti ve geLişimi ne getirecekse o sağLanmaLıç

Avrupa ya bakın. Bütün başarıLı oLan yabancı takımLarın hepsinde kendi üLkeLerin den tek tük adamLar var. Ama hepsi de ya MiLLi takım seviyesinde, ya da üst düzey bir seviyeye geLmiş bir oyuncu. İtaLya, Fransa, ALmanya, İngiLtere...vs bu LigLerde kendi üLkeLerinden oLan oyuncu sayısı az ama Avrupa ve Dünya kupaLarında MiLLi takım seviyeLerinde yine en yukarıdaLar. Neden, çünkü adamLarın eLinde ki kendi vatadaşLarı az ama kaLiteLi. Haybiye adamLar değiL. ELde aLternatif çok oLduğu için kendi vatandaşı oLan bir adamı aLacaksa da en kaLiteLisini tutuyor kadroda, beş para etmez bir adamı sınırLama var diye kadroda tutmak zorunda kaLmadığından daha seçici davranarak daha verimLi oLacak oLanı aLıyor.

İşin özü budur.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by thehell61 View Post
    Zten ülkemizde yerli oyuncu yetiştrme 0 yabancı sınırı kalktığı zaman hiç olmaz ve bundan sonrada milli takım oyuncuyu zor buluruz.Hem kalksa ne olacak avrupanın vasat güney Amerikanın üst düzey olmayan adamalrını alıp geliyorlar yine başarı felan olmaz.
    Tamam Ülkemizde 0 olan birşeyden beklenti içine girmekte boşuna olur. Bende diyorum alt yapı olursa eyvallah ama olmadığı için bari kulüplerimizin yabancı oyuncu hakkına kurallar getirilip servest bırakılmalı

Yabancı sınırı var ama milli takımda Yusuf, İ.Üzülmez, bırakana kadar Rüştü, Ayhan gibi yılların oyuncuları oynuyor. Bu iş baştan yanlış..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Yabancı sınırı serbest bırakıldığı an ligimiz Brezilya 2. 3.ligine döner.Böyle olmaması için sınırlar getirilmeli.Milli takımda oynamış olma gibi. Bu tip sınırlar getirilirse hem takımlarımızda üst düzey yabancılar oynar,hem de parası çok olan takımlarımız çok iyi yabancı oyuncularla 11'lerini kurarlar ve de Avrupa'da başarı sağlarlar.

Milli takıma tabii ki zararı olur ama şuanki takımdan daha kötü oynayan bir milli takım ortaya çıkacağını sanmıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by uLtimatoM View Post
    Yabancı sınırı serbest bırakıldığı an ligimiz Brezilya 2. 3.ligine döner.Böyle olmaması için sınırlar getirilmeli.Milli takımda oynamış olma gibi. Bu tip sınırlar getirilirse hem takımlarımızda üst düzey yabancılar oynar,hem de parası çok olan takımlarımız çok iyi yabancı oyuncularla 11'lerini kurarlar ve de Avrupa'da başarı sağlarlar.

Milli takıma tabii ki zararı olur ama şuanki takımdan daha kötü oynayan bir milli takım ortaya çıkacağını sanmıyorum.

BreziLya 2., 3. Ligine döner diye birşey yok. Bu gün takımLarımız istedikden sonra adam gibi oyuncuLarda aLabiLiyor. Bkz, G.Antep (Linz,Jorginho) Kayseri(MakukuLa) Diyarbakır (Job Desire) Kasımpaşa (Moritz, Bouhkari) vs vs. OLay adam gibi scout ekibine bakar. İyi takibe bakar. Artık Ligimizde Avrupa da beLLi kriterLere geLmiş bir Lig. Kendi Liginde bir sezonda iki üç maç performans veren bir yerLi oyuncuya miLyon euroLar vereceğine Avrupadan yarısının da yarısına bütün sezon seni sırtLayacak adamLar buLabiLirsin. Bu sistem oturunca ondan sonra isterse YerLi oyuncuLar kendiLerini göstermek için çaLışmasınLar. BöyLe oLduğunda üç-beş Avrupa nın orta takımLarına oyuncuLarda gönderebiLiriz. Adam Türkiye de takım buLamadıktan sonra gider Livorno da oynar, AtaLanta da oynar, Xerez de oynar, Nünberg de oynar vs. Bu da bir + dır.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Sanırım yazının devamını okumadın.Eğer bir şart-kural konulmazsa bütçesi düşük takımlar gider Brezilya'nın 2.3. liginden oyuncuları toplarlar. Bu da gayet normaldir. Şuan bile oluyor. Bir sürü Brezilyalı var ligimizde.Kaç tanesi adından söz ettiriyor. 3'ü 4'ü geçmez

Ama düşük bütçeli takımları da Türk oyunculara veyahut az sayıda da olsa kaliteli yabancı oyuncuya yönlendirdirirsek- Brezilya,Arjantin alt lig oyuncularına veya Afrikanın ucuz gençlerine değil - daha başarılı olur bu uygulama.

Ayrıca kulüplerimizin şuanki scout sistemleriyle(tabii varsa) yaptıkları transferler ortada.

Bir de bu konuyu ben açmıştım.İlk sayfada karışıklık olmuş galiba.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

türk futbolu, bizim tarafımızdan şişirilen bir balondur.

ne kadar da doğru söylemiş üstad.
    (/s)

Nesil
    2011
    Yer
    Istanbul

Geleceğe yönelik hamleler yapılmalı

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri