1 ile 30 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

-9 dunya stari olucak demek degil -10 dunya stari olucak demek bi kere bunun ayrimini yapalim.

-9'un anlami Turkiye ligini asicak ve dunya capinda class bu oyuncu olma ihtimali olan oyuncu demek 170+ cikma ihitmali var ama bu ihtimal 150 cikmasindan yuksek degil sonucta bunlar rastgele PA'ler. Ole A takima cikmadan verilmez denicek PA'ler de degil bunlar. Eksi iceren PA'lerin sebebi de bu zaten genc oyuncularin gelecegi pek belli olmadigi icin veriliyor...

En son surumde Meksikali arastirmacilar 14 yasindaki Galvan'a -10 PA verdiler haberin var mi acaba? Bi oyuncu -9'u nasil hak eder yastilarindan farkli gozukurse bi takim ustun ozellikleri olursa oynadigi kategoride asiri ustun istatistiklere ulasir, ustun performans gosterirse, ve ozellikle milli takim seviyesinde goze batan bi performans gosterirse hak eder bu kadar abartilicak bi durum degil ha tabi genc oyuncularinin gelecegini tahmin etmek cok zor bi is orasi da ole. Ama artik lutfen -9 sanki gelecegin Messi'si ilan edilen oyunculara veriliyormus gibi dusunmeyi birakin cunku o tip oyunculara -10 veriliyor Genel olarak su anda oyunda Emre Colak'a verilen degerler oyundaki yasitlarina kiyaslaninca gayet iyi buluyorum bi tek Flair 16 olmasi lazim o kadar. Cem Sultan'da sezon sonunda kadar paf takimda basarili bi performans gosterirse yeniden -9 verilebilinir.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    -9 dunya stari olucak demek degil -10 dunya stari olucak demek bi kere bunun ayrimini yapalim.

-9'un anlami Turkiye ligini asicak ve dunya capinda class bu oyuncu olma ihtimali olan oyuncu demek 170+ cikma ihitmali var ama bu ihtimal 150 cikmasindan yuksek degil sonucta bunlar rastgele PA'ler. Ole A takima cikmadan verilmez denicek PA'ler de degil bunlar. Eksi iceren PA'lerin sebebi de bu zaten genc oyuncularin gelecegi pek belli olmadigi icin veriliyor...

En son surumde Meksikali arastirmacilar 14 yasindaki Galvan'a -10 PA verdiler haberin var mi acaba? Bi oyuncu -9'u nasil hak eder yastilarindan farkli gozukurse bi takim ustun ozellikleri olursa oynadigi kategoride asiri ustun istatistiklere ulasir, ustun performans gosterirse, ve ozellikle milli takim seviyesinde goze batan bi performans gosterirse hak eder bu kadar abartilicak bi durum degil ha tabi genc oyuncularinin gelecegini tahmin etmek cok zor bi is orasi da ole. Ama artik lutfen -9 sanki gelecegin Messi'si ilan edilen oyunculara veriliyormus gibi dusunmeyi birakin cunku o tip oyunculara -10 veriliyor Genel olarak su anda oyunda Emre Colak'a verilen degerler oyundaki yasitlarina kiyaslaninca gayet iyi buluyorum bi tek Flair 16 olmasi lazim o kadar. Cem Sultan'da sezon sonunda kadar paf takimda basarili bi performans gosterirse yeniden -9 verilebilinir.
    -10'u da biliyorum rahat ol.onlarda benim görüşlerim.hala ısrarcıyım.sana ne diyorum ben öyle olursa ardanın da 185-190 dan aşağı olmaması gerekir diorum.

ayrıca galvan malvan tanımıyorum bu çocuğu hataysa onların hatasıdır yani meksika araştırmacılarının bu bizi ilgilendirmez.açıkçası şu anda türkiyede a takımda henüz oynamamış ama -9 p.a. lı olan bir oyuncu göremiyorum.cem sultan olabilir belki.aklıma gelmior başka.ben a takımda izlemeden ikna olmam sanırım araştırmacaılarımız da bu hataya düşmez.

ayrıca -9 u küçük görme en büyük ofansif umudumuz arda turanın oyundaki p.a. sı 166.emre çolakın p.a. -9 verilip 170 üstü 179 gibi değerler çıkarsa sence bu oyunun gerçekçi bir yanı olur mu.lütfen daha tutarlı mesaj yazalım.eğer gerçekten yetenkliyse -8 ya da 155 civarı tam p.a. değeri verilebilir

Saygılar...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    -10'u da biliyorum rahat ol.onlarda benim görüşlerim.hala ısrarcıyım.sana ne diyorum ben öyle olursa ardanın da 185-190 dan aşağı olmaması gerekir diorum.

ayrıca galvan malvan tanımıyorum bu çocuğu hataysa onların hatasıdır yani meksika araştırmacılarının bu bizi ilgilendirmez.açıkçası şu anda türkiyede a takımda henüz oynamamış ama -9 p.a. lı olan bir oyuncu göremiyorum.cem sultan olabilir belki.aklıma gelmior başka.ben a takımda izlemeden ikna olmam sanırım araştırmacaılarımız da bu hataya düşmez.

ayrıca -9 u küçük görme en büyük ofansif umudumuz arda turanın oyundaki p.a. sı 166.emre çolakın p.a. -9 verilip 170 üstü 179 gibi değerler çıkarsa sence bu oyunun gerçekçi bir yanı olur mu.lütfen daha tutarlı mesaj yazalım.eğer gerçekten yetenkliyse -8 ya da 155 civarı tam p.a. değeri verilebilir

Saygılar...
    Bak yasin kucuk diye cok fazla bisey demek istemiyorum oncelikle "sana ne diyorum ben" gibi tavirlar sergilememeni tavsiye ederim sana ikinci tavsiyem ise eski topikleri iyicene okuman ve eger ingilizcen varsa SI resmi forumlarindaki Turkiye topigine bi giz at bazi seyleri daha iyi anlarsin.

