Takım dizilişi mentaliteyle orantılı olmalı, benim uygulamam şu şekilde:
Çok defansif anlayış ; 5-3-2 dizilişi uygundur , defansın ortasındaki oyuncuyu arka libero olarak oynatmak faydalıdır. bunun haricinde 5-4-1 de uygundur.
Defansif anlayış ; yine 5-4-1 ama bence 5-3-2 daha uygun fakat defansın kanat oyuncuları wingback noktasına çekilebilir, liberoda diğer iki stoperle aynı hizaya getirilebilir.
Normal anlayış ; sırasıyla 4-5-1 ,4-1-3-2 , 4-4-2 , 4-3-1-2 gibi defansın 4 lü kurulduğu şekliyle yapılmalı
Hücum mentalitesi için ;
4-4-2 ile 4-2-4 arası(ortasaha 2 mc kanattaki oyuncular forwardwing konumda) ,4-3-3 (fazla denemediğim ama incelediğim başarılı bir taktik olan total dominasyondaki diziliş 4-3-3 ile 4-5-1 arasında günümüz futbolundaki hücum mantelitesine en uygun dizilişlerden biridir) , sonra sırasıyla 3-1-4-2 , 3-5-2 , 3-4-1-2, 3-4-3 dizilişleri uygundur.
6-3-1 ,4-2-4 , 3-3-4, 2-3-5 gibi dizilişler ise daha ziyade maç içindeki ihtiyacımıza göre kullanacağımız dizilişlerdir.
Püf noktalardan biri hangi dizilişi kullanırsak kullanalım hücum hattında "esas
oğlan-golcü" bir tanedir. Diğer oyuncu veya oyuncular onun gol pozisyonuna girmesine yardım ederler.
oyuncu komutları, yani top sür , orta yap , ileri çık gibi ayarlar oyuncularımızın oynadığı mevkiye oyuncuların özelliklerine göre yapmamız gereken daha serbest olduğumuz bir konudur
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
teşekkür ederim.
Bende herkesin kendi yaptığı taktiklerle oynamasının , oyundan aldıkları zevki arttıracağını düşünüyorum.

Alıntılı Yanıtla