Quote Originally Posted by chewbacca128 View Post
İlhancım taktiğini ve yaratıcılığını tebrik ederim.Bence üzerinde çok oturulmuş ve çalışılmış bir taktik.Bir kaç ayarla dahada güzel olur.Emek veren insanları takdir ederim.

Ama aynı yaratıcılığı diğer oyunculardan da beklerim çünkü burada üreten çok az kişi kaldık.Başta turnuvalarda bir ya da iki kişiye rastlıyorum senin taktiği kullanan.Şimdi ise %70-%80 arası senin taktikle karşılaşıyorum.Seninle hiç maç yapmadık ypsak çok zevkli ve neşeli olur.Yenmek ya da yenilmek önemli değil ama zaten yaptığım maçların büyük kısmında artık zaten senle oynuyoruz gibi hissediyorum.Ben olsam otomatik taktikle zevk almam ama arkadaşlar bilir,nasıl zevk alırlarsa

Evet arkadaşa katılıyorum. Ama sonuçta bu taktiği buraya koyan kişi de bir emek harcayıp taktiğini buraya koyuyor . Elbette taktiği kullanan olacak ki , taktiğin sahibide böylece emeğinin karşılığını en azından bir teşekkürle alacaktır.

Zaten forumda en çok 2-3 kişi emek verip taktik hazırlıyor. Böyle sonunda indirme linki yerine , taktikler ve sistemler üzerinde tartışılıp daha iyi bir noktaya gelinebilir.Hem bu şekilde de herkes kendi taktiklerini yaparken biraz daha bilgi sahibi olur ve her zaman hazıra kaçmaz.

Bu taktik gerek diziliş ve gerek komutlar açısından çok güzel bir taktik. Ama bakıyorum genelde yorum yapanlar hep üst düzey takımlarda deniyor. Bu taktiğin amacı ortasahada basan bir takım yaratmak. Chelsea'yi alıpta bu taktiği kullanmak tabi çok kolay. Ortada Essien,Lampard gibi dayanıklı sağlam orta saha oyuncuları var. Örneğin forvetin yaratıcılığı fazla verilmiş Chelsea'de Drogba,Shevchenko,Anelka buna uyar ama normal bir takımda yaratıcılığı 8 ve top sürmesi 10 olan bir forveti bu taktiğe hiç dokunmadan kullanamazsınki.. Aynı şey defans ve bek oyuncuları için de geçerli.

Sı forumlarına bakıyorum adamların böyle taktik yapıp link vermek yerine genel de takım komutlarının , oyuncu komutlarının, dizilişlerin ve taktik için ne varsa tartışılıyor. Örneğin markaj,sıkı markaj, defans çizgisi, mantalite,alan daraltma gibi vs ne varsa herkes bunları tartışıp ortak bir noktaya gelmek istiyor. Bütün bunların sonucunda da insan taktiğini yaparken daha bir bilgili şekilde taktiğini yapıyor. Yoksa indir bir yerden koy oyuncuları yok 20 maçta şu kadar yendim şu kadar puan topladım demek işin basitine kaçmaktır..