1 ile 30 arası toplam 380 sonuç

Konu: [802 için] Total Dominasyon - Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu!!!

Threaded View

Kornerler savunmaları için şöyle bir önerim var. Taktikteki gibi stoperler uzun boylu oyuncuları yine marke etsin. Heading'i ilk onbirdeki en iyi 4-5 kişiye man marking verin. İleriye bir ya da iki oyuncu bırakabilirsiniz. Bu oyuncu(lar) elinizde kalan oyunculardan pace-acceleration-dribbling'i iyi olan oyuncu(lar) olsun. Yine kalan oyunculardan ön ve arka direğe adam yerleştirmeyi unutmayın. Birer tane yeterli.

Yani yapılacak adam yerleştirme dağılımını sırayla kısaca özetlersek:
    2 tane Mark Tall Player (DC'ler)
    4-5 tane Man Mark (Kalan 8 tane oyuncudan en iyi headingleri olan)
    1-2 tane Stay Forward (Kalan 3-4 tane oyuncudan pace-acceleration-dribbling üçlemesi iyi olan)
    2 tane Mark Near & Far Post

Bir de stoper(ler)iniz yeterince uzun boylu değilse elinizdeki diğer heading'i iyi olan uzun boylu oyuncuyla(oyuncularla) değiştirebilirsiniz. Mesela pivot santrforunuz varsa işe yarar.

Yapacağınız seçimlerde isterseniz heading kriterinin yanına marking'i de ekleyebilirsiniz.

Önemli ölçüde kornerden gelen golleri engelledim. Tabi bu hiç gol yemeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Kullandığımız korner atışlarında taktikteki gibi arka direğe top atmayı sevmiyorum. Ön direğe top atmayı tercih ediyorum. Ön direğe de headingi ilk onbirdeki bir-iki (çoğunlukla iki) oyuncuyu gönderiyorum yani near post flick-on talimatı veriyorum. Diğerlerini de uygun şekilde ceza sahası içine ve etrafına dağıtıyorum. Geriye en az bir adam sabit kalacak şekilde gerektiğinde yardımcı olmak için ikinci bir oyuncuyu da yanına gönderiyorum.

Serbest vuruşlar için bir önerim yok. Etkin bir çözüm bulamadım.
    Last edited by onurphaned : 13.Mart.2008 at 19:19

Mesaj Yetkileri