1 ile 30 arası toplam 124 sonuç

Konu: Taktik Hazırlamak İçin Matematiksel Yöntem

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by shadowrefree View Post
    yazdıkların çok faydalı boş zamanında mutlaka deneyeceğim...ama birkaç sorum olucak...

bu mantaliteyi hangi dizilişde yürüttün? yani 3-5-2 veya 4-4-2 nin çeşitli varyasyonlarında aynı verimi alabilicek myz?

sadece takım komutlarına değinmişsin peki oyuncu komutlarındaki spesifik seçenekleri nasıl yapmamız gerekecek?
    Takım dizilişi mentaliteyle orantılı olmalı, benim uygulamam şu şekilde:

Çok defansif anlayış ; 5-3-2 dizilişi uygundur , defansın ortasındaki oyuncuyu arka libero olarak oynatmak faydalıdır. bunun haricinde 5-4-1 de uygundur.

Defansif anlayış ; yine 5-4-1 ama bence 5-3-2 daha uygun fakat defansın kanat oyuncuları wingback noktasına çekilebilir, liberoda diğer iki stoperle aynı hizaya getirilebilir.

Normal anlayış ; sırasıyla 4-5-1 ,4-1-3-2 , 4-4-2 , 4-3-1-2 gibi defansın 4 lü kurulduğu şekliyle yapılmalı

Hücum mentalitesi için ;
    4-4-2 ile 4-2-4 arası(ortasaha 2 mc kanattaki oyuncular forwardwing konumda) ,4-3-3 (fazla denemediğim ama incelediğim başarılı bir taktik olan total dominasyondaki diziliş 4-3-3 ile 4-5-1 arasında günümüz futbolundaki hücum mantelitesine en uygun dizilişlerden biridir) , sonra sırasıyla 3-1-4-2 , 3-5-2 , 3-4-1-2, 3-4-3 dizilişleri uygundur.

6-3-1 ,4-2-4 , 3-3-4, 2-3-5 gibi dizilişler ise daha ziyade maç içindeki ihtiyacımıza göre kullanacağımız dizilişlerdir.

Püf noktalardan biri hangi dizilişi kullanırsak kullanalım hücum hattında "esas
    oğlan-golcü" bir tanedir. Diğer oyuncu veya oyuncular onun gol pozisyonuna girmesine yardım ederler.

oyuncu komutları, yani top sür , orta yap , ileri çık gibi ayarlar oyuncularımızın oynadığı mevkiye oyuncuların özelliklerine göre yapmamız gereken daha serbest olduğumuz bir konudur
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by peluk View Post
    Konuyu taktik ve antreman bölümündeki sabit başlıklara taşıyorum. Senin gibi arkadaşlarımızın sayesinde arkadaşlarımızın kendi taktiklerini yapmaları mümkün olacak.

Konuyu okumadım henüz. Şu an biraz çakırkeyif olduğumdan yazamıyorum. Ama yarın (aslında bugün) analiz edip görüşlerimi yazacağım
    teşekkür ederim.
    Bende herkesin kendi yaptığı taktiklerle oynamasının , oyundan aldıkları zevki arttıracağını düşünüyorum.
    Last edited by Atasagun : 20.Mart.2008 at 10:27 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri