1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

sheriffii şahsen tanımam ama sitede yazdıklarını takip ettiğim futbol bilgisine inandığım arkadaşlardan biridir..zaman zaman ters düştüğümüzde olmadı değil..ama benim anlamadığım..servte çalım atarım diye bi söz dedi..bir çok arkadaştan acayip tepkiler..

tabi onu savunmak benim işim değil zaten cevaplarını yazıyor ama bi şeyi belrtmek isterim..zaman zaman bende futbolculara ilişkin bu tarz ironiler yapıyorum..

yıllar önce bir fener maçında bende Mustafa DOĞAN senden iyi orta açamazsam bida topa ayağımı vurmam demiştim..halada ondan iyi orta açacağıma inanırım..esasında bu çalım atma orta açma mevzuunu hepsini aynı kefede değerlendirmek lazım..bunlar anlatımı gçlendirmek için yapılmış birer ironidir bi bakıma espiridir.. ve hiçbir sakıncasıda yoktur bana göre..

belki de seriff ciddidir tanımıyoruz bilmiyoruz..çok iyi çalım atıyordur..bize bunu eleştirmek düşmezki tanımadan etmeden..her neyse....

------------------------------------------------------------------
    elhadjiye teşekkür ediyorum..önceki safyada yazdıkları için aramızdaki yalnış anlaşılma tamamen düzelmş ve kapanmıştır...

.........................................

şimdi elhadji..FM 2008 8.02 deki değerlerinde azalma olan oyuncuların listesini yapmam gerekiyor (sende istemiştin) yazdıklarımı desdeklemek için ama hafta sonunu evde geçirmediğim için yapamadım en kısa sürede halledeceğim..

yalınz şunu vurgulamak istiyorum..değerleri azalan kadar değerleride artan bir o kadar oyuncu var..bununda farkındayım..örneğin barış özbek gibi...

bu sebeple aslında tartışılmasını istediğim hususa tekrar dönmek istiyorum..tabi katılmak veya katılmamak arkadaşlarımın takdirinde...

ben dyorum ki..FM araştırması konusunda bir çok ülke araştırmacılarından çok daha ileri ve gerçekçiyiz..

örneğin gençlerimzi değer verirken ince eleyip sık dokuyoruz..ve verdiğimiz değerlerinde peşindeyiz..örneğin VOLKAN BABACAN geçen yıl -9 PA puanı almışken bu değer düşürüldü..(gene diyorum niye düşürüldüyü sorgulamıyorum düşürülmesi doğrudur) ama benim düşüncem şu ki bizim gösterdiğimiz hassasiyeti diğer ülkeler göstermiyor..

diğer ülke takımlarını incelediğimde acayip şşirmelerle karşılaşıyorum...sadece bir ligde değil onlarcası aynı...mesela bence başta ispanyollar tam bir felaket zaten tartışmanın sevilla sebebiyle ortaya çıkmasının sebebide onlar...şimdi tek tek örnek vermek istemiyorum ama aklıma gelyor..allahım bir silva yapmışlar oyunda...maşallah oyuncu değil...bambaşka bir şey....

ingilizlere bakıyorum...takımlarının alt yapıları yıldız kaynıyor..-10 -9 sürüyle..hiç acımamışlar puanlara...

italyanlara bakıyorum..kardeşim lazioda parmada bir oyuncular maşallah kimse eline su dökemez..

güney amerikalıları falan demiyorum zaten tam br felaketler....

şimdi öze dönersek...3 soru sormak istiyorum..hatta bu konuda anket yapılsın istiyorum arzu eden bu 3 soruya cevap verebilir...
    ------------------------------------------------------------------

soru 1: bizm araştırmalarımız karşısında diğer bir çok ülke menejerinin oyuncularını abarttığını düşünüyormusunuz...

soru 2: Eğer diğer ülke menejerlerinin oyuncularını şşirdiğine inanıyorsanız..bzim gösterdiğimiz hassasiyetin ve incelemenin bu şişirmeler sebebiyle zarar gördüğünü düşünüyormusunuz..

soru 3: Önümüzdeki senerlede koyunlarda ve yamalarda türkiye liginin araştırılmasında biraz daha esnek davranılması doğru olurmu...

ben esasında bu üç sorunun cevabını arıyorum...

elbetteki bana katılmayanlara dabenile aynı fikrde olanlarada saygım var..

önbiz oldukça emek edip son derece oyuncularımız konusunda hassas davranı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    soru 1: bizm araştırmalarımız karşısında diğer bir çok ülke menejerinin oyuncularını abarttığını düşünüyormusunuz...
    Bazi abartinin oldugu ulkeler var. Ancak bu demek degil ki sizin abartili oldugunu dusunduklerinizin hepsi abartili..

Abartili olan ulkelerle beraber, yeterince kaliteli yapilmamis ulkeler de mevcut. Teknik direktorlerin yanlislarini yazmak, elestirileri teknik direktor bazinda yapmak bizde moda. Ancak teknik direktorler degisse de alinan sonuclar genelde cok buyuk farklilik gostermiyor gercekte. Bunun da bir nedeni olsa gerek.

soru 2: Eğer diğer ülke menejerlerinin oyuncularını şşirdiğine inanıyorsanız..bzim gösterdiğimiz hassasiyetin ve incelemenin bu şişirmeler sebebiyle zarar gördüğünü düşünüyormusunuz..
    Olayi iki sekilde degerlendirmek gerekli.

Ilk olarak lig ici denge. Ikinci olarak da dunya capinda denge.

Lig ici dengede cok fazla sorun yok. 1-2 tane biraz abartili takim mevcut sadece.

Dunya capinda dengeye bakinca karsimiza baska sorunlar cikiyor. Bir cok arastirma sefi, oyunda ortaya mantikli sonuclar cikmasi icin liglerinin iyi takimlari ve zayif takimlari ile aralarindaki farki yuksek tutuyorlar. Bu nedenle de ya iyi takimlar abartiliyor, ya da zayif takimlar cok dusuk yapiliyor. Tabii zayif yapilmis takimlar hakkinda soylenen kisi sayisi (taraftar sayilarinin azligindan dolayi) az oldugu icin pek ses cikmiyor. Genel dunya capinda butun ligleri izleyen, herseyin dengesini objektif bir sekilde ayarlayabilecek bir kisi olmadigi icin de arastirma lig bazinda yapiliyor. Zaten arastirma seflerinin bir kisminin bu konuda serzenisleri de bulunmakta (ben ilk sirada olmak uzere).

Genel olarak liglerin siralamasi dogru. Turkiye liginin kalitesi de su anda oyunda oldugundan cok daha fazla da degil. Son 1 ay icinde lig kaliteleri konusunda bir cok analiz yaptim ve ortaya cikan sonuclar, en azindan en kaliteli oyuncular bazinda, hic de zayif gostermiyor Turkiye'yi, hem Turk vatandasi bazinda hem de ligde oynayan oyuncular acisindan.

soru 3: Önümüzdeki senerlede koyunlarda ve yamalarda türkiye liginin araştırılmasında biraz daha esnek davranılması doğru olurmu...
    Ne acidan esnek? Genel olarak olmamiz gereken yerdeysek eger, "esnek" olursak abartmis olmazmiyiz?

Daha once de yazdigim gibi. Eger benzer liglerin ust liglere yaklasmasi sozkonusu olursa yukseltme yapilir. Aksi takdirde yapacagimiz bir yukseltme abartmamiza yol acar.

Mesaj Yetkileri