Burak bir suredir konuyu takip ediyorsun. Arastirmayi da takip ediyorsun. Oyuncularin ozelliklerinin oyun tarafindan degistirildigini sen de biliyorsun. Simdi bu oyuncularin oyunda cikan profillerini gostererek bize ne kadar dogru bir is yaptin? Yani ne ise yaradi, ozellikle ben yukarida editor'de verilmis degerleri yazdiktan sonra.
Nicolas Anelka'nin dribling 14 bence o daha iyi drbling yapiyor Ibrahimovic'ten.. Bknz; Beşiktaş, Galatasaray maçları..kusura bakma Burak ama solda yaptigim smiley'i hak ettiren bir yorum bence. Dripling, hareketli halde iken topa hakimiyet ise, hareketli iken topu kontrol etme becerisi ise Ibrahimovic ile Anelka'yi karsilastirmak cok ama cok yanlis. Iki ayri dunyanin oyuncularindan bahsediyorsun. Birisi hizli, ve tipik genis alanda etkli olan bir kontra atak oyuncusu. Digeri o boydaki bir oyuncuda nadir gorulen teknige sahip olan ve daha cok yaraticiligi ve dar alanda bire birde basarisi ile one cikan bir forvet. Genis alanda topu ileriye tepip, pesinden hizli kosan oyuncunun dripling'i iyi degildir. Bunu anlatmakta zorlaniyorum saniyorum ki. Dripling ozelligi, bir oyuncunun topla hareketli halde oldugu zaman ne kadar yakin kontrol sahibi oldugunu gosterir. Tipki Tuncay'da oldugu gibi, Ugur'da da bu yakin kontrol yoktur. Anelka'da da yoktur. Ancak Ibrahimovic'de nispeten cok daha ust seviyededir.
Ozetler mi? Gercekten sadece ozetlere bakarak mi oyuncular hakkinda fikir yurutuyorsun?Ben Serveti bir yada iki maç olarak degerlendirmiyorum ki.. Kantinde otururken son oynadiginiz maçin özetlerini gösteriyormus ben izlemedim arkam dönüktü ama televizyondan söylerken duydum Servet'in büyük hatasi ama gol olmadi diye.. Hem ben Sinan'i fazla takip etmem ama çok fazla çalim deneyen bir oyuncu oldugunu biliyorum.. Besiktastayken bir maçinin özetlerini izliyordum on kez denedi bir kez olsun geçemedi kimseyi.. O yüzden Sinan benim kafamda takim oyunu çok düsük, driblingi çok iyi olmayan bir görüntü çizmisti ozamanlar..
Edu ve Lugano nispeten istikrarsiz oyuncular demek istiyorsun yani. Veya Zico takimini iyi motive etmeyen bir teknik direktor mu?Hadi Edu neysede Lugano bana göre çok iyi markaj yapan hatta zaman zamanda çirkeflikle karisik markaj yapan bir oyuncu.. Belkide bu durum Servet'in Sinan'i ümit milli takimdan filan çok iyi tanimasi ve nerede ne yapacagini bilmesinden kaynaklaniyor olabilir.. Veya Servet maça çok daha iyi konsantre olmuştur, çok iyi motive olmuştur, Edu ve Lugano'nun kafasında belkide avrupa karşılaşmaları vardı maça iyi konsantre olamamışlardır..
Tuncay'i yolladigimizdan farkli bir hale getirmediler zaten..Tuncay'in bos bos kostugunu biliyorduk biz zatenTuncay top kapmasi degil ama çalisma orani çok yüksek bir oyuncu bana göre.. Çok hirsli ve cesur bir oyuncu.. Teknik özelliklerinden çok mental ve fiziksel özelliklerinin öne çikarilmasi gerekirdi.. Şunuda belirteyimki neredeyse çok iyi bir Tuncay yapmış İngiliz araştırmacıları.. Tuncay'la Gökhan'i o yönden karsilastirdigimizda Gökhan'in biraz daha öne çiktigini düsünüyorum çok fazla olmasada..Yani bi 11 verebiliriz ona bence(top kapmadan bahsediyorum)..
Sadece tackling dustu yanilmiyorsam.
Agresiflik, kararlilik, calisma orani gibi ozellikler ligimizin genelinde yuksek ancak aynisini teknik ozellikler icin, hatta defansif teknik ozellikler icin soylemek mumkun degil. Gokhan'da MR'den kirma bir DR oyuncusu. Ileri giderse geri donusu hizi sayesinde iyi olan bir oyuncu oldugu icin de arkasindaki biraktigi bosluklari pek zorlanmadan dolduruyor. Avrupa sampiyonasinda da goreceksiniz, eger goturulurse ve oynatilirsa, Gokhan'in defansif zaaflarini. Bosna Hersek ve Norvec maclarinda gordugumuz gibi. Zico'nun taktiginde Gokhan'in defansif zaaflarini gozlemleyemediginizi de o zaman kabul edersiniz belki.
Elano'ya editor'de bir goz atamani tavsiye ederim...Birde o Ingiliz abime söylesende su Elano'ya bi el atsa![]()