1 ile 20 arası toplam 20 sonuç

Konu: Eccentricy

Default Eccentricy

Arkadaşlar bu kelime bildiğim kadarıyla "tuhaflık-acayiplik" gibi anlamlar taşıyor ancak oyunda kalecilerin sahip olduğu bu yeteneğin oyun üzerinde nasıl bir etkisi var acaba?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

evet ben de çok merak ediyordum yıllardır..

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

kaLecinin oyun içinde çıkıp caLım atmaya caLışması öne cıkması değişik stiLLerde kurtarışLar yapması gibi biLiyorum ben..

etkisi yok diye biliyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Farklılık özelliğinden bahsediyorsun.

Kısaca çılgınlık desek ve adı üstünde farklı olmak; yaptığı hareketleriyle vs.

Bu özelliği geçmişten en iyi taşıyanda Paraguay'ın efsanevi kalecisidir, bu videoyu izle, anlayacaksın o özelliği fazlasıyla

http://www.youtube.com/watch?v=s9JNupQHwt4

Takım arkadaşı yerde yatarken attığı gol mesela bir delilik, birde şu kurtarışı izle
    http://www.youtube.com/watch?v=EhgEY3lhznw

umarım anlaşıldı =)

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

bence garip goller yemesi bakınız volkan demirel

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

'Benzerine pek kolay rastlanmayan, garip, farklı, ilginç 'olağan dışı' anlam olarak bunu kabul edebiliriz.

Bunu oyuna endekslediğimizde ise oyun içerisinde yapılan hareketlerden bahsediyor. Gerçek yaşamdan Servet'i örnekleyebiliriz. Oyun kurucu olmadığı halde defanstan çalımlarla gitmeye çalışıyor. Bu onun ilginçliği olarak gösterilebilir.

Fm içerisinde kalecilerde de bu durum vardır. Oyuna etkisi varmıdır dersen dakika başı akla gelmeyecek kurtarışlar yapmasını bekleyemeyiz. Bunu gerçek yaşamda yapan kaleci sayısı bir elin parmağını geçmediği gibi her topta da yapmıyorlardır. Mutlaka oyunda bunun gerçekleşeceği zaman gelecektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Eccentricy, eksantristlik. Bu özellik bir tek kalecilerde var, sizin dediklerinize bir ekleme de ben yapayım. Sanırım bu özelliği yüksek olan kaleciler penaltı, frikik gibi atışları kullanıp gole çevirebiliyorlar. Bkz: Regorio Ceni, Kayseri kalecisi İvankov ve daha niceleri.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by 10672196 View Post
    Eccentricy, eksantristlik. Bu özellik bir tek kalecilerde var, sizin dediklerinize bir ekleme de ben yapayım. Sanırım bu özelliği yüksek olan kaleciler penaltı, frikik gibi atışları kullanıp gole çevirebiliyorlar. Bkz: Regorio Ceni, Kayseri kalecisi İvankov ve daha niceleri.
    "sanırım" ı fazla olmuş

Nesil
    2007
    Yer
    Amasya

ilk kez duydum

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

genelde bu özelliği düşük olan oyuncular diğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun öyle çok büyük kaleci olamıyolar(buffon,casillas gibi olamıylar) mesela fm 2005 te lastuvka vardı buna örnek 2008 8.00 versiyonunda lehtovaara vardı ama bunların farklılık özelliği düşük olduğu için büyük değilde daha çok kalburüstü takımlarda oynarlar(palermo,atletico,tottenham fln)

Nesil
    2005
    Yer
    konya

valla öğrendiğim iyi oldu bende biraz önem veriyodum buna şimdi hiç bakmayım

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    genelde bu özelliği düşük olan oyuncular diğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun öyle çok büyük kaleci olamıyolar(buffon,casillas gibi olamıylar) mesela fm 2005 te lastuvka vardı buna örnek 2008 8.00 versiyonunda lehtovaara vardı ama bunların farklılık özelliği düşük olduğu için büyük değilde daha çok kalburüstü takımlarda oynarlar(palermo,atletico,tottenham fln)
    Söylediklerinin doğruluğundan emin misin ?
    Yanlış anlamada, yanlış biliyorsun

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Kalecilerin gereksiz çıkışları, beklenmedik anlamsız işleri demektir.

Volkan'ın Shalke maçında bekleyerek rahatlıkla almak yerine ceza sahası dışına çıkıp vurmaya çalışması ve ıska geçen topun gol olması.
    Volkan şimdi temkinli davranıyor, sütten ağzı yazan yoğurtu üfleyerek yermiş
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Bende hep penaltılara ve frikiklere kafa yorardım yahu
    (/s)

Nesil
    2006

Oyunun cs'si yanında verdikleri klavuzda yazan bilgiyi buraya aktarıyorum:

Bu özellik kalecinin beklenmedik davranışlar sergilemesine ve genellikle kaleciyle benzemeyen şekilde hareket etmesine etki eder. Alanını top sürerek fark etmek, yüksek egzantriklik özellğine sahip kaleciler arasında yaygın bir davranıştır.

Oyun klavuzunun anlattığı bilgi bu. Kaleciler için büyük bir dezavantajdır. Kaleci transferlerinde bakılabilecek bir özellik.
    Last edited by Universal : 26.Mart.2008 at 17:54

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

higuita veya eski frikik üstadı paraguay kalecisini sayabiliriz bunlar arasında heralde.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

chilavert...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Eccentricy bir avantaj değildir, dezavantajdır.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Cengiz abi bende bir avantaj değildir dedim zaten. Yani cümleyi ters kurunca böyle bir sonuç ortaya çıktı. FM'de bunu Volkan Demirel çok yapıyor. Ayağına gelen topu tutuyor ve çalım hareketleri deniyor bu nedenle kalemde çok gol gördüm.

Mesaj Yetkileri