Arda'yi ole abartmanin alemi yok Turkiye ligini rahatlikla asabilicek bir oyuncu ama PA'i ne su an 166? bu demektir ki Avrupa'da ust duzey bi takimda oynayabilir ama ole dunya yildizi olmaz yani bir Emre Belozoglu gibi daha fazlasi da sacmalik olur ama Arda'nin yasi artik 21 o yuzden ona set PA veriliyor. Bu oyunda Theo Walcott'a 174 PA veriliyor mesela sen demisin Emre Colak'a falan -9 verilirse Arda'ya 180-190 gibi sacma bi takam ne alakasi var? Arda'nin 16 yasindaki hali su anda 16 yasinda bi Emre Colak'dan daha yetenekli degildi bence mesela. Ha nedir son iki yildir Arda ona verilen firsatlari iyi degerlendirmistir yeteneklerini gelistirmistir. Sahsen Arda'nin iyi bi oyuncu olucagini dusunuyordum ama bugun geldigi noktaya gelicegini dusunmezdim pek ama mesela bi Emre Colak'in simdiden buralara gelebilicegini dusunuyorum ben. Son surume kadar Arda'da -9 PA di bu demektir ki Arda'nin da 170-180 olmas sansi var di ama bu sans isi mesela 150 de olabiliyordu. Sonucta eksili PA'ler bole iste bazen dusuk bazen yuksek cikabiliyor oyunda var olma sebepleri de bu "random element." Eksili PA'ler rastgele oldugu icin olaya bu oyuncuya kesin PA verilmis gibi bakmamak gerekiyor. Yani ole Sole bak kimi yeni oyunda -9 PA'li bi oyuncu bi Arda Turan'dan veya bi Thero Walcott'dan biraz daha iyi olabilir kimi yeni oyunda da anca Umit Karan ve Aurelio kadar iyi olabilir. -9'un garantisi nedir Turkiye liginde en azindan bu Umit Karan, Mehmet Topuz, Gokhan Unal, Aurelio capinda bi oyuncu olucagidir. Gene belirtiyorum genc oyuncularin ne olucagi belli olmadigi icin bu da cok garip bi durum degil SI bu amacla zaten oyuna ekledi bole bi olayi...

Galvan icin -10 PA'e hata demedim ki kendisini izlemisligim yok benim sana belirtmeye calistigim yasi ne olursa olsun bu tur bi yetenek gosteriyorsa bi oyuncu ve arastirmaci ona bunu layik goruyorsa verilir ole A takima girmeden yuksek PA verilmez diye bi mantik olamaz sana onu belirtmeye calistim sonucta bu eksili PA'ler genc oyuncular icin oyunda var. -9'u kucuk gordugumu belirtmedim ama o degerin oyun icersinde genel olarak kimlere verildigini bilerek yorumumu yapiyorum. Sen 'galvan malvan" bilmeye bilirsin ama Meksikalilar icin su anda kendisi cok onemli bi genc yetenek

"lutfen daha tutarli mesaj yazalim" demissin ama yaptigin yorumlardan gecmis topikleri ya okumadigin, oyunu onceki surumlerde ya iyi gozlemlemedigin, oyun icersinde genel olarak genis capinda diger arastirmalar hakkinda pek bi bilgi sahibi olmadigin, ya da hafizanin pek parlak olmadigini gorebiliyorum. Mesela su son sureme kadar Cem Sultan zaten -9 PA idi ama Omer abi daha henuz kendi yasinin ustunde bi seviyede kendisini kanitlamadigi icin bu degeri dogru bulmadigini acikladi ve dusurmus olay budur zaten. Ayrica ismini 2-3 yildir duyuyoruz dedigin Cem Sultan daha henuz 17 yasina 1-2 hafta once girdi.

Bu konu ile alakali sana son mesajim olucak umarim gerekeni cikarirsin artik lutfen cevabi gonder tusuna basmadan once biraz dusunun bilincli yorum yapin....

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

istediğini diyebilirsin her türlü yoruma açığım abi Ö.M. yoluyla.ani bir tavırla yazmış olduğum şey için özür dilerim.keşke yaşını gösterseydin.
    amacım özel tartışma değil bilgi alış-verişi yapmak başlayayım;
    açıkçası benim bahsettiğim şey emre çolaktır.şu anda 160-180 arası p.a. ya sahip biri olacağından emin değilim.zaten orda arkadaş yanlışlıkla -9 yazmış amacı -8 miş.olay bundan ibaretti.sonra çözüldü
    ben buna cevap verdim.
    ama olay uzadı -9 ne -10 ne demek tartışmasına döndü.
    cem sultan kendinden üst seviyede kendini kanıtlamadığı için -8 e düşürülmüş dedin.ben de bunu demiştim zaten emre çolak ve cem sultan üst seviyede kendilerini daha kanıtlamadığı için -9 verilmez diye.ama cem sanki biraz daha parlak gibi ona verilmesi düşünülebilir dedim.

tutarlılıkla ilgili yazdığım şey başka bir şey içindi.geçmiş mesajları okumaya hiç gerek yok.ama olay başka yere çekilmiş.
    son olarak'hafızanın pek parlak olmadığını görebiliyorum'
    benimde bu konuda sana yazdığım son mesaj(.(nokta))
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    pardon sana değil size olcaktı.mesajda düzenleme seçeneği yokda.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 05.Mart.2008 at 21:40 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri