Originally Posted by
Onurap
Capel konusundaki görüşlerine katılıyorum normalde bilemem ancak f.bahçe maçında bir çok kez yok yere kendini yere attı..Servet konusuna gelince fazla hafife alıyorsunuz..Sizden gidip bize gelince çok iyi oynamasından mıdır bilinmez..Servet ligin en çok top kapan oyuncusudur..Ve şuan söyleyebilir misinki bana tr liginde servetten daha istikrarlı ve iyi performans gösteren başka bir stoper?Cangele bile maç içinde bir kere geçemedi hle bir pozisyon varki rezil etti cangeleyi..

Servet TR için yeterli bir oyuncudur ama bu Servet'in iyi oyuncu olduğu anlamına gelmez.
Hala saatli bir bomba Servet.
TR içinde iyi kontratak atabilecek takım sayısı yok denecek kadar, 3 büyükler, Trabzonspor ve biraz da Sivas.
Diğerler takımlar tek oyuncuya pas atıp onun kontra atmasını bekliyor.Doğal olarak Servet ile kimse birebir kalmadı.Birebirde overrated bir oyuncu karşısında Servet oldukça ağır kalır ve hatalı seçimler yapar.Sheva'dan çok kolay bir gol yemesi de bunun sonucu.
Ayrıca çok dengesiz bir oyuncu, o fizikteki bir asla yüklenmemeli, nerede fizğini kullanacağını bilmeli.Bu konuda Baki Mercimek ile aynı seviyede.
Tackling fizik ile top çalmak değil, topu zamanlama ile kesmek.Omuz atıp rakibi yorarak alırsam bu tackling olmaz, hemen hemen hepsini böyle çalıyor Servet.
Bu demek değil ki halı sahada oynayan biri gelsin geçsin, yok artık 
Ammavelakin seri, top tekniği yüksek bir oyuncu (topla rahat) Servet'i yardım olmazsa diğer stoplerden kolay geçebilir, Servet'in zaaflarını kullanarak kırmızı kart aldırabilir, penaltı yaptırabilir (Bkz.Kießling'e yaptığı penaltı).Sağlam bir stoper hamleyi ne zaman yapacağını bilen, defansif oyun bilgisi yüksek, sinirleri kuvvetli, dengeli, alanı daraltabilen bir stoperdir.
Song olmasaydı Servet'i gönderelim tartışması yapıyor olacaktınız muhtemelen.Yalnız bu Anadolu takımları var iken Servet göze Nesta görünür o ayrı mesele.
Şu da var Servet'in positioning'i çok zayıf, yani futbolda defans yapılır bilmiyor bence, sadece yandan aldığı komutları uyguluyor.İyi bir futbolcu olmanın yolu temek tekniktir, çocuklukta ne öğrenirse onu yaşarsın ileride.
Servet Adriano'yu tutmuştu Konfederasyon Kupası'nda, iyi de oynamıştı ama Adriano fiziği ile önplanda olduğu tekniğini kullanabilen bir oyuncu, onu yıpratınca tekniğini kullanamadı.Halbuki Servet kısa bir oyuncuyu marke edebilecek bir oyuncu değil, o fizikle çabuk bir oyuncu çok yorar.İlk adımı zaten çok ağır, hızlandıktan sonra kabul edilebilir bir hıza ulaşıyor ama ilk adımının ağırlığını bilen bir oyuncu bundan yararlanırsa çok kötü olur Servet için.
Servet kapalı defans oyuncusu, ben olsam üçlü defansın tandeminde oynatırdım, alanı daralacak ve hata yapma şansı azalacaktır, çünkü arkada bir sarkık libero olacak.
Servet'i çok iyi biliyorum, izlediğim 90 dk.lık maçlarının sayısını çıkartamam bile, o derece.
Bu arada Youla önünü göremiyor koşarken, ne çalımı 
Bebbe de en az onun kadar tekniksiz, yetersiz; çok kötü bir oyuncu dediğimde herkes karşı çıkıyor, çözemedim bunu.
Yeter bu kadar Servet muhabbeti, burası Fenerbahçe Araştırma Konusu.

Originally Posted by
Sheriff
Extensor; futbol teknik olmadan çeviklik hareket olmadan oynanmaz.. İki preste top kaptırırsın çalım atan oyuncularda kalenin önünde biter hemen..
Ömer Abi; Üzerimde forma yok Sevilla' nın ne kadar çirkef oynadığını hep beraber gördük maçı birlikte izlediğimiz GS'li arkadaşlarım bile aynı şeyi söyledi, sen aksini iddaa ediyorsan sen formanı çıkar.. Hoş sen Arda gibi bana göre dünya klasında düzeyde çalım atan bir oyuncuya bile 16 vermişsin.. İtalyan abilerim İbrahimovic'e 20 vermişler, C.Ronaldo, Messi 19 ken.. Ben artık bunlara bir şey demiyorum kimin üzerinde forma var kimin üzerinde yok göremiyorum.. Mark Gonzalez'le, fln aynı seviyede dribling demişsinde Bence ondan daha iyi dribling yapıyor, Solari'den daha iyi dribling yapıyor, Martin Petrov'dan, daha iyi dribling yapıyor..
Hem Sevilla'yı 1-2 kere izlemedim daha öncede çok izledim..Nerden biliyorsun Capel'i bir iki kere izlediğimi, benim televizyonumda da NTV var, yurttakii televizyonda da çoğu zaman NTV açık olur, Herkes diyor cümle alem diyor Capel çirkef diye sen formanı çıkart diyorsun..Öyle bir konuşuyorsun ki benim futbol bilgim zayıf seninki çok üst düzeyde sen her gün Capel'i izliyorsun ben ilk ve son kez bizim maçlarda izledim, sen futbol oynadın ben oynamadım, sen fm'yi çok iyi biliyorsun ben hiç bilmiyorum görende böyle sanacak.. Böyle aşağılayarak yazacaksan hiç tartışmayalım senle, abimsin büyüğümsün Ömer abi sana saygım sonsuz ama bu kadar saldırarak yazma lütfen.. Bu gün milyonların öve öve bitiremediği, Sezon sonunda avrupaya gidecek dediği, Euro 2008'de parlayacak dediği Uğur'u ben en başından beri övüyorum.. Niye, izledim gözlemledim biliyorum..
Burakcığım; Servet birebir kaldığında karşısında hızlı ve teknik bir adam varsa çok ağır kalıyor ve durduramıyor.. Tamam Youla hızlıdır ama teknik asla değildir.. Yok Burakçığım ozaman farklı maçları izledik ben gördüm Gökhan'ın yandan girip top kaptığını, Capel üstüne üstüne gidip çalıma girmekten vaz geçtiğini, kenara doğru hareketlenmekten vazgeçip ortaya doğru hareketlenip bu sayede boşalttığı oyunculara pas atmayı çok denedi..
O Servet'e çalım atma konusunda da gayet ciddiydim.. Ben bire bir de çok iyi çalım atarım çok iyi ayak, bilek hareketleri yaparım çok iyi hızlanırım ve çok iyi hızlı koşarım.. Ben dedim lisedeyken çalımlayamayacağım adam yok bire birde diye bizim çocuklara, okul takımının en güvendiği adamı getirdiler(stoper) çocuk her pozisyonda çalım yedi benden maç sonunda kusura bakma biraz serttim diye elimi sıktı sen niye okul takımına girmedin dedi.. Ve eminimki o çocuk 190cm boyuyla Servet'ten daha teknik, daha hareketli ve daha kıvraktı.. Eminim ileride çok iyi yerlere gelecektir..
Ben burda fanatiklik bilmem ne yapmadım.. Futbol bölümündeki eski Servet bizdeyken yolladığım çok ağır mesajlarıda görenler vardır.. Servet ne pahasına olursa olsun benim gözümde futbolcu değildir.. Benim görüşüm bu ve değişmeyecek.. O yüzden bu konuda tartışmayacağım..
Burak bu kadar iyiydin de niye girmedin, lise takımlarını izleyen onlarca scout var, şansın olurdu bir şekilde.
Gökhan'ı tackling biraz yükseltilecek, crossingi belki biraz değiştirebilirm.
Uğur'da çok fazla olmasa da değişiklik yapılabilir, ona da bakacağım.
Capel evet çok çirkef, Ömer abi ne der onu bilmem.Çifkefliğin dışına çıkıyor Capel, bunu faul aldırmak için kullanıyor, bu ahlaksızlıktır.Galatasaray'da Arif, Fenerbahçe'de Nobre bunu çok yaptılar zaman zaman, gerçekten düştükleri de oldu, kendilerini yere bıraktıkları da.
Çirkeflik kabul edilebilir bir şey, el kol yorarsın adamı, bunu asla yargılamıyorum ama hakemin pozisyon içinde yanlış karar vermesini sağlayamazsın, bu davranış kabul edilebilri birş ey değil benim görüşümde.
Zira biz de yapıyorduk (lise çağlarımda lisanslı basketbol oynadım), çok doğal yani arada bir omuz atmak, ittirmek, rakibi biraz fazla fizik ile yormak.
Lugano'yuı bu yüzden eleştiriyorsan Ömer abi, Avrupa futbolunda bunun ne kadar doğal olduğunu da görmelisin.
Bu arada Fenerbahçe'de Uğur,Gökhan Gönül, Deniz, Semih, Volkan, Serdar mutlaka kadroya çağrılmalılar EURO 2008 için.Fatih Terim gider Selçuk'u çağırır çıldırtır yine, o ayrı mesele.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı